Ris med aubergine og tomater

Ris med aubergine og tomater

Ris med aubergine og tomater er en enkel og mettende middagsrett.

Aubergine stekes i ovnen, mens risen koker og en lett saus lages av løk og cherrytomater krydret med spisskummin.

Det hele kommer sammen på en halvtime, og resultatet er en herlig vegetarmiddag.

Om du ikke klarer deg uten kjøtt, kan dette også serveres som tilbehør til koteletter, kylling eller biff – en lettgrillet og krydret entrecôte for eksempel.

Retten kan også fungere som en salat. La den avkjøle og server den romtemperet som del av et større koldtbord for eksempel. Eller ta med rester i matpakka neste dag – det blir digg lunsj!

Inspirert av en tyrkisk lunsj som jeg spiste på Yamabahçe i London  dro jeg og kjøpte en kokebok med oppskrifter fra Midt-Østen. Denne retten er inspirert fra lunsjen og boken.

Er du glad i eksotisk mat kan jeg også anbefale at du besøker bloggen til Vidar – et kjøkken i Istanbul og Aicha’s blogg Aichas mat

Ris med aubergine og tomater

Er du glad i aubergine har jeg flere vegetarretter med aubergine for deg her:

Ris med aubergine og tomater –  4-6 porsjoner

ingredienser
  • 150g brun ris
  • grønnsaksbuljong
  • 2 middelsstore auberginer, i terninger
  • 1 hvitløk
  • 1 sitron i skiver (valgfritt)
  • 1 løk, finhakket
  • ca. 300g cherrytomater
  • 1 boks (400g) kikerter
  • en god neve persille
  • olivenolje
  • salt, pepper, spisskummen
fremgangsmåte

Ris med aubergine og tomater

Ovn temp. 200°C

Skjær auberginen i terninger (ca. 2x2cm) og strø de utover et stekebrett. Hell over et par spiseskjeer olje, 1 ts flaksalt og 1 ts spisskummen. Bland det hele sammen med hendene.

Skjær toppen av hvitløken, hell litt olivenolje på toppen og lag plass til den på samme stekebrett.

Skjær sitronen i litt tykke skiver og lag plass til de og på stekebrettet.

Sett stekebrettet i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter.

Kok risen i buljong. Følg pakkens anvisninger.

Stek løk i litt olivenolje til myk. Strø over 1 ts spisskummen og stek videre.

Ha cherrytomater i stekepannen. Skjær de i to eller fire deler alt ettersom hvor store de er. La tomatene steke til de blir myke. Rør inn kikerter og smak til med salt og pepper.

Rør inn risen når den er ferdigkokt.

Rør inn auberginen når den er ferdigstekt.

Grovhakk persillen og rør den lett inn i retten. Pynt med sitroner og sett hvitløken oppi pannen for de som vil ha hvitløk til (anbefales).

Ris med aubergine og tomater

Tips: om hvitløken ikke er ferdigstekt, lar du den steke videre i ovnen. Hold retten varm i mens.

Server retten som er eller med noe brød til – gjerne litt arabisk brød ♥

 

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »