Ørret med sesamfrø, brokkoliris og en asiatisk dressing

Ørret med sesamfrø, brokkoliris og en asiatisk dressing

Har du sett noe så lekkert? Ris blandet med brokkoli toppet med en rosa filet av ørret dekket med et lag sesamfrø.

Ørret med sesamfrø og brokkoliris er sunt og godt!

Nå må du ikke tenke at dette ser altfor komplisert ut, eller at dette vil ta altfor lang tid å lage for det er rett og slett ikke sant.

Mindre enn en halvtime tar det å få denne lekkerbisken på bordet. Mindre om du har sausen laget på forhånd.

Her skjer det nemlig ting samtidig.

Fisken stekes i ovnen, risen stekes i kjele. Like før risen er ferdigkokt (og her snakker vi bare om 1 minutt) røres brokkolien inn. Den skal i grunnen bare gjennomvarmes.

Og så er det allerede tid for servering.

Dette er altså en superenkel og utrolig smakfull fiskerett. Den må bare prøves! Har du ikke ørret så kan du selvsagt også lage dette med laks.

Ørret med sesamfrø, brokkoliris og en asiatisk dressing

Er du på utkikk etter andre, spennende fiskeretter kan du ta en titt på disse forslagene:

Ørret med sesamfrø, brokkoliris og en asiatisk dressing – 4 porsjoner

ingredienser
fisken
  • 4 ørret fileter (ca. 500g), uten ben
  • 3-4 ss sesmfrø
brokkoliris
  • 1 liten brokkoli
  • 250g ris
  • grønnsaksbuljong
asiatisk dressing
  • 4 ss soyasaus
  • 6 ss rapsolje
  • 6 ss riseddik
  • 2 ss mirin
  • ca. 5 cm fersk ingefær, finrevet
  • 2 hvitløksfedd, finrevet
fremgangsmåte

Ørret med sesamfrø, brokkoliris og en asiatisk dressing

Ovn temp. 200°C

Lag dressingen. Bland alle ingrediensene sammen. Smak til med mer soyasaus, ingefær eller hvitløk om du synes det trengs.

Fordel sesamfrø på en tallerken og press toppen av ørretfileten inn i frøene. Legg ørretfiletene på en stekeplate eller ildfastform (frø side opp).

Skjær brokkolien i biter (stilken også) og legg i en food processor. Kjør til brokkolien er finhakket. Har du ikke food processor kan du gjøre dette for hånd.

Sett fisken i forvarmet ovn og stek i 10-15 minutter. Bruk gjerne grillelementet mot slutten av steketiden for å få litt farge på sesamfrøene.

Kok risen i buljong mens fisken steker. Ha brokkolien i risen like før den er ferdigkokt og rør sammen. Brokkolien skal bare gjennomvarmes.

Server fisken på toppen av brokkolirisen og server sausen ved siden av.

Ørret med sesamfrø, brokkoliris og en asiatisk dressing

Har du litt vårløk kan du skjære den i strimler eller skiver og drysse over fisken.

Og det var det hele – håper det smaker!

Kommentarer

  • Reply Dagny 9. januar 2021

    Dette så nydelig ut! Men, har du kun sesamfrø på fisken? Altså ikke noe krydder?

    Skal uansett prøves! Takk for enkle og gode oppskrifter:-)

    • Reply Mat På Bordet 13. januar 2021

      Det stemmer Dagny – ikke noe krydder på fisken.
      Nok krydder/smak i sausen som du har på fisken ved servering 😉
      Håper det smaker!
      ina

  • Reply Vanessa Langhelle 16. mars 2019

    Hvor får man tak i mirin?

    • Reply Mat På Bordet 23. mars 2019

      Du får tak i mirin i større matbutikker. Det står som regel sammen med andre japanske ingredienser 🙂
      ina

  • Reply Anne 16. mars 2019

    Hei.Først må jeg skryte av di gode å enkle oppskriftene du deler.
    Er det noe annet man kan bruke istede for mirin? eller kan man kutte den ut?

    • Reply Mat På Bordet 23. mars 2019

      Takk for det Anne 🙂
      Mirin er en søt risvin og ja,du kan kutte det ut om du ikke har det. Du mister litt smak, men har man ikke, så har man ikke.
      Mirin kan også erstattes med en tørr hvitvin og litt sukker eller sake om du skulle ha det stående.
      Les mer her om du er interessert: https://www.bonappetit.com/story/what-is-mirin-how-to-substitute
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »