Annonse
Min Familie

Brownie iskake (laget uten iskremmaskin)

Brownie iskake (laget uten iskremmaskin)

Brownie-iskake kombinerer to ting som bør spises sammen – brownie og iskrem…

Og jeg nøyer meg ikke med en browniebunn toppet med iskrem, neida. Her har jeg også blandet iskremen med browniebiter slik at du er garantert til å treffe på litt brownie i hver bit!

Jeg vurderte å toppe iskaken med browniesmuler ,men valgte små sjokoladeperler i stedet. Du kan pynte med hva du vil – litt revet sjokolade for eksempel eller browniesmuler som opprinnelig tenkt. Du kan også la være å pynte toppen, den er fin som den er med små browniebiter synlig i den ellers kremfargede isen.

Iskaken er enkel å lage. To browniebunner stekes. Den ene blir bunnen av iskaken, den andre smuldres opp og blandes med isen. Isen lages enkelt ved å piske søtet kondensert melk sammen med fløte til en tykk krem. Smuldret brownie røres i og isen helles så over i formen med browniebunnen.

Det hele settes i fryseren (husk å rydde litt plass til den i forkant) i 8-10 timer før den er klar til servering. Den kan selvsagt stå lengre – det er enda en fin ting med iskake – den kan lages lenge i forkant. Pakk den godt inn i plastfolie om den skal stå lengre i fryseren.

Brownie iskake (laget uten iskremmaskin)

Glad i iskake? Ta gjerne en titt på disse oppskriftene også:

Brownie iskake (laget uten iskremmaskin)

100g (1 stick) Melange margarin

 

ingredienser
Brownie
isen
  • 1 boks (400g) søtet kondensert melk
  • 600 ml kremfløte
  • 1 ts vaniljeestrakt
fremgangsmåte

brownie iskake

Ovn temp 180° C.

Kle to runde kakeformer på ca. 20 cm i diam. (gjerne med løs bunn) med bakepapir. Lag en bakepapirkant i den ene formen for å holde isen i formen (den vil tyte litt over kanten).

Lag brownies. Ha Melange margarin og sukker i en kjele og sett over middels varme. Rør til det er smeltet.

Ta kjelen av varmen og ha oppi sjokoladen mens blandingen fortsatt er varm. Rør sammen til sjokoladen er smeltet og du har en glatt røre. La det avkjøle noe.

Rør inn egg.

Bland hvetemel med kakao og bakepulver og rør dette inn i sjokoladeblandingen.

Fordel deigen i de to kakeformene og sett i forvarmet ovn. Stek i 30 minutter.

Ta kakene ut av ovnen og la de avkjøle helt.

Lag isen. Pisk søtet kondensert melk og fløte til en tykk krem. Bryt den ene browniekaken i biter og rør inn i kremen.

Hell kremen over den andre browniebunnen. Bruk en kniv eller skje til å jevne ut kremen og lage en rett topp, og sett iskaken i fryseren.

brownie iskake

Iskaken kan gjerne stå over natten eller lengre i fryseren. Ta den ut 15 minutter før servering slik at den tiner litt og pynt (eller ikke) toppen med sjokolade.

brownie iskake

Er det rester igjen av kaken er det bare å sette kaken i frysen igjen. Husk å pakke den godt inn i folie og bruk gjerne kakeformen igjen for å beskytte den litt.

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Melange.

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »