Fredag er pizzakveld hos oss, og vi gleder oss til gamle klassikere og prøvesmake nye varianter.
Dette er en av de nye pizzavariantene vi har testet og som har fått strålende karakter av alle som har smakt. Pizza med kylling og bacon er hva jeg vil kalle en ‘trøstepizza’. Ingen uvanlige ingredienser, mild i smaken og med bacon. Bacon altså, godt på alt, også pizza.
Bacon kan du sløyfe om du vil, men jeg tror du vil savne det om du gjør det. Alternativt kan du erstatte det med sprøstekt spekeskinke eller chorizo – to gode alternativer til bacon generelt.
Bunnen er smurt med en hvit saus før de forskjellige toppingene legges på toppen. Sausen er i prinsipp en smaksatt crème fraîche. Litt hvitløk, litt urter og litt nyrevet parmesan er alt som skal til. Ja, og litt salt og pepper.
Mens deigen hever kan du steke bacon og kyllingen. Jeg liker å steke bacon først for da å kunne steke kyllingen i baconfettet. Det synes jeg blir ekstra godt.
Så er det bare snakk om å sette det hele sammen. Ønsker du å tilføre mer er ikke det noe problem. Noen fine skiver med sopp kan jeg tenke meg hadde smakt, spinat hadde heller ikke vært dumt. Savner du litt rødt kan du alltids legge på noen skiver med cherrytomater, eller om du vil ha litt mer smak, noen soltørkede tomater som har ligget i lake.
Lyst på flere pizza oppskrifter? Ta en titt på disse:
- hvit pizza
- pizza med chorizo og tomater
- caprese pizza
- pizza med kylling, soltørkede tomater og spinatpesto