Sommerlig pastasalat med vinaigrette

Sommerlig pastasalat med vinaigrette Pastasalat – dagens middag, lunsj eller tilbehør til grillmat. Denne pastasalaten er litt syrlig, men frisk med gode smaker av urter. Det er ikke så mye som skal til her. Pasta selvsagt, og her har jeg valgt en litt mindre format på pastaen. Bare fordi jeg synes det gjorde seg best når alt annet var så lite det og. Disse ‘hjulene’ fant jeg i innvandrerbutikken, bruk det du finner. Er du ikke i det innovative hjørnet funker makaroni bra det og. Gjør du deg litt flid når du skjærer grønnsakene får du en fin salat. Dvs, den blir jo selvsagt ikke stygg om ikke du gjør det, og smaken blir jo like god, men det er litt godt å få en munnfull med litt av hvert istedenfor bare en pasta eller en agurk. Dressingen er en lett vinaigrette – dvs en vinaigrette ‘vannet ut’ med buljong eller kraft om du har. Salaten kan gjerne stå litt slik at smakene setter seg. Husk å smak på den en gang til før servering og juster med enten salt eller pepper. Sommerlig pastasalat med vinaigrette Er du glad i pastasalat vil du kanskje også prøve disse oppskriftene:
SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Sommerlig pastasalat med vinaigrette – 6-8 porsjoner

ingredienser
pastasalat
  • 200g pasta
  • 3 hvitløksfedd
  • en buljongterning
  • ca. 500g cherry tomater, gjerne i forskjellige farger
  • 1 agurk
  • en god håndfull oliven
  • ca. 1 ss finhakket gressløk
  • ca. 2 ss finhakket frisk basilikum
  • ca. 2 ss finhakket frisk persille
vinaigrette
  • 1 ss sterk sennep
  • 50 ml hvitvinseddik
  • 50 ml olivenolje
  • 100 ml buljong
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Kok opp vann med en buljongterning til pastaen. Ha opp i pastaen og hvitløksfeddene og kok etter pakkens anvisninger.

Hell av vannet og fisk ut hvitløkene, la pastaen avkjøle.

Skjær cherrytomater i 4 eller 8 avhengig av størrelsen. Skjær aguken på lags og skrap ut det myke kjøttet og frøene i midten med en skje. Skjær resten av agurken i terninger. Skjær oliven i mindre biter.

Finhakk urtene.

Lag dressingen. Finhakk eller riv de kokte hvitløkene. Tilsett sennep, eddik og buljong og visp sammen. Visp inn olivenolje og smak til med salt og pepper.

Bland pasta med grønnsaker, oliven, urter og dressingen. Smak til med salt og pepper om nødvendig.

Sommerlig pastasalat med vinaigrette

Salaten er godt som et måltid i seg selv (middag eller lunsj) eller den kan servere til for eksempel grillmat.

Sommerlig pastasalat med vinaigrette

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »