Dronningsyltetøy

Dronningsyltetøy

Har du ikke smakt dronningsyltetøy er det på høy tid at du gjør det!

Syltetøyet består av en blanding av bringebær og blåbær og er enkel å lage. Bærene røres sammen med sukker og får stå noen timer. Deretter kokes det hele opp og helles over på varme, steriliserte glass.

Jeg bruker gjerne ovnen for å sterilisere glass. For å gjøre dette setter du rene glass og lokk (vask de godt for hånd eller kjør de i oppvaskmaskinen) i ovnen og ‘steker’ de i ca. 10 minutter. Jeg setter temperaturen til 150°C. Hold de gjerne varme mens syltetøyet koker og ta de frem når du er klar til å helle opp i.

Lokk settes på umiddelbart, husk å skru de godt fast. Varmen gjør at de lukkes hermetisk (trykk på lokket når syltetøyet er avkjølt for å sjekke) og syltetøyet kan dermed oppbevares tørt og kjølig i noen måneder.

Dronningsyltetøy

Er du interessert i flere sylteoppskrifter kan du gjerne ta en titt på disse:

Dronningsyltetøy – ca. 2 liter

ingredienser
  • 1 kg bringebær
  • 1 kg blåbær
  • 600 - 750g sukker*
fremgangsmåte

*Liker du en tykkere konsistens på syltetøyet anbefaler jeg at halvparten av sukkeret byttes ut med syltesukker.

Rens bærene.

Bland bringebær, blåbær og sukker i en stor bolle og la det stå og safte seg noen timers tid. Se gjerne bilder her. 

Hell bærblandingen over i en gryte og kok det sakte opp. Rør gjerne av og til slik at det ikke setter seg i bunnen.

La syltetøyet koke ca. 10 minutter. Hell syltetøyet over i varme, steriliserte glass.

Syltetøyet oppbevares tørt og kjølig. Åpne glass oppbevares i kjøleskapet.

Dronningsyltetøy

Oppskriften ble opprinnelig publisert på bloggen i 2013. Oppskriften er den samme, bildene er nye 😉

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »