Annonse
Min Familie

Shepherd’s pie – en vegetar variant

Shepherds pie - en vegetar variant

Nå har jeg noe snadder til deg!

Shepherd’s pie – en vegetar variant – er ikke bare fantastisk godt men forbausende raskt å lage.

Er du litt dreven på kjøkkenet tar det deg en halvtime å få denne i ovnen. Og siden både fyllet og potetmosen fortsatt er varm, vil den bare trenge 10-15 minutter i ovnen før den er boblende klar til servering.

Jeg anbefaler å sette over poteter med en gang slik at de er ferdigkokt og klar til mosing når du er ferdig med fyllet.

Fyllet har mye til felles med den veganske bolognesen som du finner her på bloggen  men serveres som seg hør og bør en ‘vanlig’ Shepherd’s pie, med et lokk av potetmos.

Jeg har valgt å ha en blanding av poteter og søtpotet i min mos, bare fordi det var det jeg hadde tilgjengelig. Du kan selvsagt bare velge det ene eller det andre, men jeg anbefaler en blanding skal jeg være ærlig.

Bare søtpotet og jeg synes det blir litt for søtt, bare poteter og det blir nesten litt kjedelig.

Som prikken over i’en har jeg også gjort som for den veganske bolognesen, laget en forenklet form for urteolje. Finhakket persille og hvitløk blandet med olivenolje som fordeles over det varme potetlokket når Shepherd’s pie kommer ut av ovnen.

Som sagt, dette er prikken over i’en som gir bare det lille ekstra i smaksveien. Det kan selvsagt sløyfes om du vil, men jeg anbefaler det. Sterkt.

Shepherds pie - en vegetar variant

Shepherd’s pie – en vegetar variant – 3-4 porsjoner

ingredienser
fyll
  • 1 løk, finhakket
  • 2 gulrøtter i små terninger
  • 1 selleristang, finhakket
  • 150g aromasopp i skiver
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 dl rødvin
  • 1 boks (400g) grønne linser, skyllt
  • 1 boks (400g) hakkede tomater
  • 1 ss finhakket persille
  • salt, pepper
toppin
  • ca. 600g melne poteter
  • ca. 300g søtpotet
  • 100g smør eller margarin
  • ca. 25g revet parmesan
  • salt, pepper
urteolje
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss finhakket persille
  • 1 liten hvitløksfedd, finrevet
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C.

Skrell potetene og skjær de i like store terninger.

Ha de i en gryte, dekk den med vann, ha oppi litt salt og sett til koking. Så snart vannet koker kan du sette ned varmen slik at vannet såvidt koker. Kok til de er møre, hell av vannet og la de tørke.

Lag sausen imens. Stek løk, selleri og gulrøtter på middelsvarme i litt olivenolje til løken er gjennomsiktig, ca- 10 minutter.

Ha oppi soppen og stek 10 minutter til.

Ha oppi hvitløken og stek et par minutter før du heller oppi rødvinen. La det meste av rødvinen fordampe før du tilsetter linsene.

Ha oppi tomater og la det hele koke opp. Smak til med salt og pepper. La det småkoke videre mens du lager potetmosen.

Mos potetene og bland med smør/margarin og parmesanost. Smak til med salt og pepper.

Rør persille i fyllet og det i en ildfastform eller panne.

Shepherds pie - en vegetar variant

Ha potetmosen klar

Shepherds pie - en vegetar variant

og fordel i klatter over fyllet.

Shepherds pie - en vegetar variant

Bruk en skje til å fordel mosen jevnt utover fyllet.

Shepherds pie - en vegetar variant

Lag gjerne litt topper slik at du får en interessant struktur på toppen.

Shepherds pie - en vegetar variant

Sett i forvarmet ovn og stek til mosen har fått litt farge og fyllet bobler opp langs kantene.

Bland sammen ingrediensene til urteoljen mens Sherherd’s pie står i ovnen.

Shepherds pie - en vegetar variant

Fordel urteoljen over den varme mosen.

Shepherds pie - en vegetar variant

Den vegetariske Shepherd’s pie’en er klar for servering!

Shepherds pie - en vegetar variant

Shepherd’s pie kan også lages på forhånd. Ha fyll og potetmos i en form og la den avkjøle. Dekk den til og sett kjølig. Beregn ca. 40 minutter å varme opp Shepherd’s pie fra kald. La den også gjerne være tildekket den første halvtimen.

Shepherds pie - en vegetar variant

Jeg håper at jeg har klart å overbevise deg om å prøve denne deilige middagsretten!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »