Havrecookies med rosiner

Havrecookies med rosiner

De fleste kjenner til chocolate chip cookies – kanskje den mest kjente kjeksen fra USA. Men kjenner du til havrecookies med rosiner (oatmeal raisin cookies)? De er nesten like kjente i USA som cc-cookies!

Førtse gang jeg spiste en var jeg skeptisk. Jeg tenkte at her var det noen som prøvde å få meg til å like en sunn cookie (sunne er de ikke, bare sånn at det er sagt). Men det tok kun en bit før den raste opp på cookiefavoritt-listen min.

Havrecookies med rosiner er søte, myke cookies med litt bit (takket være havregryn) med en svak smak av kanel. De holder seg godt, er fine å ha med på tur eller spise med et glass melk/kopp kaffe når du skulle føle for en søt liten pause.

Prøv de!

Havrecookies med rosiner – ca. 25 cookies

  • 200g smør, myk
  • 200g brun sukker
  • 2 egg
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 200g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1.5 ts kanel
  • 250g havregryn
  • 150g rosiner
  • 50g grovhakkede pekannøtter (valgfritt)

Ovn temp 180C

Rør smør og sukker lett og luftig. Ha i egg, ett om gangen og rør til godt blandet. Tilsett vaniljeekstrakt.

Rør hvetemel, natron og kanel sammen i en bolle og rør inn i deigen. Rør inn havregryn, rosiner og nøtter (hvis du bruker de) inn i deigen til slutt.

Sett deigen kjølig en times tid. Lag kuler med ca. 3cm diam. og sett de på et bakebrett dekket med bakepapir (jeg fikk plass til 9 stykker på brettet). Sett brettet i forvarmet ovn og stek i ca. 10 minutter. De er ferdige når de begynner å få litt farge rundt kantene.

La havrecookies avkjøle på en rist og oppbevar de så i tett kakeboks.

Havrecookies med rosiner

Disse havrecookies ble laget i forbindelse med min tur til Florida.

Oppskriften er basert på en oppskrift jeg fant hos sally’s baking addiction.

Kommentarer

  1. Reply Lisebeth 10. august 2016

    Hei. Nå er ikke jeg en habil baker, så kanskje det sier seg selv… Men jeg laget altså kuler og satte i ovnen og regnet med at de ville smelte seg flate. Det gjør de ikke og første brettet står ennå i ovnen etter 40 min for å få de gjennomstekte Men deigen smaker kjempe godt og jeg gleder meg til brett nr to (hvor jeg har banket kulene flate) er ferdig

    • Reply Mat På Bordet 16. august 2016

      Hei Lisebeth!
      Det at kjeksene ikke «smeltet seg flate’ kan komme av flere årsaker. Smøret/deigen var kanskje for kaldt eller ovnen holdt ikke riktig temperatur for eksempel. Men ja, trykk de ned før du setter de i ovnen så blir det forhåpentligvis bedre. Nå funket denne oppskriften fint for meg men det har også skjedd at jeg har hjulpet kjeks på vei når jeg ser at de ikke ‘smelter’. Jeg presser de da litt ned med en stekespade under steking om jeg ser at det går litt skeis shhhh, ikke fortell noen

  2. Reply Marianne 10. august 2016

    De ser jo episk gode ut! Hva med å bytte ut brunt sukker med sukrin gold, er det kanskje mulig for å gjøre de sunne(re)?

    • Reply Mat På Bordet 16. august 2016

      Hei Marianne
      Jeg har aldri brukt sukrin så jeg vet ikke 🙁

  3. Reply Lill-Beathe 12. februar 2016

    Må man bruke brunt sukker?

    • Reply Mat På Bordet 13. februar 2016

      Hei Lill-Beathe

      Nei, du kan bytte brun sukker ut med vanlig sukker, men jeg synes at brun sukker gir bedre smak.

  4. Reply Anja 1. februar 2016

    Hei! Oppdaget den fine bloggen din i dag, og tenkte å lage disse i kveld. Men så har jeg ikke vaniljeekstrakt. Er det mulig å bruke vaniljesukker i stedet, eller er det noe helt annet? Er det mulig å bruke bakepulver i stedet for natron også? Eller bør jeg bare finne en annen oppskrift? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 3. februar 2016

      Hei Anja
      Du kan faktisk lage din egen vaniljeekstrakt – sjekk denne oppskirften fra Kjøkkentjeneste – http://kjoekkentjeneste.blogspot.com/2015/10/hjemmelaget-vaniljeekstrakt-og.html
      Du kan bruke vaniljesukker i stedet, personlig hadde jeg bare sløyfet vaniljen om jeg ikke hadde for hånden.
      Når det gjelder natron så kan du bytte det ut med dobbelt så mye bakepulver.
      Lykke til!

  5. Reply Tove Bakke 1. februar 2016

    Bruker du store eller lettkokte havregryn?

    • Reply Mat På Bordet 2. februar 2016

      Tove – jeg bruker store 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »