
Enkel sommerpai på 1,2,3 heter den og det er denne du skal lage om du:
- ikke har laget pai før
- har laget pai, men synes du ikke fikk det helt til
- har laget pai men synes det tar for mye tid
Denne paien er nemlig ikke bare enkel å lage, det går også raskt. Starter du fra scratch (og har en foodprosessor) vil det ta deg 15-20 minutter å sette en sommerpai i ovnen. Lager du paideigen på forhånd (den kan lages 1-2 dager på forhånd og oppbevares i kjøleskapet) får du en sommerpai i ovnen på under 10 minutter!
Deigen trenger lite hviletid, må ikke forstekes og må ikke legges i en paiform (om ikke du absolut vil). Ingen tukling altså med å måtte løfte den fine paideigen forsiktig over i en form. Alt i enkelhetens navn…

Hva du vil ha i paien er litt opp til deg. Jeg har valgt bringebær og blåbær, men mulighetene er endeløse her. Eple, fersken, aprikoser, moreller, bjørnebær – stort sett hva som helst av frukt og bær kan legges opp i paien. Varier gjerne alt ettersom hva som er i sesong!

VELDIG GLAD I KAKER?
Da bør du sjekke ut den nye kokeboken min SKIKKELIG GODE KAKER! Her finner du enda flere kakeoppskrifter (som du ikke finner på bloggen)
Glad i pai? Ta gjerne en titt på disse variantene også:
Hei! Så deilig pai OG så gøy å se du har brukt Egersund flint sitt gamle fine servise! Det som er litt gøy er at jeg har likt! Jeg lurte på; vet du hva det heter? Jeg kom over røverkjøpet for lenge siden men har aldri funnet det igjen på nettet senere.
Hei Elisebet
Jeg har bare to tallerkner og de ligger på hytta. Jeg vet dessverre heller ikke hva mønsteret heter.
Tok en rask søk på nettet, fant ikke noe der heller dessverre.
ina
Hei!
Fristende oppskrift!
Må bærene være ferske, eller kan man bruke frosne bær?
Hei Trine! Du kan bruke frosne bær også. Ikke tin de, legg de frosne blandet med maissena og sitronskall i paien og sett i ovnen. Lykke til!
Er det mulig å legge litt vaniljekrem under bærene her tror du, eller blir det bare suppe?
Hei Hanne
Her hadde jeg heller servert vaniljekrem ved siden av 😉