Fargerikt skal det være!
Her er en ny biffgryte, litt spicy med masse grønnsaker. Mer grønnsaker enn biff faktisk.
Spicy biff med grønnsaker kan du lage akkurat slik du vil ha det. Om ikke du vil bruke biff kan det byttes ut med kylling eller svinefilet for eksempel.
Når det kommer til grønnsaker, så har jeg brukt det jeg hadde tilgjengelig i grønnsaksskuffen. Og ja, det stemmer, jeg har alltid masse paprika tilgjengelig og gjerne i forskjellige farger. Jeg elsker paprika ikke bare fordi den er meget anvendelig og smaker godt, men også fordi det bidrar med masse farge.
Jeg hadde også litt brokkoli og noen sukkererter som jeg hadde oppi retten.
Fremgangsmåten er enkel, og det går raskt når du først setter i gang. Jeg anbefaler derfor at du har preppet alt og satt over ris før du setter i gang med stekingen.
Sausen tilpasser du selv med tanke på hvor spicy du vil ha det, men husk at den skal smaksette hele retten. Ikke lag den for tam med andre ord. Smak gjerne på sausen før du heller den i pannen, og for all del smak igjen før du server den.
Er det noen som liker det litt ekstra spicy serverer du retten med litt ekstra chilisaus på si.
Er du glad i litt spicy mat kan jeg også anbefale følgende oppskrifter:
- spicy kyllingsalat med ris og hummus
- spicy scampi med nudler og grønt
- spicy gulrotsuppe med kokosmelk
- taco med spicy laks, avokado og mango