PØLSEGRYTE MED PAPRIKA OG LØK

PØLSEGRYTE MED PAPRIKA OG LØK

Jeg fikk et lite innblikk i hvordan pølser lages og nye smaker utvikles i forbindelse med en workshop hos Nortura i våres. Sammen med tre andre matbloggere fikk vi lov til å leke oss på krydderrommet (den er enorm), bestemme type kjøtt og struktur på pølse og til slutt servere de til dømming.

Det ble en del nye interessante smaker, men det er en kunst å finne riktig kombinasjon for å lage en velsmakende pølse. Siden workshopen har dyktige folk på Nortura jobbet med å utvikle nye pølser som er tilpasset den norske gane og i disse dager lanseres det en ny serie bestående av pølser med en grovere kjøttstruktur, mer smak og høyere kjøttandel.

Serien består av to forskjellige pølser:

  • Salsiccia, laget av norsk svinekjøtt og krydret med pepper, fennikel, chili, timian og hvitløk.
  • og Krainer laget av norsk svin og storfe og krydret med ramsløk, pepper, sitron og karve.

Jeg og de tre andre matbloggerne har fått i oppdrag å presentere disse pølsene i en middagsrett.

Salsiccia er først ute og jeg har valgt å lage en pølsegryte med den noe spicy salsicciaen med søt paprika og løk i en tomatsaus. Nå er jeg veldig glad i chili og har inludert litt i tomatsausen – det kan du sløyfe om du vil, pølsene kan være spicy nok i seg selv.

Pølsegryta smaker aller, aller best med en myk polenta, men pasta er også strålende tilbehør.

Pølsegryte med paprika og løk, 4-6 porsjoner

  • 2 pakker grov stekepølse, salsiccia fra Gilde
  • 1 rød, gul og grønn paprika skjært i strimler
  • 2 røde løk skjært i skiver
  • 2 hvitløksfedd i fine skiver
  • en boks á 400g cherrytomater
  • 1/2 ts chiliflak
  • olivenolje til steking
  • salt og pepper

Stek pølsene i litt olivenolje. Målet er å gi de fin farge, stek de derfor over høy varme og snu de ofte.

Legg pølsene over på en tallerken, og ha løk i den varme stekepannen. Stek løken i noen minutter, tilsett så paprika. Paprika og løk må gjerne få litt farge. Ha hvitløk og chili i til slutt og rør så inn tomatene. Smak til med salt og pepper.

Pass på at du hverken steker eller koker grønnsaken for lenge – de skal fortsatt være litt sprø ved servering.

Legg pølsene på toppen og la det hele bli godt og varmt.

Server med myk polenta eller pasta.

PØLSEGRYTE MED PAPRIKA OG LØKLyst å se hva de tre andre matbloggerne lagde? Følg lenkene under…

Fru Timian lagde grov italiensk pølse på en seng av tomater og bønner.

Led oss inn i fristelse lagde salsiccia og risotto 

Heia Mat lagde ratatouille med krainer og salsiccia

Kommentarer

  1. Reply Anniken 15. september 2015

    Det står boks med cherrytomater – mener du hermetiserte? Så utrolig fristende ut 🙂

    • Reply Mat På Bordet 15. september 2015

      heisann Anniken – ja hermetiserte cherrytomater. Om du ikke får tak i de kan du selvsagt bruke hakkede tomater – er bare så pent med de små tomatene 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »