Lun rosenkålsalat – perfekt tilbehør eller et måltid i seg selv, kanskje servert med brunris eller byggryn.
Jeg har brukt lilla og grønn rosenkål, salaten kan selvsagt bare lages med den ene eller den andre. Får du tak i begge får du det fine fargespillet i salaten som du ser her.
I tillegg til rosenkål finner du også bacon i salaten. Ønsker du å lage en vegetarvariant av salaten, sløyfer du det selvsagt.
Løk, hvitløk, parmesan og godt med pepper er det som gir salaten det lille ekstra. Valnøtter og tranebær har jeg også tatt med for litt krønsj og farge. Valnøtter kan byttes ut med mandler eller hasselnøtter (gjerne ristet) om ønsket, og tranebær med kirsebær, eller hva med granateple?
Om du skal doble oppskriften kan du gjerne ovnssteke rosenkålen da du sannsynligvis ikke vil få plass til alle i en stekepanne.
Og om du vil forberede litt på forhånd, vil jeg foreslå at du gjør alt klart og sparer bare stekingen av rosenkålen til slutt. Bland de så med de andre ingrediensene og salaten er klar til servering. Og husk, salaten skal være lun, ikke varm, så det gjør ingenting om den sitter ute litt før servering.
Rosenkål har ikke alltid vært en favoritt, men nå kan vi nesten ikke få nok.
Sjekk gjerne også følgende favorittoppskrifter med rosenkål:
- cæsarsalat med rosenkål
- fritert rosenkål
- rosenkålsalat med quinoa og klementiner
- lun rosenkålsalat med bacon og granateplekjerner
- rosenkålsalat med søt potet og chorizo
- grønn salat med ovnsbakt rosenkål
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Kjempe godt.
Hvor mange personer er oppskriften til? 🙂
Hei Karen
Salaten er nok for 4-6 personer om den serveres som tilbehør.
Jeg liker også å spise salaten som et måltid i seg selv – da er det nok til 2-3 personer.
hilsen
ina
Har fått ny favoritt 🙂 Fantastisk godt! Dette skal lages mange flere ganger.. og ikke bare til jul heller.. 😉
Så hyggelig å høre Ellen!
Har selv servert den et par ganger nå, stor suksess!!
Fortsatt fin jul.
ina
Dette så veldig godt ut!
Hvor får man kjøpt lilla rosenkål?
Jeg kjøpte på Meny Marte 🙂
Likte den rosenkålsalaten men jeg kan ikke spise nøtter pga allergi og spiser heller ikke svin.Hva kan jeg bruke i stede?? Rista gresskarkjerner kanskje??
hei Kari!
Ristede gresskarkjerner er en strålende idé – kjør på!!
ina:)