Grønnkålsalat med jordbær

Grønnkålsalat med jordbær

Grønnkål egner seg ikke bare til koking, steking eller damping – det egner seg også helt utmerket i salater! Trisket for å ikke måtte tygge seg ihjel på grønnkålen er å massere det. Yupp, du leste riktig, grønnkålen skal masseres.

I grønnkålsalat med jordbær, masseres grønnkålen med dressingen. Det gjør at fibrene til grønnkålen brytes noe ned, samtidig som det tar til seg godt med smak. Du vil også se at grønnkålen forandrer farge (akkurat som når du koker, steker eller damper den) og blir enda friskere og finere i grønnfargen.

Jordbær i salaten er bare digg. De mørke røde norske jordbærene er en flott kontrast til grønnkålen – utseendemessig og smaksmessig. Er det ikke sesong for jordbær kan du bytte ut med annen frukt. Plommer, moreller, granateple eller fersken for eksempel. Prøv gjerne med tørket frukt – aprikoser, tranebær, kirsebær – om det er midt på vinteren.

PS. har du ikke prøvd det enda, så anbefaler jeg også grønnkålchips!

Grønnkålsalat med jordbær

Grønnkålsalat med jordbær

ingredienser
  • ca. 150g grønnkål
  • saften av en halv siron
  • 3-4 ss god olivenolje
  • nykvernet salt og pepper
  • en håndfull jordbær, skjært i terninger
  • en håndfull mandler, grovhakket
fremgangsmåte

Skyll grønnkålen og tørk. Riv bladene av den grove midtre stilken. Riv bladene i mindre biter og ha de i en bolle.

Hell sitronsaft og olivenolje over grønnkålen og kvern litt salt og pepper over. Bruk hendene til å massere dressingen inn i grønnkålen. Du vil se at fargen på grønnkålen endrer seg til en friskere finere grønnfarge. Grønnkålen vil også miste litt av sin struktur og bli mer medgjørlig. Smak. Tilsett mer salt og pepper om nødvendig.

Vend jordbærterningene i grønnkålen og løft salaten over på et serveringsfat. La evt. overflødig dressing ligge igjen i bollen.

Pynt med grovhakkede mandler og server.

Salaten holder seg frisk noen timer i kjøleskapet om du ikke vil servere med en gang.

Grønnkålsalat med jordbær

Passer perfekt til pastaretter, grillmat eller andre måltider som har godt av en enkel salat som tilbehør.

Glad i grønnkål? Her finner du flere oppskrifter:

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »