Röstipoteter i form, med bacon og egg

Röstipoteter i form, med skinke og egg

Finn frem rivjernet – nå skal vi lage verdens beste röstipoteter i form, med egg og bacon.

Egg og bacon er selvsagt valgfritt, men gjør dette til et komplett måltid. Alt du trenger å servere ved siden av er en deilig grønn salat og i hvert fall i min familie, ketchup (de voksne foretrekker tomatchutney).

Det er ikke så mye som skal til for å lage denne retten, den største jobben er å rive potetene. Har du en foodprocessor som kan rive grønnsaker er det ingen sak. Har du ikke det, så tar det ikke allverdens tid for hånd heller. Og denne retten er så absolutt verdt innsatsen.

Det er en ting du skal passe på og det er å klemme ut så mye vann som du kan når du har revet potetene. Jeg pleier å spre potetene ut på et (rent) kjøkkenhåndkle, rulle håndkleet sammen og klemme ut så mye vann som mulig. Det hender at jeg til og med bruker 2 kjøkkenhåndklær til dette.

Potetene blandes så med øvrige ingredienser, spres i en form og stekes før du lager plass til eggene og steker videre. Oppskriften kan gjerne dobles om dere er mange tilbords, eller om det er ønske om mer enn en porsjon per person. Husk bare å bruke en litt større form.

Röstipoteter i form, med skinke og egg

Er du glad i poteter? Det er jeg!! Her finner du noen flere av mine favoritt oppskrifter med poteter:

Potetkokeboka - en kjærlighetserklæring

Röstipoteter i form, med bacon og egg – 4 porsjoner

ingredienser
  • 1 løk, finhakket
  • 150g bacon i terninger*
  • 800g kokefaste poteter
  • 200ml gresk yoghurt
  • 2 ss dijon sennep
  • 100g revet ost
  • 1/4 ts cayenne pepper**
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 4 egg
  • smør til formen
  • finhakket gressløk til pynt
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C

*kan byttes ut med skinketerninger

**kan sløyfes om du ikke vil ha det litt spicy

Stek løk og bacon i litt olivenolje til løken er myk. La det avkjøle.

Skrell og riv potetene. Ha potetene i et rent kjøkkenhåndkle og klem så mye fuktighet ut av potetene som mulig.

Rør sammen yoghurt, sennep, krydder og ost. Rør inn poteter, løk og bacon. Smak gjerne til med salt.

Smør en ildfast form godt med smør eller margarin.

Fordel potetmassen jevnt i formen. Ikke press det ned.

Röstipoteter i form, med skinke og egg

Sett formen i varm ovn og stek i ca. 50 minutter.

Röstipoteter i form, med skinke og egg

Ta formen ut av ovnen og lag 4 fordypninger. Ha ett egg i hver fordypning.

Röstipoteter i form, med skinke og egg

Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i 10 minutter.

Röstipoteter i form, med skinke og egg

Strø med gressløk og litt flaksalt før servering.

Röstipoteter i form, med skinke og egg

Server gjerne med en grønn salat som tilbehør.

en Guete!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »