Her er den – en ny ‘alt-i-ett’ gryterett!
Hils på kremet kyllinggryte med poteter og spinat. Og ja, du trenger bare en gryte!
Kyllingen stekes i gryta (bruk en stor slik at du får plass til alt) til den får litt farge og settes så i ovnen for å ferdigstekes mens du tilbereder resten. I samme gryta.
Poenget er å ikke ha så mye oppvask når du er ferdig med å tilberede middagen.
Jeg har brukt poteter denne gangen, men de kan lett byttes ut med ris – gjerne brunris – eller pasta for den saks skyld. Det eneste du trenger å passe på er å tilpasse koketiden og ev. tilsette mer vann da ris og pasta vil absorbere en del.
Spinat er selvsagt valgfritt, men det er godt med litt grønt. Er du ikke glad i spinat kunne du bytte det ut med erter for eksempel. Eller brokkoli. Jeg skal ikke insistere at grønt byttes ut med grønt, men retten blir så pen med litt grønt i…
Vil du løfte retten et hakk, kan du gjerne tilsette litt hvitvin etter at løken og hvitløken er stekt. La det koke godt inn før du tilsetter potetene.
Og så helt til slutt, mens det surrer i hodet mitt, hadde det heller ikke vært dumt med sopp i denne retten.
Liker du konseptet om å holde oppvasken til et minimum kan jeg anbefale disse oppskriftene:
Alt-i-ett kremet kyllinggryte med poteter og spinat – 4-6 porsjoner
Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her.
Dette er nå blitt en klassiker hjemme hos oss. Vi bytter ofte ut kyllingklubber med filet (av lår som regel) bare for at det skal gå enda raskere. I dag hadde jeg i både skogsopp og erter, og det ble supergodt. Takk for supre middagsforslag!
Så herlig å høre at dette er blitt en klassiker hos dere!
ina
Hvor lenge steker man kyllingen i ovnen?
hei Mirela
I prinsipp så lenge det tar for å få ferdig resten av ingrediensene – ca. 20 minutter altså.
Se dette litt an. Avhengig av hvor store kyllinglårene er vil det ta mer eller mindre tid.
Viktig er at kyllingen er gjennomstekt.
hilsen
ina
Det er slik å forstå at det skal stekes i ovnen, ikke på komfyrtoppen?
Hei Ingvild
Det meste tilberedes på komfyrtoppen – det er bare kyllingen som ferdigstekes i ovnen.
hilsen
ina