Riskrempudding

Riskrempudding

Jeg har lovet dere tre varianter på riskrem og her kommer variant nr. 2. – riskrempudding!

Og hva er så det? Vel, tenk karamellpudding bare med riskrem…

Man lager en karamell og heller det oppi formen som man skal bruke for puddingen. Så er det tur for selve puddingen. Risgrøt røres sammen med søtet kondensert melk og egg og helles opp på karamellen.

Riskrempudding stekes i ovnen og settes så til avkjøling.

Så vender du riskrempuddingen over på et fat og får denne herlige puddingen med karamell over det hele.

Akkurat som en karamellpudding.

Hva slags form du vil bruke er helt opp til deg. Bruk en rund eller firkantet form som du ville for å lage karamellpudding. Jeg hadde en fin porselensform med bølget kant som jeg brukte. Bruk en rund eller firkantet form om du ønsker, eller lag små individuelle puddinger i mindre former.

Jeg må nevne at riskrempuddingen var kveldens hit på julebordet i år, og en velkommen vri på klassisk riskrem (selv om det gikk unna der og..).

Riskrempudding

Er du glad i riskrem vil du kanskje også prøve disse oppskriftene:

Riskrempudding – 8-10 porsjoner

ingredienser
  • 300g sukker + 1 ss vann
  • 1 liter kald risgrøt (laget med vanilje)
  • 1 boks søtet kondensert melk
  • 2 egg
fremgangsmåte

Ovn temp. 150°C.

Ildfastform som holder 1.3 l.

Oppskrift på risgrøt finner du her om du trenger.

Ha sukker og vann i en kjele eller stekepanne og la det smelte over svak varme.

Når sukkeret har smeltet kan du gjerne øke temperaturen noe. La sukkeret bli en varm karamell farge før du heller det opp i formen.

Pass på at karamellen dekker hele bunnen av formen – vær rask for karamellen stivner fort.

Rør den kalde risgrøten sammen med egg og søt kondensert melk.

Hell opp i formen.

Sett formen i en langpanne og fyll på med kokende vann. Det skal nå ca. halvveis opp formen.

Sett det hele i forvarmet ovn og stek i ca. 30min. Pudding skal være fast når du tar på den.

Riskrempudding

La riskrempuddingen avkjøle helt i romtemperatur. Sett den så kjølig.

Før servering vendes pudding over på et fat.

Riskrempudding

Puddingen er søt nok i seg selv, men kan serveres med kirsebærsaus om ønsket.

Kommentarer

  • Reply Marita 20. desember 2020

    Noen gode byttetriks når man ikke kan bruke egg?

    • Reply Mat På Bordet 2. januar 2021

      Hei Marita
      Hmmm, hva med å prøve med eggerstatning?
      Eller sløyfe egg helt.
      Egget gir farge og fyll til retten, men er ellers ikke nødvendig.
      hilsen
      ina

  • Reply Isabelle 29. desember 2018

    Hei. Kan denne lages med laktosefri melk ?

  • Reply Ingeborg 18. desember 2018

    Skal testes! Likner mye på den franske klassikeren «gâteau de riz». Boucuse sin oppskrift inneholder flere egg men ingen kondensert melk. Bruker heller ikke vannbad. Vårt store fortrinn i Norge er jo at grøtrester har vi; slipper å koke fra scratch slik franskmennene gjør til sin «riskake», risgrøt er jo ikke særlig utbredt der… 🙂

    • Reply Mat På Bordet 19. desember 2018

      Hei Ingeborg
      Å så interessant – gâteau de riz skal jeg straks google – takk for tips!
      Og sant, det er en fordel å ha risgrøtrester….
      God jul!
      ina

  • Reply Ida 18. desember 2018

    Dette så godt ut! Kanskje jeg skal våge å bytte ut den tradisjonelle riskremen med denne til jul.
    Kan den lages dagen i forkant, eller hvordan er holdbarheten? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 19. desember 2018

      Hei Ida
      Eller du kan gjøre begge deler 🙂
      Den kan lages i forkant ja, akkurat som karamellpudding.
      Lag den dagen i forveien for eksempel og oppbevar den kjølig. Hvelv den ut av formen like før servering.
      God jul!
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »