Annonse
Bli med meg til Madrid

Enkel ramen med svinekjøtt

Vi er kommet til siste innlegg i forbindelse med mitt oppdrag for Santa Maria og nudelskolen.Over de siste 5 ukene har jeg introdusert deg for de 6 forskjellige nudeltypene Santa Maria har å by på – alle med hver sin bruksområde.

enkel ramen med svinekjøtt

I dag har vi kommet til ramen noodles og da er naturligvis en oppskrift på ramen på sin plass. Jeg skal innrømme en ting med en gang – jeg har spist masse ramen, men aldri laget det selv, tenke seg… Litt forarbeid og prøving måtte derfor til før denne oppskriften satt. Oppskrifter på nett og i kokebøker mangler ikke – du kan finne de enkleste oppskriftene (der selve suppen bare består av buljong) til de mer kompliserte som innebærer kraftkoking, langtidssteking av kjøtt og hjemmelagde nudler.

Denne oppskriften er en mellomting, en oppskrift som du kan bruke i hverdagen altså. Vil du at det skal ekstra raskt kan jeg tipse deg om at det meste kan forberedes dagen før om du vil.  Lag marinaden og la kjøttet ligge i den over natten i kjøleskapet. Selve suppen kan lages dagen før og oppbevares kjølig og alle grønnsakene kan forberedes. De kan gjerne også oppbevares på en tallerken for eksempe, dekket med plastfolie i kjøleskapet.

Lek gjerne med oppskriften. Tilfør andre eller flere grønnsaker om du ønsker. Bruk kylling om du ikke ønsker å bruke svin eller sløyf kjøttet helt og lag en vegetarversjon (bytt kyllingkraft med grønnsakskraft).

Et siste tips – ramen kommer fort sammen, vær derfor klar med alle ingrediensene og tilbehøret.

Enkel ramen

ingredienser
marinade:
 • 1/2 dl soyasaus
 • 1/2 dl riseddik
 • 2 ss sukker
 • 3 cm ingefær i fine skiver
 • 1 s chilisaus
 • 2 ss sesamolje
 • 1 appelsin i skiver
suppen:
 • 2 ss grovhakket ingefær
 • 2 ss grovhakket hvitløk
 • 1 ss sesamolje
 • 1 ss rapsolje e.l.
 • 1.5 l kyllingkraft (alternativt kan du bruke fond eller buljong)
 • ca. 1 ss soyasaus
øvrige ingredienser
 • ca. 600g ytrefilet av svin
 • 4 bløtkokte egg
 • en pakke Santa Maria ramen noodles
 • 2-3 gulrøtter i strimler
 • 2-3 vårløk i skiver
 • 1 rød løk i fine skiver
 • 1 chili i fine skiver
 • en liten pose babyspinat
 • frisk koriander
 • ristede eller svarte sesamfrø
 • limebåter
fremgangsmåte

Bland alle marinade ingrediensene sammen i en skål. Skjær ytrefileten i 4 like store deler og legg de i marinaden. Dekk til med plastfolie, eller hell det hele over i en plastpose og sett i kjøleskapet for marinering over natten. Om du har glemt å marinere kjøttet kvelden før kan du la kjøttet marinere en halvtimes tid i romtemperatur. (Men det blir best med marinering over natten altså….)

Lag suppen. Stek hvitløk og ingefær myk i oljene. Ikke ha for høy varme, hvitløk og ingefær skal ikke få farge. Ha opp i kyllingkraften, la det koke opp, slå ned varmen og la det småputre en halvtimes tid. Smak til med soyasaus. Hell suppen gjennom en sil for å fange opp hvitløken og ingefæren. Hold suppen varm i en ren gryte. Suppen kan også lages dagen i forveien.

Ha litt raspolje i en stekepanne og stek kjøttet slik at den får fin stekeskorpe. Sett kjøttet i en ildfastform og sett i forvarmet ovn (200°). Stek til kjernetemperatur er ca. 65°. Ta kjøttet ut av ovnen, dekk den til og la den hvile mens du gjør resten av ingrediensene klare.

Bløtkok eggene (6-7 minutter) og skyll i kaldt vann. Sett til side.

Kok nudlene ihht pakkens anvisninger, skyll i kaldt vann og sett til side.

Mens egg og nudler koker kan du gjøre grønnsakene klare. Skjær til slutt kjøttet i fine skiver.

Nå er alle elementene på plass og det er klart til servering!

Enkel ramen

Ha litt spinat i hver skål…

Enkel ramen

topp med nudler….

Enkel ramen

og hell over den varme suppen.

Enkel ramen

Legg resten av ingrediensene – gulrøtter, løk, svinekjøttet (i fine skiver), egg (delt i to), vårløk, chili, limebåt og frisk koriander – pent i skålen. Strø med sesamfrø.

Enkel ramen

Ramen er klar til servering! Server med pinner og en kinesisk suppeskje om du har.

Enkel ramen

Håper det smaker!

Ramen lagde jeg på snap – om du ikke fikk sett storyen finner du skjermdump derfra her:

Enkel ramen

Husk å ta en titt med de 5 andre oppskriftene jeg lagde for Santa Maria i forbindelse med nudelskolen:

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

Frisk glassnudelsalat med kylling

Lun og rask kylling curry med hvetenudler

Biff og brokkoli stir fry

Asiatisk laks med nudler

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »