Her kommer nok en salat inspirert av en salat som jeg kjøpte mens jeg var i California for litt over en uke siden. En sunn liten salat som er rask å sette sammen og kan serveres med det meste. Den kan selvsagt også spises som et måltid i seg selv.
Fargerik og sunn byggrynsalat er en god betegnelse for denne retter. Byggryn er rikt på fiber, viktige vitaminer og antioksidanter. Det er også veldig lett å tilberede – du kan legge de bløt et døgn eller koke de – gjerne i litt buljong for litt ekstra smak.
I tillegg til byggryn er det spinat, paprika og sukkererter i salaten, akkurat slik det var i salaten jeg tok inspirasjon fra. Det som er nytt er tørkede kirsebær. Det er godt smaksmessig og så blir salaten enda litt penere med sine røde innslag. Har du ikke eller liker du ikke tørkede tranebær kan du erstatte de med tørkede kirsebær. Og skulle du ikke ha de/like de heller vil jeg anbefale lilla druer, skjært i to.
Skal du ikke servere salaten med det samme kan du vente med å vende inn dressingen, eller bare servere den ved siden av.
Er du like glad i byggryn som meg, anbefaler jeg også disse oppskriftene: