Av og til er det farge som trigger meg, som i dette tilfellet. Jeg hadde rett og slett lyst til å lage en grønn pizza. Hvem vet, kanskje det blir tema her på bloggen etterhvert – rød pizza, gul pizza……
Dette er en vegetarpizza toppet med gode, grønne grønnsaker. Heldigvis finnes det mange grønne grønnsaker å velge mellom. men valget falt på brokkoli og avokado. To grønne grønnsaker som jeg elsker og som er såpass forskjellig i smak og tekstur at de kan funke sammen.
Jeg må innrømme at jeg var tilbakeholden når det gjaldt å steke avokadoen på pizzaen og vurderte å legge den på etter at pizzaen var kommet ut av ovnen. Jeg er dog glad for at jeg sendte den inn i ovnen. Avokadoen blir enda mer kremete og smelter rett og slett i munnen. Er du ikke helt overbevist kan du slenge avokadoen på pizzaen etter at den er kommet ut av ovnen.
Brokkolien forblir sprø i motsetning til avokadoen, og gir pizzaen litt krønsj. Det er alltid positivt i min bok. Slapp, myk brokkoli er noe av det verste jeg vet.
Hva mer skal til? Jo, en lyse grønn saus som bestående av crème fraîche, avokado, parmesan, hvitøk og litt krydder. Noen skiver med løk må også til og ost selvfølgelig. Vi snakker jo tross alt pizza her.
Når pizzaen er ferdigstekt passer jeg på å kverne godt med pepper over det hele før jeg drysser ruccola og frisk basilikum over det hele. Siste finish som man kaller det.
Og ta-dah – grønn pizza!
Er du glad i pizza vil
- hvit pizza
- pizza med squash, feta og grillede tomater
- caprese pizza
- en absolut ikke kjedelig vegetarpizza
Er også veldig glad i avocado og broccoli og det meste av grønnsaker.
Denne ser kjempegod ut