Jeg har lovet dere tre varianter på riskrem og her kommer variant nr. 2. – riskrempudding!
Og hva er så det? Vel, tenk karamellpudding bare med riskrem…
Man lager en karamell og heller det oppi formen som man skal bruke for puddingen. Så er det tur for selve puddingen. Risgrøt røres sammen med søtet kondensert melk og egg og helles opp på karamellen.
Riskrempudding stekes i ovnen og settes så til avkjøling.
Så vender du riskrempuddingen over på et fat og får denne herlige puddingen med karamell over det hele.
Akkurat som en karamellpudding.
Hva slags form du vil bruke er helt opp til deg. Bruk en rund eller firkantet form som du ville for å lage karamellpudding. Jeg hadde en fin porselensform med bølget kant som jeg brukte. Bruk en rund eller firkantet form om du ønsker, eller lag små individuelle puddinger i mindre former.
Jeg må nevne at riskrempuddingen var kveldens hit på julebordet i år, og en velkommen vri på klassisk riskrem (selv om det gikk unna der og..).
Er du glad i riskrem vil du kanskje også prøve disse oppskriftene:
- riskrem med kirsebærsaus
- riskrem med bringebærsaus og pistasjnøtter
- krydret riskrem med mango coulis
- riskrem-iskrem
Noen gode byttetriks når man ikke kan bruke egg?
Hei Marita
Hmmm, hva med å prøve med eggerstatning?
Eller sløyfe egg helt.
Egget gir farge og fyll til retten, men er ellers ikke nødvendig.
hilsen
ina
Hei. Kan denne lages med laktosefri melk ?
Skal testes! Likner mye på den franske klassikeren «gâteau de riz». Boucuse sin oppskrift inneholder flere egg men ingen kondensert melk. Bruker heller ikke vannbad. Vårt store fortrinn i Norge er jo at grøtrester har vi; slipper å koke fra scratch slik franskmennene gjør til sin «riskake», risgrøt er jo ikke særlig utbredt der… 🙂
Hei Ingeborg
Å så interessant – gâteau de riz skal jeg straks google – takk for tips!
Og sant, det er en fordel å ha risgrøtrester….
God jul!
ina
Dette så godt ut! Kanskje jeg skal våge å bytte ut den tradisjonelle riskremen med denne til jul.
Kan den lages dagen i forkant, eller hvordan er holdbarheten? 🙂
Hei Ida
Eller du kan gjøre begge deler 🙂
Den kan lages i forkant ja, akkurat som karamellpudding.
Lag den dagen i forveien for eksempel og oppbevar den kjølig. Hvelv den ut av formen like før servering.
God jul!
ina