Er du med på vaffelreisen min?
Det har nemlig blitt en del nye oppskrifter på vafler i det siste (ta en titt under bildet for å se noen av de).
Kokosvafler er mitt første forsøk på glutenfrie vafler. De ble først meget mislykket, og så ble de veldig vellykket. Det er alltid gøy å kunne løse ett problem og dreie en dårlig oppskrift til en god en.
Disse kokosvaflene har også en helt annen konsistens enn vanlige vafler. De er luftigere om jeg kan si det sånn. Og så er de ganske skjøre. De faller lett fra hverandre, så det gjelder å løfte de forsiktig ut av vaffeljernet og over på en rist.
Jeg har tilsatt litt lønnesirup i røren for å gi de litt mer sødme. Det kan du velge bort om du vil, smak på røren og bedøm selv. Det kan jo hende at du vil ha mer enn 2ss lønnesirup i. Har du ikke lønnesirup kan du ersatte det med honning, eller vanlig sukker så klart.
Og når det gjelder hva man skal servere til kokosvafler, har jeg fortsatt den litt eksotiske tonen og servert de her med litt yoghurt (gjerne tilsatt litt vanilje) og frukt. Valget falt på mango, kiwi og granateple, men andre typer frukt eller bær passer utmerker.
Vil du server disse som dessert for eksempel kan du steke noen bananer og serere de med vaflene, litt is og drysse det hele generøst med honning eller lønnesirup. Eller sjokolade, jeg mener, hvorfor ikke…
Lyst på mer vaffel-inspirasjon? Sjekk ut disse oppskriftene:
- potetvafler
- vafler med sitron og valmuefrø (med eller uten egg)
- ost- og skinkevafler
- kanel- og rosinvafler
- vafler med spinat, ost og hvitløk