Spicy kyllingsalat med ris og hummus

Kylling shawrama Gled dere – spicy kyllingsalat med ris og hummus er bare så godt! Utgangspunktet var kylling shawarma – spicy, tyrkisk kylling som tar inspirasjon i kjøttet (gjerne lam) som man får kjøpt på hvert gatehjørne i Tyrkia, gjerne pakket inn i et pitabrød. Men her kaller vi det bare spicy kylling og har det opp i en skål med mange andre godsaker. Jeg bruker kylling lårfilet til denne oppskriften. Saftig kjøtt som bare blir bedre av å marinere og som er mye mer interessant enn kyllingbryst. Finner du ikke kylling lårfilet så kan du selvsagt bruke bryst, men det blir absolutt ikke det samme. Kjøttet skal marineres, helst kvelden før. Da får den godgjør seg lenge og tar til seg all smak. Glemmer du det kan du marinere det et par timers tid, til nød. Kyllingen stekes, enten i ovnen eller i stekepannen. Mens du gjør det kan du gjerne koke risen samtidig. Mens kyllingen hviler og risen avkjøler kan du lage resten. Hummus lages raskt i en food processor, og yoghurtdressing blandes lett sammen. Så gjenstår det bare å skjære opp grønnsakene. Er dere flere som skal forberede middagen er det lett å fordele oppgavene her… Finn frem skåler og bygg opp salaten slik jeg har gjort her. Jeg begynte med ris i det ende hjørnet og plasserte så resten av salat ingrediensene etter hverandre til jeg fylte skålen. Lag en liten fordypning og legg en god klatt hummus i den. Skjær så opp kyllingen i skiver og legg det på toppen av salaten. Topp med litt yoghurtdressing og frisk koriander og server. Spicy kyllingsalat med ris og hummus Er du glad i slike ‘skål’ middager, kan jeg også anbefale følgende oppskrifter:
SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


 

Spicy kyllingsalat med ris og hummus – 4-6 porsjoner

Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her. 
ingredienser
spicy kylling
  • 400g kylling lårfilet
  • 2 hvitløksfedd, revet eller finhakket
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts spisskummen
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 1 ts røkt paprika
  • 2 ts flaksalt
  • 1/4 ts pepper
  • finrevet skall av en sitron
  • saft av en halv sitron
  • 3 ss olivenolje
salatingredienser
  • 1 agurk i små terninger
  • 2 gulrøtter i fine skiver
  • 100g cherrytomater i skiver
  • hummus*
  • 250g brunris, kokes i buljong
  • frisk koriander
yoghurtdressing
  • 2 dl yoghurt naturell
  • saft av en halv sitron
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • salt, pepper
fremgangsmåte

*oppskrift på hummus finner du her.

Begynn med kyllingen kvelden før.

Bland krydder med olivenolje og sitronsaft. Vend kjøttet i dette og oppbevar kjølig frem til bruk neste dag.

Legg kjøttet i en ildfastform og sett i forvarmet ovn (200°C). Stek i 15-20 minutter til gjennomstekt. Alternativt kan du steke kjøttet i en stekepanne.

La kjøttet hvile mens du tilbereder resten av ingrediensene.

Spicy kyllingsalat med ris og hummus

Kok risen mens du steker kjøttet. Tilsett en buljongterning i kokevannet for å få god smak på risen.

Lag hummus – oppskriften finner du her. 

Skjær opp grønnsakene og lag dressingen. For å lage dressingen rører du yoghurt sammen med koriander og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Hvordan du servere salaten er opp til deg. Du kan selvsagt servere alle elementene og la alle lage sine egne skåler, eller du kan lage det for de.

Spicy kyllingsalat med ris og hummus

Ønsker du å gjøre slik jeg har gjort på bildet kan du gjerne begynne med å legge en haug med ris langs kanten i en skål. Fortsett med små hauger av resterende elementer – gulrøtter, tomater, salat og agurk. Lag en liten fordypning for hummus. Skjær kyllingen i skiver og legg på toppen av salaten.

Hell litt av yoghurtdressingen over det hele og pynt med frisk koriander.

Server mer hummus og dressing ved siden av.

Spicy kyllingsalat med ris og hummus

Da er det bare å håper at dette falt i smak. Lager du dette kan du gjerne legge igjen en kommentar i kommentarfeltet, eller ta et bilde og tagge meg på Instagram .

Det er gøy å se og høre hvordan det går med oppskriftene når andre bruker de ♥

Kommentarer

  • Reply vibeke 22. januar 2019

    Hei.
    Hadde denne til middag idag. Tommel opp,veldig godt. Har igjen så det blir rester imorgen.

    Du er min go 2,når jeg er på søk etter spennende middagsretter.

    Klem Vibeke

    • Reply Mat På Bordet 31. januar 2019

      Hei Vibeke
      Så hyggelig at jeg er din go-to når det gjelder spennende middagsretter!
      Det likte jeg veldig godt å høre 🙂
      hilsen
      ina

  • Reply Elin 16. januar 2019

    Ble ikke du nominert til vixen i år? Finner deg ikke:(

    • Reply Mat På Bordet 23. mars 2019

      hei Elin
      Ja, var nominert og kom videre til semi-finalen, men ikke finalen.
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »