Har du ikke smakt dronningsyltetøy er det på høy tid at du gjør det!
Syltetøyet består av en blanding av bringebær og blåbær og er enkel å lage. Bærene røres sammen med sukker og får stå noen timer. Deretter kokes det hele opp og helles over på varme, steriliserte glass.
Jeg bruker gjerne ovnen for å sterilisere glass. For å gjøre dette setter du rene glass og lokk (vask de godt for hånd eller kjør de i oppvaskmaskinen) i ovnen og ‘steker’ de i ca. 10 minutter. Jeg setter temperaturen til 150°C. Hold de gjerne varme mens syltetøyet koker og ta de frem når du er klar til å helle opp i.
Lokk settes på umiddelbart, husk å skru de godt fast. Varmen gjør at de lukkes hermetisk (trykk på lokket når syltetøyet er avkjølt for å sjekke) og syltetøyet kan dermed oppbevares tørt og kjølig i noen måneder.
Er du interessert i flere sylteoppskrifter kan du gjerne ta en titt på disse: