Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

Pølsegryte med paprika og løk

PØLSEGRYTE MED PAPRIKA OG LØK

Det finnes så mange spennende typer pølse på markedet for tiden, og hvis man prøver seg på nye varianter kan man få seg en skikkelig smaksopplevelse. Her har jeg brukt salsicca-pølse, som er en av mine favoritter. Denne gryten består av en nydelig tomatsaus med paprika som komplementerer de spicy pølsene perfekt. Nå er jeg veldig glad i chili og har inkludert litt i tomatsausen – det kan du sløyfe om du vil, for noen kan pølsene være spicy nok i seg selv.

Pølsegryta smaker aller best sammen med en myk polenta, men pasta er også strålende tilbehør.

Pølsegryte med paprika og løk, 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 2 pakker grov stekepølse, for eksempel salsiccia
  • 1 rød, gul og grønn paprika, skåret i strimler
  • 2 rødløk, skåret i skiver
  • 2 hvitløksfedd, i fine skiver
  • 1 boks (400g) cherrytomater
  • 1/2 ts chiliflak
  • olivenolje til steking
  • salt og pepper
fremgangsmåte

Stek pølsene i litt olivenolje. Målet er å gi dem fin farge, så stek derfor på høy varme og snu dem ofte.

Legg pølsene over på en tallerken, og ha løk i den varme stekepannen. Stek løken i noen minutter, tilsett så paprika. Paprika og løk må gjerne få litt farge. Ha hvitløk og chilli i til slutt og rør så inn tomatene. Smak til med salt og pepper.

Pass på at du hverken steker eller koker grønnsakene for lenge – de skal fortsatt være litt sprø ved servering.

Legg pølsene på toppen og la det hele bli godt og varmt.

Server med myk polenta eller pasta.

PØLSEGRYTE MED PAPRIKA OG LØK

 

Kommentarer

  • Reply Anniken 15. september 2015

    Det står boks med cherrytomater – mener du hermetiserte? Så utrolig fristende ut 🙂

    • Reply Mat På Bordet 15. september 2015

      heisann Anniken – ja hermetiserte cherrytomater. Om du ikke får tak i de kan du selvsagt bruke hakkede tomater – er bare så pent med de små tomatene 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »