Hvit pizza

Hvit pizza

På utkikk etter en oppskrif på hvit pizza? Værsågod, her er den!

Denne pizzaen var en av tre jeg lagde for noen uker siden og som du fikk en smugtitt av på Instagram stories. Det har jo vært en stund siden en ny pizzaoppskrift kom på bloggen og nå har jeg tre nye oppskrifter som bare venter på å bli skrevet ned og publisert her på bloggen.

Hvit pizza er første man ute, bestemt etter en avstemning på Instagram. Skjønner godt at den fristet…

Dette er en enkel pizza som nærmest kan beskrives som et hvitløksbrød på pizzabunn. Olivenolje blandes med finrevet hvitløk og pensles jevnt over bunnen. Dette dekkes så av gode mengder ost og urter og stekes til osten bobler og har fått litt farge.

Prikken over i’en er litt finhakket friske urter og nykvernet pepper over den varme pizzaen før den deles opp i porsjoner for å spises varmt.

Hvit pizza er super middag servert med en deilig salat til eller kan også være en super snack eller forrett til sultne gjester. Er du  grill modus kan du gjerne lage den på grillen og servere til dine ventende gjester.

Hvit pizza

Glad i pizza? Kanskje du vil prøve en av disse?

 

Hvit pizza – 2 runde pizzaer

ingredienser
PIzzadeig
  • 300g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • ca. 200ml fingervarm vann
Topping
  • 2-3 ss olivenolje
  • 3-4 hvitløksfedd
  • 300g mozzarella
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • ca. 1 ss finhakket friske urter (gjerne n blanding av persille, basilikum, oregano )
fremgangsmåte

Hvit pizza

Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.

Bland  hvetemel med  salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg lager deigen med hjelp av en kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Del deigen i to. Legg den ene halvdelen tilbake i bollen og dekk den til. Kjevle ut deigen til en rund pizza. Smør pizzabunnen med olivenolje og strø finhakket hvitløk jevnt over det hele. Alternativt kan du blande hvitløken i oljen og fordele den jevnt over pizzabunnen.

Bland ost med tørkede urter og fordel over pizzaen. Sett pizzaen i forvarmet ovn og stek i 5-7 minutter eller til osten bobler og har fått litt farge.

Strø pizzaen med finhakkede friske urter og kvern litt pepper over det hele.

Skjær pizzaen i porsjoner og server umiddelbart!

Hvit pizza

Spis forsiktig – osten er veldig varm!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »