ANNONSE

Enkel sommerpai på 1,2,3

Her er paien for deg som kvier deg for å lage pai!

Enkel sommerpai på 1,2,3 heter den og det er denne du skal lage om du:

  • ikke har laget pai før
  • har laget pai, men synes du ikke fikk det helt til
  • har laget pai men synes det tar for mye tid

Denne paien er nemlig ikke bare enkel å lage, det går også raskt. Starter du fra scratch (og har en foodprosessor) vil det ta deg 15-20 minutter å sette en sommerpai i ovnen. Lager du paideigen på forhånd (den kan lages 1-2 dager på forhånd og oppbevares i kjøleskapet) får du en sommerpai i ovnen på under 10 minutter!

Deigen trenger lite hviletid, må ikke forstekes og må ikke legges i en paiform (om ikke du absolut vil). Ingen tukling altså med å måtte løfte den fine paideigen forsiktig over i en form. Alt i enkelhetens navn…

I forbindelse med mitt samarbeid med Melange (sjekk gjerne ut den fine siden de har laget for meg hos Melange) har jeg brukt Melange margarin i paideigen. Dette har jeg gjort med alle paideiger jeg har jobbet med i det siste (har laget en liten liste nederst i innlegget av de som har kommet på bloggen) og gjør bare gode erfaringer. Deigen blir veldig smidig, blir ikke hard ved lengre kjøling slik at den kan kjevles lett ut og blir sprø og fin ved steking.

Har du noen erfaringer med bruk av margarin hører jeg gjerne fra deg i kommentarfeltet!

Enkel sommerpai på 1,2,3

Hva du vil ha i paien er litt opp til deg. Jeg har valgt bringebær og blåbær, men mulighetene er endeløse her. Eple, fersken, aprikoser, moreller, bjørnebær – stort sett hva som helst av frukt og bær kan legges opp i paien. Varier gjerne alt ettersom hva som er i sesong!

Jeg har laget en liten film som viser hvor enkelt det er å lage paien – sjekk den ut! (sett på lyd….)

 

Enkel sommerpai på 1,2,3

ingredienser
Paideig
Fyll
  • 500g bær
  • finrevet skall av 1 sitron
  • 1 ss maisenna
til pensling og pynt
  • 1 egg
  • perlesukker
fremgangsmåte

Enkel sommerpai på 1,2,3

Ovn temp. 200°

Lag paideigen. Ha hvetemel, melis og kjøleskapskaldt Melange margarin i en foodprosessor. Sett maskinen i gang og kjør til du har en smulelignende deig (ref. video). Ha opp i egget. Sett maskinen i gang og kjør til du ser at deigen begynner å samle seg (ref. video).

Hell deigen over på et stykke bakepapir og samle den sammen med hendene til en deig.

Pakk deigen sammen i bakepapiret og sett kjølig – en halvtime i kjøleskapet eller 10 minutter i frysen.

Gjør fyllet klart mens paideigen hviler.

Rens bær. Strø finrevet sitronskall og maisenna over bærene og bland forsiktig sammen slik at bærene ikke knuses.

Ta frem paideigen og pakk den ut av bakepapiret. Strø bakepapiret og kjevlen med litt mel og kjevle ut deigen til litt under 1/2 cm tykkelse.

Legg bærene i midten av paien slik at du har 2-3 cm paideig kant rundt det hele. Brett denne kanten litt over bærene.

Pensle paideigen med sammenvispet egg og strø paideig og bær med litt perlesukker.

Sett paien i forvarmet ovn og stek i ca. 25 minutter til den er gylden.

La paien avkjøle noe på rist før du skyver den over på et fat. Server gjerne lunkent med vaniljeis til.

Enkel sommerpai på 1,2,3

Tips

  • deigen kan lages flere dager på forhånd. Pakk den inn i bakepapir og så i plastfolie. Oppbevar flere dager i kjøleskapet, ta frem ved behov. Paideigen kan kjevles ut med det samme.

Lyst å sjekke ut de andre paiene jeg har laget med margarin? Sjekk de ut her:

Og så håper jeg at du lager pai i sommer!!♥

 

Kommentarer

  1. Reply Trine 8. juli 2017

    Hei!
    Fristende oppskrift!
    Må bærene være ferske, eller kan man bruke frosne bær?

    • Reply Mat På Bordet 12. juli 2017

      Hei Trine! Du kan bruke frosne bær også. Ikke tin de, legg de frosne blandet med maissena og sitronskall i paien og sett i ovnen. Lykke til!

  2. Reply Hanne 7. juli 2017

    Er det mulig å legge litt vaniljekrem under bærene her tror du, eller blir det bare suppe?

    • Reply Mat På Bordet 12. juli 2017

      Hei Hanne
      Her hadde jeg heller servert vaniljekrem ved siden av 😉

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »