Kremet pasta med kylling og erter

Kremet pasta med kylling og erter

Denne oppskriften på kremet pasta med kylling og erter må du sjekke ut!

Retten er enkel å lage. Det første du gjør er å sette over vann til pastaen. Deretter steker du kyllingen. Bruk gjerne en stor stekepanne med god kant slik at du kan bruke den til å lage resten av retten.

Mens kyllingen hviler og pastaen koker lager du sausen. Hvitløk stekes i litt smør til det dufter aromatisk fra pannen din. Buljong og fløte røres inn før en hel mengde nyrevet parmesan tilsettes. Dette er viktig, for det er osten (og hvitløken selvsagt) som setter preg på sausen. Ikke vær knegen her med andre ord.

Erter helles oppi pastavannet slik at den får koke med pastaen det siste minuttet. Vannet helles av (husk å sette litt til side) og pastaen og ertene røres inn i sausen.

Kyllingen skjæres i skiver og vendes i pastaen sammen med friske urter. Begynner sausen å bli litt for tykk har du oppi noe av pastavannet som du sparte på.

Og det er det ! En herlig pastamiddag til hele familien!

Kremet pasta med kylling og erter

Glad i pasta? Ta gjerne en titt på disse oppskriftene også:

Kremet pasta med kylling og erter – 4-6 porsjoner

Les om hvilken kylling du bør kjøpe for best dyrevelferd her. 

ingredienser
  • 300 g pasta - spaghetti eller tagliatelle
  • 400g kyllingfilet
  • smør eller margarin til steking
  • salt, pepper, røkt paprika
  • 5 hvitløksfedd i fine skiver
  • 100 ml kyllingbuljong
  • 200ml matfløte
  • ca. 50g revet parmesan
  • 150g frosne erter
  • ca. 2 ss finhakket frisk persille
fremgangsmåte

Kremet pasta med kylling og erter

Sett over en stor kjele med vann for pastaen.

Skjær kyllingfileten på tvers slik at du får fileter på ca. 1 cm tykkelse. Krydre  med salt, pepper og røkt paprika (valgfritt) og stek i litt olivenolje. Kyllingen må gjerne få litt farge. Løft kyllingen over på en tallerken etterhvert som den ferdigstekes.

Ha godt med salt i det kokende pastavannet og ha oppi pastaen. Sett timeren på 3 minutter mindre enn anvist på pakken.

Ha litt smør i stekepannen og fres hvitløken. Hvitløken skal ikke ha farge. Ha oppi buljongen og rør inn fløten. La det koke opp.

Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.

Ha ertene oppi pastavannet når timeren går og kok ett minutt til.

Spar på litt av pastavannet og hell av resten. Rør pasta og erter inn i fløtesausen.

Skjær kyllingen i strimler og ha det oppi pastaen sammen med frisk persille.

Kremet pasta med kylling og erter

Kvern over litt fersk pepper og retten er klar for servering!

Kremet pasta med kylling og erter

Buon appetito!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »