
Du verden så godt det er med pastagrateng med blomkål og purre – skikkelig digg kosemat er det!
I og med at det ikke er annet enn grønnsaker i denne pastagratengen så er det også en vegetarvariant. Når det er sagt, kan du gjerne smyge inn litt bacon om du ønsker.
Pastagratengen er et fullverdig måltid i seg selv, men kan også serveres med en god, frisk salat til for eksempel. Den fungerer også godt som tilbehør til grillet lam for eksempel. Skal du servere det med kjøtt kan du også vurdere om du vil sløyfe pastaen. Da får du en blomkålgrateng med purre, og det er jo ikke så dumt det heller.
Mulighetene er altså mange her. Også når det gjelder pasta. Jeg har valgt å bruke fullkornsmakaroni, og det er det to grunner til. For det første får du mer fiber av fullkornspasta og for det andre er makaroni såpass smått at du får mer enn bare pasta i en bit.
Når det gjelder krydder er det bare salt, pepper og muskatnøtt som brukes i denne oppskriften. Purre og ost er også med på å smaksette gratengen og det er derfor viktig at du bruker ost som faktisk har litt smak. Bruk gjerne en blanding av oster og bruk gjerne opp osterester som du kanskje har liggende i kjøleskapet.
Så da er det bare å sette i gang og lage denne digge middagen. Er du litt organisert får du middagen på bordet på en halvtime. Gratengen kan også lages på forhånd. Oppbevar den kjølig og sett den i ovnen en god halvtime før den skal serveres.

Er du glad i blomkål vil du kanskje også like disse oppskriftene:
- blomkålgrateng med grønnkål
- helstekt curry blomkål
- taco med sprøstekt blomkål
- blomkålsuppe med kokosmelk, chili og ingefær
Heisann! Kan man bruke frosne grønnsaker til dette? Enten frossen brokkoli eller blomkål? Hvis man tiner det først så grønnsakene ikke er så vannete?
Det kan du gjerne gjøre Sara 🙂