Myke boller med ricotta, syltetøy og smuldretopping med kokos

Myke boller med ricotta, syltetøy og smuldretopping med kokos

Har du sett makan til boller?

Deilige, myke boller fylt med syltetøy og ricotta (se nederst i innlegget for å se innsiden av bollen) toppet med en kokosmuldretoppping.

Jeg var litt fristet til å strø bollene lett med melisglasur som en siste finish, men er glad for at jeg holdt meg selv litt i tøylene. Bollene klarer seg fint uten glasur, men om du insisterer skal ikke jeg sette en stopper for det.

Ricottafyllet holder seg myk og kremete under baking og oppleves som vaniljekrem når du tar en bit.

Syltetøyet er en hyggelig overraskelse. Hva slags syltetøy du bruker lar jeg deg bestemme, jeg brukte hjemmelagd stikkelsbærsyltetøy med vanilje.  Bringebærsyltetøy hadde også fungert godt om du foretrekker det.

Og smuldretoppingen…. Inspirert av den klassiske skolebollen med vaniljekrem og kokos, bestemte jeg meg for å få med litt kokos her og. Jeg elsker nemlig kokos. Avgjørelsen falt på en kokossmuldretopping som også gir bollen litt krønsj i den ellers så sarte og myke bollen.

En herlig kombinasjon spør du meg – og en slager her på kontoret.

Myke boller med ricotta, syltetøy og smuldretopping med kokos

Er du klar for andre boller kan jeg foreslå følgende:

 

Myke boller med ricotta, syltetøy og smuldretopping med kokos – 12 boller

ingredienser
bolledeig
  • 600g hvetemel
  • 1 ts tørrgjær
  • 50g sukker
  • 350 ml fingervarm melk
  • 100g smør eller maragrin i terninger
ricottakrem
  • 1 beger (200g) ricotta
  • 2 - 3 ss melis
  • frø fra en halv vaniljestang
smuldretopping
  • 25g hvetemel
  • 25g kokosmasse
  • 50g sukker
  • 50g smør eller margarin
annet
  • syltetøy
  • melk til pensling
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C.

Lag deigen. Bland hvetemel med tørrgjær og sukker. Ha melken i det tørre og elt for hånd eller med maskin til du har en smidig deig.

Skjær smør/margarinen i terninger og tilsett deigen mens den eltes. Fortsett til all smør/margarin er tilsatt og du har en glatt og smidig deig.

Dekk deigen til og la den heve på et lunt sted.

Lag ricottakremen.

Visp vaniljefrø med ricotta og smak til med melis.

Lag kokosmuldretopping.

Bland hvetemel, sukker og kokosmasse sammen i en skål. Skjær smør eller maragrin i terninger og smuldre det hele sammen med fingrene.

Del deigen i 12 like store emner (bruk gjerne vekt) og trill til boller. Trykk de litt flate. La de hvile i 20 minutter (tildekket) på et lunt sted.

Myke boller med ricotta, syltetøy og smuldretopping med kokos

Bruk et lite glass eller lignende til å lage et hull i midten. Pass på at hullet ikke går helt gjennom.

Myke boller med ricotta, syltetøy og smuldretopping med kokos

Fordel ca. 1ts med syltetøy i hullene

Myke boller med ricotta, syltetøy og smuldretopping med kokos

og topp med ricottakrem.

Myke boller med ricotta, syltetøy og smuldretopping med kokos

Ser fristende ut allerede ikke sant?

Myke boller med ricotta, syltetøy og smuldretopping med kokos

Pensle bollene med litt melk,

Myke boller med ricotta, syltetøy og smuldretopping med kokos

og strø smuldretoppingen over.

Myke boller med ricotta, syltetøy og smuldretopping med kokos

Sett bollene i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter til bollene er gyldne og gjennomstekte.

Myke boller med ricotta, syltetøy og smuldretopping med kokos

La de avkjøle på en rist

Myke boller med ricotta, syltetøy og smuldretopping med kokos

til de er avkjølt nok til å spises. Er du så heldig å kunne spise de fortsatt litt lunkne rett fra ovnen er de på sitt aller, aller beste.

Myke boller med ricotta, syltetøy og smuldretopping med kokos

Og her der du innsiden….

Myke boller med ricotta, syltetøy og smuldretopping med kokos

Håper at du fikk lyst til å lage disse deilige bollene!!

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »