Pastasalat med erter og gulrøtter

Pastasalat med erter og gulrøtter

Altså, forrige salatoppskrift (den med blomkål, tomater og agurk, toppet med sprøstekte kikerter)  ble så godt tatt imot av dere at jeg skynder meg å legge ut neste med en eneste gang.

Denne og blomkålsalaten er inspirert av salater som jeg kjøpte i dagligvareforretninger mens jeg var i USA de to siste ukene. Dette er hva de kaller en orzo-salat – og den kommer, som alle pastasalater, i mange forskjellige varianter.

Orzo er ikke er så lett tilgjengelig i Norge. Enda. Du kan finne den i noen innvandrerbutikker – se etter pasta som ser ut som ris. Men, fortvil ikke om du ikke får tak i orzo, denne pastasalaten kan selvsagt lages med andre pastaformer. Jeg vil dog anbefale at du bruker små pastaformer. Det er nemlig forholdet mellom pastaen og de andre ingrediensene som er avgjørende for denne salaten.

Som sagt så finnes det mange varianter av orzosalat, men vi begynner med denne med erter og gulrøtter. Gulrøttene kan du gjerne rive om du vil. Jeg har et redskap som gjør at jeg får lange fine strimler som jeg da skjærer i litt mindre lengder. Ertene lar du trekke i pastavannet de siste minuttene av pastaens koketid.

Så er det i grunnen bare å røre alt sammen og smake til med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Det er ikke mye dressing her, og det er med hensikt. Liker du mer dressing så bruker du mer olivenolje og sitronsaft enn anvist i oppskriften. Gjør oppskriften din sier jeg bare.

Pastasalat med erter og gulrøtter

Glad i pastasalat? Her har du noen flere av mine favoritter:

Pastasalat med erter og gulrøtter – 4 porsjoner

ingredienser
  • 150g orzo eller annen små pastaformer
  • 100g frosne erter
  • 2-3 gulrøtter i strimler
  • 2-3 vårløk i fine skiver
  • ca. 1 ss finhakket frisk persille
  • 1 ss olivenolje
  • saften av en halv sitron
  • salt, pepper
  • en god håndfull ristede pinjekjerner
fremgangsmåte

Pastasalat med erter og gulrøtter

Kok opp rikelig med vann. Salt vannet godt og ha oppi pastaen. Kok 1-2 minutter mindre enn anvist på pakken slik at det fortsatt er litt bit i pastaen (al dente).

Ha frosne erter i det kokende pastavannet like før pastaen er ferdigkokt.

Hell av vannet og skyll pastaen og ertene i kaldt vann. La det renne godt av og ha de så oppi en bolle.

Tilsett gulrøtter, vårløk  og persille og rør sammen med pastaen og ertene.

Rør inn olivenolje og litt av sitronsaften. Smak til med mer sitronsaft, salt og pepper.

Pastasalat med erter og gulrøtter

Når du er fornøyd med smaken heller du salaten i en serveringsskål og pynter med ristede pinjekjerner.

Husk at salaten har godt av å stå litt, slik at smaken kan få utvikle seg.

Kommentarer

  • Reply Tone 30. mai 2019

    Ser godt ut! Denne typen pasta får man også kjøpt hos Gutta På Haugen

    • Reply Mat På Bordet 30. mai 2019

      Ja, det kan stemme det, de har bra utvalg i diverse pastaformer 🙂 Så kjekt med spesialbutikker som tar inn det vi ikke finner i matvarebutikkene…. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »