Min første ferie i Hellas er tilbakelagt – en herlig uke i byen Molyvos. Og hva spiste vi mye av? Gresk salat selvsagt!
Og med gresk salat ferskt i minne har jeg laget en gresk inspirert couscoussalat. Der finner du de vanlige gjengangerne – fetaost selvsagt, tomater, agurk og løk. Så har jeg lagt til oliven (om også av og til dukket opp i gresk salat, men ikke alltid), couscous, persille en vinaigrette.
Dette er en salat som du kan diske opp med på under en halvtime og som smaker godt som et måltid i seg selv eller som tilbehør til kjøtt eller kylling for eksempel. Gjerne grillet.
Jeg har brukt perle couscous. Eneste forskjell mellom den og ‘vanlig’ couscous er at de er større. Perle couscous kan være vanskelig å få tak (jeg kjøper det vanligvis når jeg er på reise) og dyrere enn ‘vanlig’ couscous. Bruk det du får tak i. Couscous kunne også byttes ut med risoni (pasta som ligner på ris i formen) eller om du vil ha en sunnere variant bruk perlespelt eller bygg for eksempel.
På utkikk etter lignende oppskrifter? Sjekk ut disse:
- marokkansk inspirert couscoussalat
- rissalat med linser og urter
- brokkolisalat med bacon og byggryn
- gresk salat med perlespelt
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.