Klassisk kladdkake

Klassisk kladdkake

Herligland. At det har tatt meg så lang tid å lage kladdkake er nesten litt flaut.

Jeg skulle jo ha visst bedre. Men, det er aldri for sent, og plutselig fikk jeg det for meg at jeg skulle lage den.

Det har jeg ikke angret på. Tvert imot aner jeg muligheter her for flere varianter av denne svenske sjokoladekaken.

Nevnte jeg at kladdkake er utrolig enkelt å lage?

Er du altså i en aldri så liten tidsklemme, glem posekake. Lag denne i stedet. Nesten like raskt og så veldig mye bedre.

Så, hva er det som er spesielt med kladdkake. Vel, du kan sammenligne det litt med en brownie med tanke på den intense sjokoladesmaken og at den skal nesten bare smelte i munnen din.

Det er et poeng at kaken ikke skal stekes for lenge, da den skal være klissete. Ta kaken ut av ovnen når toppen virker stekt, men når du rister litt på kaken ser du at den er litt puddingaktig.

I og med at kaken er så saftig, er den også lenge holdbar. Jeg liker å oppbevare den innpakket i kjøleskapet. Ta den ut slik at den kommer til romtemperatur før servering. Med andre ord, den er perfekt å lage noen dager i forveien om du vet at du skal ha med deg en kake.

Klassisk kladdkake

Var det ikke akkurat kladdkake du var på utkikk etter kan du gjerne ta en titt på disse sjokoladekakene:

Klassisk kladdkake

ingredienser
  • 150g smør eller margarin, smeltet og avkjølt
  • 200g sukker
  • 40g kakao
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 egg
  • 125g hvetemel
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C

Smør en rund kakeform med diameter 20cm. Alternativt kan du kle den med bakepapir.

Smelt smør/margarin og la den avkjøle.

Rør inn sukker, kakao, salt og vaniljeekstrakt.

Rør inn egg, ett om gangen.

Tilslutt sikter du hvetemelet i røren og rører det inn.

Hell røren i kakeformen og sett i varm ovn.

Stek i ca. 15 minutter. Kaken skal ha en ‘hinne’ men om du rister den lett, skal den være litt løs og puddingaktig.

Klassisk kladdkake

La kaken avkjøle i formen.

Klassisk kladdkake

Jeg liker å drysse litt melis på toppen av kaken før servering.

Klassisk kladdkake

Se så klissete den er i midten, den smelter rett og slett på tungen….

Klassisk kladdkake

Server gjerne kladdkake med pisket kremfløte og bær.

Klassisk kladdkake

Alternativt kan du også skjære kaken i mindre ruter og servere uten tilbehør. En kopp kaffe til hadde dog vært godt.

Kommentarer

  • Reply Brit Westergaard Stornes 3. september 2023

    Kan kaken fryses?

    • Reply Mat På Bordet 7. september 2023

      Det kan den 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »