Jeg driver egentlig ikke så ofte med forretter. Skal jeg servere noe i forkant av hovedretten er det gjerne noe snacks – noe man kan spise mens man har en liten drink i den ene hånden og gjerne kjaser med meg eller andre mens middagen blir ferdig.
Jeg kjører altså ganske uformelt….
Når det er sagt, så er det anledninger der det er fint å ha en forrett og da er denne midt i blinken.
Den er enkel å lage, kan forberedes på forhånd og har skikkelig wow-faktor!
Spiselige blomster bidrar veldig til wow-faktoren og disse er fra Skjærgaarden gartneri som distribueres via Bama. Blomster er sesongvare, men spør etter de i din butikk så kan de muligens bestille for deg.
Ikke fortvil om du ikke finner spiselige blomster – forretten har god wow faktor også uten!
Et annet alternativ til noe å servere før hovedretten er hjemmelagd gravlaks. Her kan du sette frem gravlaks og tilbehøret så kan alle forsyne seg selv.
Du vil trenge en kakering (fåes kjøpt i forretninger som fører kjøkkenutstyr). Alternativt kan du lage din egen – bruk en liten maisboks for eksempel og fjern bunn og topp. Vær forsiktig, det kan være noen spisse kanter…
Stikk ut rugbrødet med kakeringen. Løft de ut av kakeringen og sett kakeringen på toppen av brødet.
Skjær laksen opp i terninger. Finhakk den hvite delen av vårløken, riv litt skall fra limen og rør inn i laksen. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
Finhakk den grønne delen av vårløken. Fjern frø fra agurken (skjær agurken i to på langs og skrap ut frø med en skje) og skjær den i små terninger. Skjær avokadoen i terninger. Bland vårløk, agurk og avokado forsiktig sammen med saften fra en halv lime. Smak til med salt og pepper.
Så setter du det hele sammen. Fordel halvparten av avokado-blandingen på toppen av de fire rugbrødene og press det forsiktig mot kanten av ringen. Fordel laksen i de fire ringene og press forsiktig mot kanten av ringen. Fordel resten av avokado-blandingen likt i hver ring. Topp med crème fraîche – rett ut toppen.
Forretten kan forberedes til dette punktet og oppbevares opp til en times tid i kjøleskapet før servering.
Løft ringene forsiktig av og pynt toppene med finhakket dill og gressløk og litt revet limeskall – og spiselige blomster om du får tak i.
Hei Sofie
Tja. Avokado liker ikke å stå og jeg er redd for at den ikke vil se like frisk ut etter å ha stått en dag, så nei, jeg hadde ikke anbefalt det. En time eller to er ok.
ina
Hei Mildred
Jeg brukte en med 7cm diameter.
Du kan bruke hvilken størrelse du vil – bruker du større ring anbefaler jeg å ikke bygge så høyt slik at det ikke blir så voldsomt mye.
Jeg skal lage forrett med avocado på nyttårsaften. Lurer på hvor mange vårløk det er snakk om. Oppskriften sier en, men mener en pose med vårløk? Jeg syntes en enkel vårløk hørtes litt lite ut 🙂
Nå kommer sikkert svaret mitt litt sent, men ja det er snakk om en vårløk ikke en pose. Det holder i massevis – løken skal ikke overdøve de sarte smakene.
Håper det smakte!
Vil man kunne lave dem dagen i inden de skal serveres ?
Hei Sofie
Tja. Avokado liker ikke å stå og jeg er redd for at den ikke vil se like frisk ut etter å ha stått en dag, så nei, jeg hadde ikke anbefalt det. En time eller to er ok.
ina
Hei! Hvilken størrelse på kakeringer brukte du her? 🙂
Hei Mildred
Jeg brukte en med 7cm diameter.
Du kan bruke hvilken størrelse du vil – bruker du større ring anbefaler jeg å ikke bygge så høyt slik at det ikke blir så voldsomt mye.
Hei i julen 🙂
Jeg skal lage forrett med avocado på nyttårsaften. Lurer på hvor mange vårløk det er snakk om. Oppskriften sier en, men mener en pose med vårløk? Jeg syntes en enkel vårløk hørtes litt lite ut 🙂
Mvh Nina T. Myhre
Hei Nina
Nå kommer sikkert svaret mitt litt sent, men ja det er snakk om en vårløk ikke en pose. Det holder i massevis – løken skal ikke overdøve de sarte smakene.
Håper det smakte!