Ovnsbakt torsk (eller skrei) med en krydret brødsmule topping stekt med bimi og sitronskiver er en enkel og smakfull fiskerett for hele familien!
Brødsmule toppingen lager du raskt ved å blande brødsmuler (gjerne hjemmelaget, men griljermel duger det og) med urter, hvitløk, krydder, parmesan og litt olje for å holde det hele sammen.
Torsken krydres lett før topping klemmes på og settes på et bakebrett. Og siden vi skal gjøre så mye som mulig av middagen ferdig med en gang, har jeg også grønnsakene som skal serveres med fisken på brettet samtidig.
Jeg har valgt å bruke Bimi (eller brokkolini som er tilnærmet lik) – denne lange grønne grønnsaken som kan minne om brokkoli men er faktisk en krysning mellom kål og brokkoli. Smaker kjempegodt og trenger like lang steketid som fisken. Bimi/brokkolini kan byttes ut med brokkoli eller asparges.
Sitroner steker jeg samtidig med fisken, da blir den ekstra saftig, og klemmer over før servering.
Server gjerne poteter eller ris til om du vil.
På utkikk etter flere gode oppskrifter med fisk? Ta en titt på disse mens du er her:
- torsk med tomater, kikerter og chorizo
- asiatisk laks med nudler
- pasta med laks
- stekt torsk med chorizo og ertepuré
Nam!