Men når jeg skriver enkel så mener jeg ikke at du skal bare kaste alt oppi en gryte og håpe på det beste. Neida. For at noe enkelt skal smake godt så må du gjøre en liten innsats. Men med enkle midler.
Pass på at ikke løken stekes for hardt slik at det brenner. Rist pinjekjerner slik at smaken forsterkes. Kjør de hakkede tomatene glatte slik at du får en ‘myk’ saus. Dette er småting som betyr mye.
Og for all del, kok pastaen din al dente. Dvs at den ikke er helt gjennomkokt og myk, men at den fortsatt har litt ‘bit’ eller litt ukokt kjerne. For å koke pastaen al dente betyr det å koke den 1-2 minutter mindre enn anvist på pakken. Innen du har den oppi sausen og smakt den til, vil den ha kokt videre og være helt perfekt til servering.
Så der har du det. Gjør deg flid med denne oppskriften og du får en deilig middag på bordet på under en halvtime.
Det er jo jammen ikke verst.
Glad i pasta? Da kan jeg også anbefale disse oppskriftene:
Pasta i kremet tomatsaus og en god del basilikum – 4 porsjoner
ingredienser
1 løk, finhakket
4 hvitløksfedd i fin skiver
olivenolje til steking
1 boks (400g) hakkede tomater
4-5 soltørkede tomater i olje
2-3 ss matfløte
ca. 20 blader frisk basilikum i strimler
fersk parmesan
en liten håndfull ristede pinjekjerner
ca. 400g pastaskruer eller penne gjerne fullkorn
fremgangsmåte
Sett over en stor gryte med vann for pastaen.
Stek løk og hvitløk i litt olje på middels varme til det er mykt. Løken skal ikke få farge.
Om du har en slump med rødvin eller marsala kan du ha dette oppi nå og la det småkoke til det meste fordamper. Dette vil gi litt mer dybde til sausen. Har du ikke så hopper du over dette steget.
Ha oppi hakkede tomater. Jeg liker å kjøre de glatt med en stavmikser, før jeg tilsetter de. Igjen, så er dette valgfritt.
Ha også oppi soltørkede tomater. La sausen småkoke men du koker pastaen al dente. Som regel tilsier dette 1-2 minutter mindre koketid enn anvist på pakken.
Tilsett matfløte til sausen og rør inn. Ha oppi den kokte pastaen og rør inn i sausen. Tilsett litt pastavann om det virker litt tørt.
Rør inn basilikum (hold gjerne av litt som pynt til slutt) og godt med parmesan.
Smak til med salt og pepper.
Pynt pastaen med mer basilikum og ristede pinjekjerner.
Server med mer parmesan og pepper for de som vil ha litt ekstra.
Lek gjerne med oppskriften om du vil. Oliven og kapers er også godt her. Ansjos kan også passe.
Om det ikke er viktig at dette er en vegetarmiddag kan du servere pastaen med noen skiver parmaskinke på toppen for ekempel.
Uansett hva du bestemmer deg for, så håper jeg at det smaker!