Annonse
Melange Sticks - gjør det litt enklere å bake

Halloumisalat

 

Halloumisalat

Halloumisalat kommer i mange varianter. Denne halloumisalaten er laget med couscsous (gjerne fullkorn), grillet halloumi, friske grønnsaker og en god del urter. Det blir en velsmakende salat som man kan servere til lunsj eller middag eller anrette på individuelle tallerkner som en liten forrett.

For de som ikke er kjent med halloumi så er det en ost som du finner i de fleste kjøledisker på matbutikken. Den er opprinnelig fra Kypros og i motsetning til andre oster, smelter ikke ved grilling/steking/baking. Den har en noe salt smak og jeg liker derfor å skjære det relativt tynt (ca. 1/2 cm) slik at den ikke blir for overveldende. Den har dog en lei tendens til å falle fra hverandre om du skjærer den for tynt så føl deg litt frem.

Jeg har som sagt grillet osten, men du kan steke den i stekepanne om du ikke har grill tilgjengelig.

Server salaten med litt godt brød til.

PS. har du noen blomster kan du gjerne pynte salaten med de. Jeg har brukt oreganoblomster her.

 

Halloumisalat

Glad i salater? Kanskje du også vil prøve en av disse:

Halloumisalat – 2-4 personer

ingredienser
halloumisalat
  • 1 dl couscous (gjerne fullkorn)
  • en buljongterning (grønnsaks- eller kylling)
  • ca. 100g babyleaf salat
  • 1/2 rød løk
  • 1/2 agurk
  • ca. 200g cherrytomater
  • ca. 10 oliven
  • en neve med friske urter - gjerne en blanding av for eks. persille, koriander, mynte, oregano
  • 1/2 sitron
  • ca. 4 ss god olivenolje
  • pepper
fremgangsmåte

 

Halloumisalat

Kok opp 2 dl vann og ha en buljong terning opp i. Ta vannet av varmen og rør inn couscousen. Sett på lokk og la det trekke 5 minutter. Rør rundt for å lufte couscousen og la det avkjøle.

Skjær agurken på langs og skrap ut frø og den myke innmaten med en skje. Skjær agurken i skiver. Skjær tomatene i båter eller skiver eller en blanding av begge. Skjær løken i tynne skiver.

Grovhakk urtene (du bør ha ca. 2ss grovhakkede urter til slutt).

Ha alle salatingrediensene i en bolle og hell over saften av en halv sitron og olivenoljen. Bland lett med hendene.

Pensle halloumi med olivenolje og grill et par minutter på hver side.

Legg salaten på et fat og bland halloumi forsiktig inn i salaten. Halloumissalaten er klar for servering – håper det smaker!

 

Halloumisalat

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »