
Finn frem rivjernet – nå skal vi lage verdens beste röstipoteter i form, med egg og bacon.
Egg og bacon er selvsagt valgfritt, men gjør dette til et komplett måltid. Alt du trenger å servere ved siden av er en deilig grønn salat og i hvert fall i min familie, ketchup (de voksne foretrekker tomatchutney).
Det er ikke så mye som skal til for å lage denne retten, den største jobben er å rive potetene. Har du en foodprocessor som kan rive grønnsaker er det ingen sak. Har du ikke det, så tar det ikke allverdens tid for hånd heller. Og denne retten er så absolutt verdt innsatsen.
Det er en ting du skal passe på og det er å klemme ut så mye vann som du kan når du har revet potetene. Jeg pleier å spre potetene ut på et (rent) kjøkkenhåndkle, rulle håndkleet sammen og klemme ut så mye vann som mulig. Det hender at jeg til og med bruker 2 kjøkkenhåndklær til dette.
Potetene blandes så med øvrige ingredienser, spres i en form og stekes før du lager plass til eggene og steker videre. Oppskriften kan gjerne dobles om dere er mange tilbords, eller om det er ønske om mer enn en porsjon per person. Husk bare å bruke en litt større form.

Er du glad i poteter? Det er jeg!! Her finner du noen flere av mine favoritt oppskrifter med poteter:
- boulangère poteter
- skikkelig sprøstekte poteter
- ovnsbakte poteter med timian
- ovnsbakte poteter med eddik
