Pastagrateng med blomkål og purre

Pastagrateng med blomkål og purre

Du verden så godt det er med pastagrateng med blomkål og purre – skikkelig digg kosemat er det!

I og med at det ikke er annet enn grønnsaker i denne pastagratengen så er det også en vegetarvariant. Når det er sagt, kan du gjerne smyge inn litt bacon om du ønsker.

Pastagratengen er et fullverdig måltid i seg selv, men kan også serveres med en god, frisk salat til for eksempel. Den fungerer også godt som tilbehør til grillet lam for eksempel. Skal du servere det med kjøtt kan du også vurdere om du vil sløyfe pastaen. Da får du en blomkålgrateng med purre, og det er jo ikke så dumt det heller.

Mulighetene er altså mange her. Også når det gjelder pasta. Jeg har valgt å bruke fullkornsmakaroni, og det er det to grunner til. For det første får du mer fiber av fullkornspasta og for det andre er makaroni såpass smått at du får mer enn bare pasta i en bit.

Når det gjelder krydder er det bare salt, pepper og muskatnøtt som brukes i denne oppskriften. Purre og ost er også med på å smaksette gratengen og det er derfor viktig at du bruker ost som faktisk har litt smak. Bruk gjerne en blanding av oster og bruk gjerne opp osterester som du kanskje har liggende i kjøleskapet.

Så da er det bare å sette i gang og lage denne digge middagen. Er du litt organisert får du middagen på bordet på en halvtime. Gratengen kan også lages på forhånd. Oppbevar den kjølig og sett den i ovnen en god halvtime før den skal serveres.

Pastagrateng med blomkål og purre

Er du glad i blomkål vil du kanskje også like disse oppskriftene:

Pastagrateng med blomkål og purre – 6-8 porsjoner

ingredienser
pastagrateng
  • 2 ss smør eller margarin
  • 3 ss hvetemel
  • 500 ml melk
  • salt, pepper, muskatnøtt
  • 100 g revet ost
  • 200 g fullkornsmakaroni
  • en mellomstor blomkål i små buketter
  • 2 purre i skiver
  • litt smør eller margarin til steking
topping
  • 2 ss brødsmuler
  • 2 ss finrevet ost
  • 1 ss finhakket persille
  • 1 ss olivenolje
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Pastagrateng med blomkål og purre

Sett over en stor kjele med vann for pastaen og blomkålen.

Sett ovnen på 200°C (med grillfunksjon om du har) om gratengen skal serveres med det samme.

Lag hvit saus. Smelt smør eller margarin i en kjele. Rør inn melet og la det steke litt. Hell i litt av melken og rør til en glatt saus. Hell på mer melk og rør igjen til en glatt saus. Bruk gjerne en visp om det danner seg klumper. Fortsett til all melken er rørt inn. Smak til med salt, pepper og revet muskattnøtt. Rør inn osten til det smelter. Smak igjen.

Salt pastavannet. Ha oppi pastaen og blomkålen. Kok i 5-6 minutter til pastaen er al dente og blomkålen er mør. Hell av pastavannet.

Stek purre i litt smør eller margarin mens pastaen og blomkålen koker.

Ha pastaen og blomkålen i stekepannen med purre. Rør sammen.

Hell over ostesausen og rør sammen.

Smak til med salt og/eller pepper.

Lag topping ved å blande ost, brødsmuler, persille og olivenolje sammen. Strø over gratengen.

Sett gratengen under grillen og stek til den får fin farge.

Pastagrateng med blomkål og purre

Om du ikke skal spise med det samme kan gratengen avkjøles og settes i varm ovn 30 – 40 minutter før den skal spises. Bruk grillfunksjonen de siste minuttene for å brune toppen.

Pastagrateng med blomkål og purre

Da er det bare å håpe at det smaker like godt for deg som det gjorde for oss.

Kommentarer

  • Reply Sara 13. november 2019

    Heisann! Kan man bruke frosne grønnsaker til dette? Enten frossen brokkoli eller blomkål? Hvis man tiner det først så grønnsakene ikke er så vannete?

    • Reply Mat På Bordet 10. desember 2019

      Det kan du gjerne gjøre Sara 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »