
Tacosuppe i en fei går så raskt å lage at jeg tror nesten jeg må lage en video en dag bare for å vise hvor fort det går.
Og for all del, ikke konkluder med at siden det går så raskt å lage så må det være en ganske generisk suppe med enkle smaker. Langt i fra.
Suppen begynner med løk, hvitløk og krydder som smaksbase. Det er viktig at du steker krydderne litt slik at de virkelig kommer til sin rett. Når du har gjort dette steget er det bare å kjøre på med hakkede tomater , buljong (grønnsaksbuljong om du vil holde oppskriften vegetarisk, kyllingbuljong om ikke det er så nøye), bønner (helst svarte, men om du ikke får tak i de kan du bruke salatbønner) og linser (helst røde, men grønne går også). Jeg runder av suppen med rømme (eller matfløte), men dette er valgfritt.
Så er det bare å smake til med salt om det trengs og en dæsj limesaft. Til slutt er det bare å fleske på med typisk tex-mex tilbehør om du vil. Avokado i skiver eller terninger – nacho chips eller sprøstekt mais (som vist i bildet) – salsa (vi prøvde med mango salsa – nam!) – frisk koriander – hot sauce – og så videre.
Siste idé for å ta suppen til nye (enkle) høyder – hell suppen i ildfaste skåler, topp med litt ost og sett under grillen. Gratinert tacosuppe vet du…..

Glad i tex-mex? Ta gjerne en titt på disse oppskriftene også:
Denne var veldig god, og så lettvint! Takk for oppskrift!