Pizza med chorizo og tomater

Pizza med chorizo og tomater

Her har du en herlig pizza med chorizo og tomater. Pizzabunnen dekkes med en hvit saus laget av ricotta og mozzarella og toppes så med fine skiver spicy chorizo og sesongens tomater. Oliven og litt frisk basilikum på slutten avrunder det hele og resultatet er en super digg pizza med mange deilige smaker.

Finner du tomater i forskjellige farger blir pizzaen visuell spennende i tillegg til velsmakende, men det er ikke utslagsgivende for smaken.

Hvilket chorizo du velger for pizzaen vil dog viktig for smaken på pizzaen. Her har jeg vært i en spesialbutikk og fått store, fine skiver av en herlig chorizo av en særdeles god chorizo (spør om å få smake før du handler) for å lage denne pizzaen. Har du ikke anledning til å besøke en spesialbutikk kan du kjøpe god chorizo i nærbutikken. Kjøp gjerne en hel pølse og skjær i tynne skiver for pizzaen. Resten av chorizoen finner du sikkert god bruk for. Prøv for eksempel denne torskeretten med sprøstekt chorizo eller topp en bakt potet med chorizo terninger. Denne pastaretten med chorizo kan jeg også anbefale.

Er du glad i pizza vil du kanskje også ta en titt på disse oppskriftene:

 

Pizza med chorizo og tomater – 2 runde pizzaer

ingredienser
pizzadeig
 • 300g hvetemel
 • 1 ts salt
 • 1 ts tørrgjær
 • ca. 200ml fingervarm vann
topping
 • 250 g ricotta (en boks)
 • 200 g revet mozzarella
 • 15-20 skiver fine skiver spicy chorizo
 • ca. 200g tomater i skiver*
 • en håndfull oliven (valgfritt)
 • frisk basilikum
 • nykvernet pepper, olivenolje
fremgangsmåte

Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.

Bland  hvetemel med  salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg lager deigen med hjelp av en kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Lag den hvite sausen ved å blande ricotta med mozzarella. Smak til med salt og pepper. Om du ønsker kan du også røre inn litt finrevet hvitløk.

Gjør de andre pizzaingrediensene klare.

Del deigen i to. Legg den ene halvdelen tilbake i bollen og dekk den til. Kjevle ut deigen til en rund pizza. Topp med den hvite sausen og fordel chorizo, tomater og oliven på toppen.

Pizza med chorizo og tomater

Sett pizzaen i varm ovn og stek i 5-7 minutter til sausen bobler og pizzaen har fått litt farge. Gjør gjerne pizza nr. 2 klar mens den første steker.

Topp den nystekte pizzaen med frisk basilikum, nykvernet pepper og litt olivenolje om ønsket.

Pizza med chorizo og tomater

Sett pizza nr. 2 i ovnen med det samme eller vent til du er ferdig med den første.

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »