Ris med aubergine og tomater er en enkel og mettende middagsrett.
Aubergine stekes i ovnen, mens risen koker og en lett saus lages av løk og cherrytomater krydret med spisskummin.
Det hele kommer sammen på en halvtime, og resultatet er en herlig vegetarmiddag.
Om du ikke klarer deg uten kjøtt, kan dette også serveres som tilbehør til koteletter, kylling eller biff – en lettgrillet og krydret entrecôte for eksempel.
Retten kan også fungere som en salat. La den avkjøle og server den romtemperet som del av et større koldtbord for eksempel. Eller ta med rester i matpakka neste dag – det blir digg lunsj!
Inspirert av en tyrkisk lunsj som jeg spiste på Yamabahçe i London dro jeg og kjøpte en kokebok med oppskrifter fra Midt-Østen. Denne retten er inspirert fra lunsjen og boken.
Er du glad i eksotisk mat kan jeg også anbefale at du besøker bloggen til Vidar – et kjøkken i Istanbul og Aicha’s blogg Aichas mat
Er du glad i aubergine har jeg flere vegetarretter med aubergine for deg her:
- aubergine parmigiana
- grillet auberginesalat med yoghurtdressing
- vegetarlasagne med squash og aubergine
- pasta med aubergine og squash