La oss lage falafel igjen! Og legg de opp i en skål med gresk salat og en deilig hummus. Kanskje også en enkel yoghurt dressing, smaksatt med litt spicy sriracha (eller annen chilisaus). Det høres godt ut ikke sant?
Falafler kan ligge som varme vegetarboller på toppen av salaten, eller de kan være romtempererte de og. Personlig synes jeg de er best når de er lunkne.
Falaflene lager jeg i forkant – og jeg dobler eller sågar tredobler gjerne oppskriften slik at jeg kan bygge opp et lite lager i frysen. Det er nemlig så kjekt å kunne ta hjemmelagde falafel ut av frysen og diske opp med denne eller lignende salater. Eller legge de i et varmt pitabrød til kveldsmat. Eller legge de frosne i matboksen slik at de kan taes med til skole/jobb. Falafler tiner fint frem til lunsj i matboksen…
Bare se på de – ser de ikke fristende ut?
Jeg har fritert falaflene denne gangen, men det er ingenting i veien for å steke de i en stekepanne eller i en ovn. Skal jeg gjøre det, liker jeg å forme de til små kaker. De blir så mye lettere å steke da.
Hvilken stekemetode anbefaler jeg hør jeg deg spør… Vel, jeg liker den friterte varianten best. Ikke bare får du fine runde kuler (utseendet på maten er også viktig for meg som du kanskje skjønner) men også en litt sprø utside. Sprøtt utenpå, mykt inni – en fantastisk kombinasjon.
Men, det krever sitt å fritere og du trenger tid og tålmodighet. Har du ikke det, ville jeg helt klart stekt de i ovnen. Der trenger du ikke annet enn å sette på timeren. I tillegg til at du kan steke mange samtidig.
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Jeg ønsker å prøve din oppskrift på «Falafel» med gresk salat, men jeg har aldri brukt frityolje. Hvilken frityrolje skal jeg bruke til dette? Håper at du har et godt råd til meg.
Hei Elna
Bruk gjerne rapsolje eller solsikkeolje.
hilsen
ina 🙂