Grønnkål egner seg ikke bare til koking, steking eller damping – det egner seg også helt utmerket i salater! Trisket for å ikke måtte tygge seg ihjel på grønnkålen er å massere det. Yupp, du leste riktig, grønnkålen skal masseres.
I grønnkålsalat med jordbær, masseres grønnkålen med dressingen. Det gjør at fibrene til grønnkålen brytes noe ned, samtidig som det tar til seg godt med smak. Du vil også se at grønnkålen forandrer farge (akkurat som når du koker, steker eller damper den) og blir enda friskere og finere i grønnfargen.
Jordbær i salaten er bare digg. De mørke røde norske jordbærene er en flott kontrast til grønnkålen – utseendemessig og smaksmessig. Er det ikke sesong for jordbær kan du bytte ut med annen frukt. Plommer, moreller, granateple eller fersken for eksempel. Prøv gjerne med tørket frukt – aprikoser, tranebær, kirsebær – om det er midt på vinteren.
PS. har du ikke prøvd det enda, så anbefaler jeg også grønnkålchips!