Annonse
Min Familie

Grønn vegetarpizza med brokkoli og avokado

Grønn vegetarpizza med brokkoli og avokado

Av og til er det farge som trigger meg, som i dette tilfellet. Jeg hadde rett og slett lyst til å lage en grønn pizza. Hvem vet, kanskje det blir tema her på bloggen etterhvert – rød pizza, gul pizza……

Dette er en vegetarpizza toppet med gode, grønne grønnsaker. Heldigvis finnes det mange grønne grønnsaker å velge mellom. men valget falt på brokkoli og avokado. To grønne grønnsaker som jeg elsker og som er såpass forskjellig i smak og tekstur at de kan funke sammen.

Jeg må innrømme at jeg var tilbakeholden når det gjaldt å steke avokadoen på pizzaen og vurderte å legge den på etter at pizzaen var kommet ut av ovnen. Jeg er dog glad for at jeg sendte den inn i ovnen. Avokadoen blir enda mer kremete og smelter rett og slett i munnen. Er du ikke helt overbevist kan du slenge avokadoen på pizzaen etter at den er kommet ut av ovnen.

Brokkolien forblir sprø i motsetning til avokadoen, og gir pizzaen litt krønsj. Det er alltid positivt i min bok. Slapp, myk brokkoli er noe av det verste jeg vet.

Hva mer skal til? Jo, en lyse grønn saus som bestående av crème fraîche, avokado, parmesan, hvitøk og litt krydder. Noen skiver med løk må også til og ost selvfølgelig. Vi snakker jo tross alt pizza her.

Når pizzaen er ferdigstekt passer jeg på å kverne godt med pepper over det hele før jeg drysser ruccola og frisk basilikum over det hele.  Siste finish som man kaller det.

Og ta-dah – grønn pizza!

Grønn vegetarpizza med brokkoli og avokado

Er du glad i pizza vil

 

Grønn vegetarpizza med brokkoli og avokado – 1 stor pizza eller 2 små

ingredienser
pizzadeig
  • 300g hevetemel
  • 3 ss kruskakli
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts tørrgjær
  • ca. 2 dl fingervarm vann
saus
  • 1 hvitløksfedd, revet
  • 150 ml crème fraîche
  • 1 avokado
  • ca. 30 g finrevet parmesan
  • salt, pepper
topping
  • 1 mellomstor brokkoli
  • 1 avokado, i skiver
  • 1 løk, i fine skiver
  • 200g fersk mozzarella
  • en god neve ruccola
  • frisk basilikum
fremgangsmåte

Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.

Bland  hvetemel og kruskakli med  salt og tørrgjær. Rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg lager deigen med hjelp av en kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Lag sausen. Ha hvitløk, crème fraîche, avokado og parmesan i en food processor og kjør til glatt. Alternativt kan du mose det sammen med en gaffel for en litt grovere saus. Smak til med salt og pepper.

Del deigen i to. Legg den ene halvdelen tilbake i bollen og dekk den til. Kjevle ut deigen til en rund pizza. Topp med sausen, løk, brokkoli, avokado og mozzarella.

Et lit tips: skjær brokkolibukettene i skiver slik at de ikke er så store og gjennomstekes.

Sett pizzaen i varm ovn og stek i 5-7 minutter til sausen bobler og pizzaen har fått litt farge. Gjør gjerne pizza nr. 2 klar mens den første steker.

Grønn vegetarpizza med brokkoli og avokado

Slik ser den ut når den kommer ut av ovnen:

Grønn vegetarpizza med brokkoli og avokado

Topp med frisk basilikum, ruccola, nykvernet pepper og litt olivenolje om ønsket.

Grønn vegetarpizza med brokkoli og avokado

Yum, yum!

Grønn vegetarpizza med brokkoli og avokado

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »