Alt-i-ett kremet kyllinggryte med poteter og spinat

Alt-i-ett kremet kyllinggryte med poteter og spinat

Her er den – en ny ‘alt-i-ett’ gryterett!

Hils på kremet kyllinggryte med poteter og spinat. Og ja, du trenger bare en gryte!

Kyllingen stekes i gryta (bruk en stor slik at du får plass til alt) til den får litt farge og settes så i ovnen for å ferdigstekes mens du tilbereder resten. I samme gryta.

Poenget er å ikke ha så mye oppvask når du er ferdig med å tilberede middagen.

Jeg har brukt poteter denne gangen, men de kan lett byttes ut med ris – gjerne brunris – eller pasta for den saks skyld. Det eneste du trenger å passe på er å tilpasse koketiden og ev. tilsette mer vann da ris og pasta vil absorbere en del.

Spinat er selvsagt valgfritt, men det er godt med litt grønt. Er du ikke glad i spinat kunne du bytte det ut med erter for eksempel. Eller brokkoli. Jeg skal ikke insistere at grønt byttes ut med grønt, men retten blir så pen med litt grønt i…

Vil du løfte retten et hakk, kan du gjerne tilsette litt hvitvin etter at løken og hvitløken er stekt. La det koke godt inn før du tilsetter potetene.

Og så helt til slutt, mens det surrer i hodet mitt, hadde det heller ikke vært dumt med sopp i denne retten.

Alt-i-ett kremet kyllinggryte med poteter og spinat

Liker du konseptet om å holde oppvasken til et minimum kan jeg anbefale disse oppskriftene:

Alt-i-ett kremet kyllinggryte med poteter og spinat – 4-6 porsjoner

Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her. 

ingredienser
  • ca. 1 kg kyllinglår
  • 2 løk, grovhakket
  • 4 hvitløksfedd i tynne skiver
  • ca. 1kg poteter, skjært i biter om store
  • ca. 2 ss grovhakket soltørkede tomater i olje
  • 3 dl kyllingkraft eller - buljong
  • 2 dl matfløte
  • ca. 20g finrevet parmesan
  • ca. 100g fersk spinat
  • friske kvister timian til pynt
  • olje til steking
  • salt, pepper, paprika, chiliflak, tørket timian
fremgangsmåte

Alt-i-ett kremet kyllinggryte med poteter og spinat

Ovn temp. 200°C.

Krydre kyllingen med litt salt, pepper og gjerne litt paprika.

Om du har en ferdig kryddermiks for kylling må du gjerne bruke den.

Brun kyllingen i en stor gryte i litt olje og legg over på et fat etterhvert som det er ferdig. Kyllingen skal ikke gjennomstekes, den skal kun få god farge.

Sett kyllingen i forvarmet ovn.

Ha løken i gryta og stek noen minutter. Tilsett hvitløk og stek videre.

Ha potetene, ca. 1 ts tørket timian, 1/2 ts chiliflak og soltørkede tomater i gryta og stek videre noen  minutter.

Ha oppi kraft/buljong og matfløte.

La potetene koke til møre, 10-15 minutter.

Rør inn spinaten og la det ‘visne’. Rør inn parmesan og smak til sausen med salt og pepper om det trengs.

Om det har samlet seg saft fra kyllingen under steking i ovnen rører du dette også inn i sausen.

Legg kylling pent i gryta og pynt med frisk timian.

Alt-i-ett kremet kyllinggryte med poteter og spinat

Middag er klart!

Alt-i-ett kremet kyllinggryte med poteter og spinat

Håper det smaker!

 

 

Kommentarer

  • Reply Mari 8. april 2021

    Dette er nå blitt en klassiker hjemme hos oss. Vi bytter ofte ut kyllingklubber med filet (av lår som regel) bare for at det skal gå enda raskere. I dag hadde jeg i både skogsopp og erter, og det ble supergodt. Takk for supre middagsforslag!

    • Reply Mat På Bordet 9. april 2021

      Så herlig å høre at dette er blitt en klassiker hos dere!
      ina

  • Reply Mirela 23. september 2019

    Hvor lenge steker man kyllingen i ovnen?

    • Reply Mat På Bordet 20. oktober 2019

      hei Mirela
      I prinsipp så lenge det tar for å få ferdig resten av ingrediensene – ca. 20 minutter altså.
      Se dette litt an. Avhengig av hvor store kyllinglårene er vil det ta mer eller mindre tid.
      Viktig er at kyllingen er gjennomstekt.
      hilsen
      ina

  • Reply Ingvild 16. januar 2019

    Det er slik å forstå at det skal stekes i ovnen, ikke på komfyrtoppen?

    • Reply Mat På Bordet 20. oktober 2019

      Hei Ingvild
      Det meste tilberedes på komfyrtoppen – det er bare kyllingen som ferdigstekes i ovnen.
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »