Sopp stroganoff

Sopp stroganoff

Sopp stroganoff er det du skal spise nå som det formelig tyter over med sopp i skogen om du er heldig nok til å bo nærme en og er flink til å finne sopp (jeg er ikke det… bær ja, sopp, nei). Men også i butikkene finner du nå et godt valg av diverse sopp – kantareller, aroma sopp, champignon og portobello sopp fant jeg for eksempel i min lokale Rema butikk i dag.

Jeg klarte ikke å velge mellom sopp, så jeg endte opp med å kjøpe litt av alle. Gjør som meg og bland forskjellig sopp, eller hold deg til din favoritt. Her gjør du akkurat som du vil.

Min sopp stroganoff har en rømme saus smaksatt med paprika (klart jeg måtte smyge inn litt røkt paprika, men det går fint an å erstatte de med vanlig paprika om du ønsker) og en bitte liten dæsj Worcestershire saus. Ikke løp og kjøp Worcestershire saus om du ikke har det (selv om det er godt til mye) du kan også smaksette sausen med Dijon sennep slik jeg har gjort i min biff stroganoff her.

En annen litt uvanlig ingrediens som jeg alltid har i stroganoffen (og som jeg lærte av min mor) er cornichons (små, syltede agurker). I dag har jeg dog gjort en liten vri og erstattet de med syltede sølvløk. Personlig foretrekker jeg nok cornichons, men sølvløk var heller ingen dårlig valg.

sopp stroganoff

Denne stroganoffen må du bare prøve, men om det ikke frister kan du prøve deg på ev av disse vegetargrytene:

Sopp stroganoff – 4-6 porsjoner

ingredienser
 • olje/smør/margarin til steking
 • 2 løk i fine skiver
 • 4- 5 hvitløksfedd i fine skiver
 • 10 sølvløk, finhakket
 • 1 ts røkt paprika
 • 2 ts paprika
 • 600 g sopp i skiver
 • 5 dl grønnsaksbuljong
 • 1 ts Worcestershire saus
 • 1 beger (3 dl) rømme
 • 100 g baby spinat
 • salt
fremgangsmåte

sopp stroganoff

Stek løk og hvitløk myke over middelsvarme i litt olivenolje. Dette tar gjerne 10 – 15 minutter.

Tilsett sølvløk og paprika og rør inn. Ha oppi soppen, gjerne i 2 omganger om ikke alt passer med en gang.

Stek videre til soppen har stekt ned.

Tilsett buljong og Worcestershire saus. la det koke opp.

Rør inn rømmen.

Smak til med salt. Ha oppi spinaten like før servering og rør det inn i stroganoffen.

Server sopp stroganoff med ris, nudler eller spätzle.

sopp stroganoff

Håper det smaker!

Kommentarer

 • Reply Anne-Margrethe 28. mai 2023

  Dette er min go-to som søndagsmiddag om jeg vil kose meg på kjøkkenet med god musikk på høytalerne. Blir like god men litt annerledes hver gang når man varierer på soppsortene, og er alltid en hit blandt gjester. Anbefales 🙂

 • Reply Mari 17. oktober 2019

  Tusen takk for super oppskrift! Ingen sak å spise kjøttfritt med sånne alternativer Dette skal lages igjen!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »