Annonse
Min Familie

Dronningsyltetøy

Dronningsyltetøy

Har du ikke smakt dronningsyltetøy er det på høy tid at du gjør det!

Syltetøyet består av en blanding av bringebær og blåbær og er enkel å lage. Bærene røres sammen med sukker og får stå noen timer. Deretter kokes det hele opp og helles over på varme, steriliserte glass.

Jeg bruker gjerne ovnen for å sterilisere glass. For å gjøre dette setter du rene glass og lokk (vask de godt for hånd eller kjør de i oppvaskmaskinen) i ovnen og ‘steker’ de i ca. 10 minutter. Jeg setter temperaturen til 150°C. Hold de gjerne varme mens syltetøyet koker og ta de frem når du er klar til å helle opp i.

Lokk settes på umiddelbart, husk å skru de godt fast. Varmen gjør at de lukkes hermetisk (trykk på lokket når syltetøyet er avkjølt for å sjekke) og syltetøyet kan dermed oppbevares tørt og kjølig i noen måneder.

Dronningsyltetøy

Er du interessert i flere sylteoppskrifter kan du gjerne ta en titt på disse:

Dronningsyltetøy – ca. 2 liter

ingredienser
  • 1 kg bringebær
  • 1 kg blåbær
  • 600 - 750g sukker*
fremgangsmåte

*Liker du en tykkere konsistens på syltetøyet anbefaler jeg at halvparten av sukkeret byttes ut med syltesukker.

Rens bærene.

Bland bringebær, blåbær og sukker i en stor bolle og la det stå og safte seg noen timers tid. Se gjerne bilder her. 

Hell bærblandingen over i en gryte og kok det sakte opp. Rør gjerne av og til slik at det ikke setter seg i bunnen.

La syltetøyet koke ca. 10 minutter. Hell syltetøyet over i varme, steriliserte glass.

Syltetøyet oppbevares tørt og kjølig. Åpne glass oppbevares i kjøleskapet.

Dronningsyltetøy

Oppskriften ble opprinnelig publisert på bloggen i 2013. Oppskriften er den samme, bildene er nye 😉

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »