
Sopp stroganoff er det du skal spise nå som det formelig tyter over med sopp i skogen om du er heldig nok til å bo nærme en og er flink til å finne sopp (jeg er ikke det… bær ja, sopp, nei). Men også i butikkene finner du nå et godt valg av diverse sopp – kantareller, aroma sopp, champignon og portobello sopp fant jeg for eksempel i min lokale Rema butikk i dag.
Jeg klarte ikke å velge mellom sopp, så jeg endte opp med å kjøpe litt av alle. Gjør som meg og bland forskjellig sopp, eller hold deg til din favoritt. Her gjør du akkurat som du vil.
Min sopp stroganoff har en rømme saus smaksatt med paprika (klart jeg måtte smyge inn litt røkt paprika, men det går fint an å erstatte de med vanlig paprika om du ønsker) og en bitte liten dæsj Worcestershire saus. Ikke løp og kjøp Worcestershire saus om du ikke har det (selv om det er godt til mye) du kan også smaksette sausen med Dijon sennep slik jeg har gjort i min biff stroganoff her.
En annen litt uvanlig ingrediens som jeg alltid har i stroganoffen (og som jeg lærte av min mor) er cornichons (små, syltede agurker). I dag har jeg dog gjort en liten vri og erstattet de med syltede sølvløk. Personlig foretrekker jeg nok cornichons, men sølvløk var heller ingen dårlig valg.

Denne stroganoffen må du bare prøve, men om det ikke frister kan du prøve deg på ev av disse vegetargrytene:
Dette er min go-to som søndagsmiddag om jeg vil kose meg på kjøkkenet med god musikk på høytalerne. Blir like god men litt annerledes hver gang når man varierer på soppsortene, og er alltid en hit blandt gjester. Anbefales 🙂
Tusen takk for super oppskrift! Ingen sak å spise kjøttfritt med sånne alternativer Dette skal lages igjen!