Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

Glutenfrie kokosvafler

Glutenfrie kokosvafler

Er du med på vaffelreisen min?

Det har nemlig blitt en del nye oppskrifter på vafler i det siste (ta en titt under bildet for å se noen av de).

Kokosvafler er mitt første forsøk på glutenfrie vafler. De ble først meget mislykket, og så ble de veldig vellykket. Det er alltid gøy å kunne løse ett problem og dreie en dårlig oppskrift til en god en.

Disse kokosvaflene har også en helt annen konsistens enn vanlige vafler. De er luftigere om jeg kan si det sånn. Og så er de ganske skjøre. De faller lett fra hverandre, så det gjelder å løfte de forsiktig ut av vaffeljernet og over på en rist.

Jeg har tilsatt litt lønnesirup i røren for å gi de litt mer sødme. Det kan du velge bort om du vil, smak på røren og bedøm selv. Det kan jo hende at du vil ha mer enn 2ss lønnesirup i. Har du ikke lønnesirup kan du ersatte det med honning, eller vanlig sukker så klart.

Og når det gjelder hva man skal servere til kokosvafler, har jeg fortsatt den litt eksotiske tonen og servert de her med litt yoghurt (gjerne tilsatt litt vanilje) og frukt. Valget falt på mango, kiwi og granateple, men andre typer frukt eller bær passer utmerker.

Vil du server disse som dessert for eksempel kan du steke noen bananer og serere de med vaflene, litt is og drysse det hele generøst med honning eller lønnesirup. Eller sjokolade, jeg mener, hvorfor ikke…

Glutenfrie kokosvafler

Lyst på mer vaffel-inspirasjon? Sjekk ut disse oppskriftene:

Glutenfrie kokosvafler – 5 plater

ingredienser
  • 250ml (en boks) kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 5 egg
  • 50g kokosolje
  • 100g kokosmel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 50g kokosmasse
  • 2 ss lønnesirup
fremgangsmåte

Bland kokosmelk, vann, egg og kokosolje i en bolle.

Tilsett kokosmel, bakepulver og kokosmasse og rør sammen. Smak på røren og ta en avgjørelse om du vil tilsette lønnesirup eller ikke. Lønnesirup kan også erstattes med honning eller vanlig sukker.

Smør gjerne vaffeljernet med litt kokosolje og fordel røre i det varme jernet. Stek til gylden, og løft de forsiktig ut. Vaflene er ganske skjøre.

La vaflene avkjøle på rist eller server de med det samme.

Det er godt å lage is-sandwich av kokosvafler. Klem litt is mellom to vaffelhjerter og spis i vei.

Alternativt kan vaflene serveres med yoghurt (gjerne tilsatt litt vanilje) og oppskjært frukt eller bær.

Glutenfrie kokosvafler

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »