Myke boller med ricotta, syltetøy og smuldretopping med kokos
0 kommentarer
Har du sett makan til boller?
Deilige, myke boller fylt med syltetøy og ricotta (se nederst i innlegget for å se innsiden av bollen) toppet med en kokosmuldretoppping.
Jeg var litt fristet til å strø bollene lett med melisglasur som en siste finish, men er glad for at jeg holdt meg selv litt i tøylene. Bollene klarer seg fint uten glasur, men om du insisterer skal ikke jeg sette en stopper for det.
Ricottafyllet holder seg myk og kremete under baking og oppleves som vaniljekrem når du tar en bit.
Syltetøyet er en hyggelig overraskelse. Hva slags syltetøy du bruker lar jeg deg bestemme, jeg brukte hjemmelagd stikkelsbærsyltetøy med vanilje. Bringebærsyltetøy hadde også fungert godt om du foretrekker det.
Og smuldretoppingen…. Inspirert av den klassiske skolebollen med vaniljekrem og kokos, bestemte jeg meg for å få med litt kokos her og. Jeg elsker nemlig kokos. Avgjørelsen falt på en kokossmuldretopping som også gir bollen litt krønsj i den ellers så sarte og myke bollen.
En herlig kombinasjon spør du meg – og en slager her på kontoret.
Er du klar for andre boller kan jeg foreslå følgende: