Pizza med kylling og bacon

Pizza med kylling og bacon

Fredag er pizzakveld hos oss, og vi gleder oss til gamle klassikere og prøvesmake nye varianter.

Dette er en av de nye pizzavariantene vi har testet og som har fått strålende karakter av alle som har smakt. Pizza med kylling og bacon er hva jeg vil kalle en ‘trøstepizza’. Ingen uvanlige ingredienser, mild i smaken og med bacon. Bacon altså, godt på alt, også pizza.

Bacon kan du sløyfe om du vil, men jeg tror du vil savne det om du gjør det. Alternativt kan du erstatte det med sprøstekt spekeskinke eller chorizo – to gode alternativer til bacon generelt.

Bunnen er smurt med en hvit saus før de forskjellige toppingene legges på toppen. Sausen er i prinsipp en smaksatt crème fraîche. Litt hvitløk, litt urter og litt nyrevet parmesan er alt som skal til. Ja, og litt salt og pepper.

Mens deigen hever kan du steke bacon og kyllingen. Jeg liker å steke bacon først for da å kunne steke kyllingen i baconfettet. Det synes jeg blir ekstra godt.

Så er det bare snakk om å sette det hele sammen. Ønsker du å tilføre mer er ikke det noe problem. Noen fine skiver med sopp kan jeg tenke meg hadde smakt, spinat hadde heller ikke vært dumt. Savner du litt rødt kan du alltids legge på noen skiver med cherrytomater, eller om du vil ha litt mer smak, noen soltørkede tomater som har ligget i lake.

Pizza med kylling og bacon

Lyst på flere pizza oppskrifter? Ta en titt på disse:

Pizza med kylling og bacon – 1 stor eller 2 mindre pizzaer

ingredienser
pizzadeig
  • 300g hvetemel
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts tørrgjær
  • ca. 2 dl fingervarm vann
hvit saus
  • et beger (300g) créme fraîche
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts tørket oregano
  • ca. 30g finrevet parmesan
  • salt, pepper
topping
  • 100g bacon i terninger eller strimler
  • 300g kyllingbryst eller - lår i strimler
  • paprika, salt, pepper
  • 1 løk i fine skiver
  • 200g fersk mozzarella
  • frisk basilikum eller oregano til pynt
fremgangsmåte

Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.

Bland  hvetemel med  salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg lager deigen med hjelp av en kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Lag den hvite sausen. Riv eller press hvitløksfedden og bland med crème fraîche og øvrige ingredienser. Smak til med salt og pepper.

Stek bacon. Løft det ut av stekepannen når det er ferdig og stek kyllingen i baconfettet. Er det ikke nok fett kan du tilsette litt olje. Krydre kyllingen med paprika, salt og pepper mens den steker. Sett til side.

Del deigen i to. Legg den ene halvdelen tilbake i bollen og dekk den til. Kjevle ut deigen til en rund pizza. Topp med den hvite sausen, løk, kylling, bacon og mozzarella.

Pizza med kylling og bacon

Sett pizzaen i varm ovn og stek i 5-7 minutter til sausen bobler og pizzaen har fått litt farge. Gjør gjerne pizza nr. 2 klar mens den første steker.

Pizza med kylling og bacon

Topp den nystekte pizzaen med frisk basilikum, nykvernet pepper og litt olivenolje om ønsket.

Pizza med kylling og bacon

Ha en fin pizzakveld!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »