Ovnsbakt torsk (eller skrei)

Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk (eller skrei) med en krydret brødsmule topping stekt med bimi og sitronskiver er en enkel og smakfull fiskerett for hele familien!

Brødsmule toppingen lager du raskt ved å blande brødsmuler (gjerne hjemmelaget, men griljermel duger det og) med urter, hvitløk, krydder, parmesan og litt olje for å holde det hele sammen.

Torsken krydres lett før topping klemmes på og settes på et bakebrett. Og siden vi skal gjøre så mye som mulig av middagen ferdig med en gang, har jeg også grønnsakene som skal serveres med fisken på brettet samtidig.

Jeg har valgt å bruke Bimi (eller brokkolini som er tilnærmet lik) – denne lange grønne grønnsaken som kan minne om brokkoli men er faktisk en krysning mellom kål og brokkoli. Smaker kjempegodt og trenger like lang steketid som fisken. Bimi/brokkolini kan byttes ut med brokkoli eller asparges.

Sitroner steker jeg samtidig med fisken, da blir den ekstra saftig, og klemmer over før servering.

Server gjerne poteter eller ris til om du vil.

Ovnsbakt torsk

På utkikk etter flere gode oppskrifter med fisk? Ta en titt på disse mens du er her:

Ovnsbakt torsk (eller skrei) – 4 porsjoner

ingredienser
  • 600g torsk eller skrei uten skinn og ben
  • 50g brødsmuler eller griljermel
  • 1 hvitløk, finrevet
  • 1 1/2 ts paprika
  • 1/2 røkt paprika (kan byttes med 'vanlig' paprika)
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 30g finrevet parmesan
  • saft og finrevet skall av 1/2 sitron
  • 1-2 ss olivenolje
  • 200g bimi/brokkolini
  • sitron i båter
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C

Skjær torsken/skreien i porsjoner. Krydre lett med salt.

Bland brødsmuler, hvitløk, paprika, salt, persille, parmesan, sitronskall og -saft sammen og olivenolje sammen.

Ta en håndfull med denne brødsmuletopping og klem den på toppen av fisken.

Sett fisken på et stekebrett.

Skyll bimi/brokkolini og ha det i en skål. Hell over litt olivenolje og salt og vend godt. Fordel bimi på stekebrettet.

Enkel ovnsbakt torsk (eller skrei)

Fordel skiver eller båter med sitron utover brettet også.

Enkel ovnsbakt torsk (eller skrei)

Sett fisken i varm ovn og stek i ca. 10 minutter til fisken flaker seg.

Ovnsbakt torsk (eller skrei)

Server fisken med det samme.

 

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »