Har du sett noe så lekkert? Ris blandet med brokkoli toppet med en rosa filet av ørret dekket med et lag sesamfrø.
Ørret med sesamfrø og brokkoliris er sunt og godt!
Nå må du ikke tenke at dette ser altfor komplisert ut, eller at dette vil ta altfor lang tid å lage for det er rett og slett ikke sant.
Mindre enn en halvtime tar det å få denne lekkerbisken på bordet. Mindre om du har sausen laget på forhånd.
Her skjer det nemlig ting samtidig.
Fisken stekes i ovnen, risen stekes i kjele. Like før risen er ferdigkokt (og her snakker vi bare om 1 minutt) røres brokkolien inn. Den skal i grunnen bare gjennomvarmes.
Og så er det allerede tid for servering.
Dette er altså en superenkel og utrolig smakfull fiskerett. Den må bare prøves! Har du ikke ørret så kan du selvsagt også lage dette med laks.
Er du på utkikk etter andre, spennende fiskeretter kan du ta en titt på disse forslagene:
- kremet pasta med laks, spinat og erter
- fiskecurry med torsk på 1,2,3
- salat med quinoa og varmrøkt laks
- pastasalat med tunfisk, erter og annet grønt
Dette så nydelig ut! Men, har du kun sesamfrø på fisken? Altså ikke noe krydder?
Skal uansett prøves! Takk for enkle og gode oppskrifter:-)
Det stemmer Dagny – ikke noe krydder på fisken.
Nok krydder/smak i sausen som du har på fisken ved servering 😉
Håper det smaker!
ina
Hvor får man tak i mirin?
Du får tak i mirin i større matbutikker. Det står som regel sammen med andre japanske ingredienser 🙂
ina
Hei.Først må jeg skryte av di gode å enkle oppskriftene du deler.
Er det noe annet man kan bruke istede for mirin? eller kan man kutte den ut?
Takk for det Anne 🙂
Mirin er en søt risvin og ja,du kan kutte det ut om du ikke har det. Du mister litt smak, men har man ikke, så har man ikke.
Mirin kan også erstattes med en tørr hvitvin og litt sukker eller sake om du skulle ha det stående.
Les mer her om du er interessert: https://www.bonappetit.com/story/what-is-mirin-how-to-substitute
ina