Enkel og rask kålsalat

Enkel og rask kålsalat Av og til er det bare en enkel og rask kålsalat som skal til. Som når du skal servere tacos for eksempel. Eller når du skal servere grillmat. Eller når du har lyst på noe med litt krønsj og litt saus under hamburgeren din. Eller som tilbehør til sprøstekt kylling eller kyllingvinger. Eller på en blings, eller på din pølse i brød, eller til koldtbordet, eller….. Ja, det er mange nok anledninger der nettopp denne kålsalaten vil redde dagen. Så her er oppskriften. Alt du trenger er kål, løk (kan sløyfes, men smaker best med), rømme, majones og noe syrlig (eddik, lime, sitron). Litt salt og pepper er selvfølgelig også litt kjekt å ha. Kålsalaten blir best om du lar den få stå litt før den serveres. Det er ingen krise å lage den 5 minutter før den skal serveres, men best om den får stå som sagt. Jeg synes ofte at kålsalaten smaker best dagen etter at den er laget. Kjølig og crunchy rett fra kjøleskapet. Enkel og rask kålsalat Er du på utkikk etter en litt annen type kålsalat, ta en titt på disse:
SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Enkel og rask kålsalat

ingredienser
  • 1/2 kålhode, i fine strimler
  • 1 liten rødløk i fine strimler
  • 1 ss majones
  • 2 ss rømme
  • saften av en halv lime
  • salt, pepper
  • noe grønt til pynt - koriander, persille,,,
fremgangsmåte

Bland kål og løk i en bolle.

Rør sammen majones, rømme og limesaft og smak til med salt.

Hell dressingen over salaten og bland godt.

Pynt med friske  urter før servering.

Enkel og rask kålsalat

Enkelt og godt!

Kommentarer

  • Reply Anna 24. april 2023

    Denne salaten slo an, også ungdommen likte den godt 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »