Spicy biff med grønnsaker

Spicy biff med grønnsaker

Fargerikt skal det være!

Her er en ny biffgryte, litt spicy med masse grønnsaker. Mer grønnsaker enn biff faktisk.

Spicy biff med grønnsaker kan du lage akkurat slik du vil ha det. Om ikke du vil bruke biff kan det byttes ut med kylling eller svinefilet for eksempel.

Når det kommer til grønnsaker, så har jeg brukt det jeg hadde tilgjengelig i grønnsaksskuffen. Og ja, det stemmer, jeg har alltid masse paprika tilgjengelig og gjerne i forskjellige farger. Jeg elsker paprika ikke bare fordi den er meget anvendelig og smaker godt, men også fordi det bidrar med masse farge.

Jeg hadde også litt brokkoli og noen sukkererter som jeg hadde oppi retten.

Fremgangsmåten er enkel, og det går raskt når du først setter i gang. Jeg anbefaler derfor at du har preppet alt og satt over ris før du setter i gang med stekingen.

Sausen tilpasser du selv med tanke på hvor spicy du vil ha det, men husk at den skal smaksette hele retten. Ikke lag den for tam med andre ord. Smak gjerne på sausen før du heller den i pannen, og for all del smak igjen før du server den.

Er det noen som liker det litt ekstra spicy serverer du retten med litt ekstra chilisaus på si.

Spicy biff med grønnsaker

Er du glad i litt spicy mat kan jeg også anbefale følgende oppskrifter:

 

Spicy biff med grønnsaker – ca. 4 porsjoner

ingredienser
spicy saus
  • 1 dl soyasaus
  • 1/2 dl honning
  • 1 ss chilisaus (sriracha eller lignende)
  • ca. 1 ss finrevet ingefær
  • ca. 1 ss finrevet hvitløk (2-3 fedd)
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss potetmel rørt ut i vann
resten
  • ca. 400g biffstrimler
  • 1 løk i store terninger
  • 2-3 paprika i store terninger
  • ca. 100g sukkererter
  • ca. 100g brokkoli eller andre grønnsaker
  • 3- 4 vårløk
  • ristede sesamfrø til pynt
fremgangsmåte

Lag sausen.

Ha alle ingredienser med unntak av potetmelblandingen, i en liten blender og kjør til glatt. Har du ikke blender kan du bruke en stavmikser for å gjøre samme jobben.

Ha litt olje i en stor stekepanne og stek grønnsakene over høy varme. De kan gjerne få litt farge, men skal bare gjennomvarmes.

Legg grønnsakene på et fat og la stekepannen bli varm igjen. Ha i litt olje og stek kjøttet – den kan gjerne også få litt farge.

Ha opp i sausen og la det koke litt. Tilsett potetmel rørt ut i vann om du ønsker en litt tykkere saus.

Ha grønnsakene opp i stekepannen og vend de i sausen. La det småkoke et par minutter. Et par minutter holder for min del da jeg liker at grønnsakene fortsatt har litt ‘bit’.

Smak til med mer soyasaus eller chilisaus om du mener det trengs.

Spicy biff med grønnsaker

Server i skåler med ris og pynt med litt ristede sesamfrø.

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »