De fleste kjenner til chocolate chip cookies – kanskje den mest kjente kjeksen fra USA. Men kjenner du til havrecookies med rosiner (oatmeal raisin cookies)? De er nesten like kjente i USA som cc-cookies!
Førtse gang jeg spiste en var jeg skeptisk. Jeg tenkte at her var det noen som prøvde å få meg til å like en sunn cookie (sunne er de ikke, bare sånn at det er sagt). Men det tok kun en bit før den raste opp på cookiefavoritt-listen min.
Havrecookies med rosiner er søte, myke cookies med litt bit (takket være havregryn) med en svak smak av kanel. De holder seg godt, er fine å ha med på tur eller spise med et glass melk/kopp kaffe når du skulle føle for en søt liten pause.
Prøv de!
Glad i havre i søt bakst – sjekk ut disse oppskriften også :
- ordentlig gode havrekjeks med sjokolade
- grove havrekjeks med aprikos
- superdigge havrevafler med eple
- havrekjeks med kokos og sjokolade
- havrecookies med banan og sjokoladebiter
Disse er kjempegode, barna elsker de. Jeg halverer sukkermengden, og synes de blir søte nok for min smak 🙂
Disse ble kjempegode, har nettopp laget dem.
Jeg brukte hvitt sukker, vaniljesukker og ikke kanel (gubben liker ikke kanel).
Anbefales på det sterkeste!!!
Går det an å erstatte brunt sukker med lønnesirup tror du? Har litt ekstra som jeg må bruke opp
Hei Siri
Jeg ville tro at det ville funke fint. Smak på deigen underveis slik at den ikke blir for søtt eller for lite søtt…
hilsen
ina
Hei. Nå er ikke jeg en habil baker, så kanskje det sier seg selv… Men jeg laget altså kuler og satte i ovnen og regnet med at de ville smelte seg flate. Det gjør de ikke og første brettet står ennå i ovnen etter 40 min for å få de gjennomstekte Men deigen smaker kjempe godt og jeg gleder meg til brett nr to (hvor jeg har banket kulene flate) er ferdig
Hei Lisebeth!
Det at kjeksene ikke «smeltet seg flate’ kan komme av flere årsaker. Smøret/deigen var kanskje for kaldt eller ovnen holdt ikke riktig temperatur for eksempel. Men ja, trykk de ned før du setter de i ovnen så blir det forhåpentligvis bedre. Nå funket denne oppskriften fint for meg men det har også skjedd at jeg har hjulpet kjeks på vei når jeg ser at de ikke ‘smelter’. Jeg presser de da litt ned med en stekespade under steking om jeg ser at det går litt skeis shhhh, ikke fortell noen
De ser jo episk gode ut! Hva med å bytte ut brunt sukker med sukrin gold, er det kanskje mulig for å gjøre de sunne(re)?
Hei Marianne
Jeg har aldri brukt sukrin så jeg vet ikke 🙁
Må man bruke brunt sukker?
Hei Lill-Beathe
Nei, du kan bytte brun sukker ut med vanlig sukker, men jeg synes at brun sukker gir bedre smak.
Hei! Oppdaget den fine bloggen din i dag, og tenkte å lage disse i kveld. Men så har jeg ikke vaniljeekstrakt. Er det mulig å bruke vaniljesukker i stedet, eller er det noe helt annet? Er det mulig å bruke bakepulver i stedet for natron også? Eller bør jeg bare finne en annen oppskrift? 🙂
Hei Anja
Du kan faktisk lage din egen vaniljeekstrakt – sjekk denne oppskirften fra Kjøkkentjeneste – http://kjoekkentjeneste.blogspot.com/2015/10/hjemmelaget-vaniljeekstrakt-og.html
Du kan bruke vaniljesukker i stedet, personlig hadde jeg bare sløyfet vaniljen om jeg ikke hadde for hånden.
Når det gjelder natron så kan du bytte det ut med dobbelt så mye bakepulver.
Lykke til!
Bruker du store eller lettkokte havregryn?
Tove – jeg bruker store 🙂