Jeg skal innrømme en ting med én gang – jeg har spist masse ramen, men aldri laget det selv. Tenke seg… Litt forarbeid og prøving måtte derfor til før denne oppskriften satt. Oppskrifter på nett og i kokebøker mangler ikke – du kan finne de enkleste oppskriftene (der selve suppen bare består av buljong) til de mer kompliserte som innebærer kraftkoking, langtidssteking av kjøtt og hjemmelagde nudler.
Denne oppskriften er en mellomting, en oppskrift som du kan bruke i hverdagen. Vil du at det skal ekstra raskt, kan jeg tipse deg om at det meste kan forberedes dagen før om du vil. Lag marinaden og la kjøttet ligge i den over natten i kjøleskapet. Selve suppen kan lages dagen før og oppbevares kjølig og alle grønnsakene kan forberedes. De kan gjerne også oppbevares på en tallerken for eksempel, dekket med plastfolie i kjøleskapet.
Lek gjerne med oppskriften. Tilfør andre eller flere grønnsaker om du ønsker. Bruk kylling om du ikke ønsker å bruke svin, eller sløyf kjøttet helt og lag en vegetarversjon (bytt kyllingkraft med grønnsakskraft).
Et siste tips – ramen kommer fort sammen, vær derfor klar med alle ingrediensene og tilbehøret.
Enkel ramen med svinekjøtt
ingredienser
marinade:
1/2 dl soyasaus
1/2 dl riseddik
2 ss sukker
3 cm ingefær i tynne skiver
1 ss chilisaus
2 ss sesamolje
1 appelsin i skiver
suppen:
2 ss grovhakket ingefær
2 ss grovhakket hvitløk
1 ss sesamolje
1 ss rapsolje e.l.
1.5 l kyllingkraft (alternativt kan du bruke fond eller buljong)
ca. 1 ss soyasaus
øvrige ingredienser
ca. 600g ytrefilet av svin
4 bløtkokte egg
en pakke ramen noodles
2-3 gulrøtter i strimler
2-3 vårløk i skiver
1 rød løk i tynne skiver
1 chili i tynne skiver
en liten pose babyspinat
frisk koriander
ristede eller svarte sesamfrø
limebåter
fremgangsmåte
Bland ingrediensene til marinaden sammen i en skål. Skjær ytrefileten i 4 like store deler og legg dem i marinaden. Dekk til med plastfolie, eller hell det hele over i en plastpose og sett i kjøleskapet for marinering over natten. Om du har glemt å marinere kjøttet kvelden før kan du la kjøttet marinere en halvtimes tid i romtemperatur. (Men det blir best med marinering over natten, altså…)
Lag suppen. Stek hvitløk og ingefær myk i oljen. Ikke ha for høy varme, hvitløk og ingefær skal ikke få farge. Ha i kyllingkraften, la det koke opp, skru ned varmen og la det småputre en halvtimes tid. Smak til med soyasaus. Hell suppen gjennom en sil for å fange opp hvitløken og ingefæren. Hold suppen varm i en ren gryte. Suppen kan også lages dagen i forveien.
Ha litt rapsolje i en stekepanne og stek kjøttet slik at det får fin stekeskorpe. Legg kjøttet i en ildfast form og sett i forvarmet ovn (200°). Stek til kjernetemperatur er ca. 65°. Ta kjøttet ut av ovnen, dekk til og la det hvile mens du gjør klar resten av ingrediensene.
Bløtkok eggene (6-7 minutter) og skyll i kaldt vann. Sett til side.
Kok nudlene ihht pakkens anvisninger. Skyll i kaldt vann og sett til side.
Mens egg og nudler koker kan du gjøre grønnsakene klare. Skjær til slutt kjøttet i fine skiver.
Nå er alle elementene på plass og det er klart til servering!
Ha litt spinat i hver skål…
topp med nudler….
og hell over den varme suppen.
Legg resten av ingrediensene – gulrøtter, løk, svinekjøttet (i fine skiver), egg (delt i to), vårløk, chili, limebåt og frisk koriander – pent i skålen. Strø med sesamfrø.
Ramen er klar til servering! Server med pinner og en kinesisk suppeskje om du har.
Håper det smaker!
Ramen lagde jeg på snap – om du ikke fikk sett storyen finner du skjermdump derfra her:
Ohhh dear. Den oppskriften er så bra. Håper de fleste kjøper alt som trenges til den og lager 🙂 Marinaden til svinekjøttet er fantastisk. Takk for fin oppskrift 🙂
Ohhh dear. Den oppskriften er så bra. Håper de fleste kjøper alt som trenges til den og lager 🙂 Marinaden til svinekjøttet er fantastisk. Takk for fin oppskrift 🙂
Takk Anna – det var utrolig hyggelig å høre!
ina
Hei, 3 cm ingefær i skiver, den var litt vanskelig å forstå finnes det litt mere eksakt mål?
Hei Lars Birger
Nei det har jeg dessverre ikke – du må nesten ta det litt på gefühlen.
ina
Skal det være vann i suppen?
Det skal være kyllingkraft.
hilsen
ina:)