Bounty bars

Bounty bars

Tenk at det ikke er noe problem å lage sin egen bounty! Du trenger kun tre ingredienser og litt tålmodighet (det må jeg innrømme). Lag disse når du har litt tid og lag disse gjerne med barna. Dere vil bli belønnet med deilige bounty bars som dere kanskje kommer til å like enda bedre enn de dere kjøper i butikken.

Prosessen er enkel. Kokos og søtet kondensert melk (ikke Viking melk!) blandes sammen til en masse. Massen formes til små barer. Lag lange eller korte, tynne eller tykke, det er helt opp til deg. Bounty kuler er selvsagt også en mulighet. Ikke press massen for hardt sammen, bare nok til at de holder formen.

Den formede kokosmassen settes kjølig en times tid. Dette gjør at de holder bedre på formen når de skal dyppes i sjokolade i tillegg til at sjokoladen stivner raskere.

Når det kommer til sjokolade er det opp til deg om du ønsker å bruke mørk eller melkesjokolade. Jeg lagde begge varianter – halvparten med melkesjokolade, halvparten med mørk sjokolade og hadde vanskeligheter med å kåre en favoritt.

Bounty bars

Glad i kokos? Det er jeg og! Derfor finner du mange oppskrifter med kokos her på bloggen – sjekk ut disse for eksempel:

Bounty bars – ca. 50 bars eller kuler

ingredienser
  • 400g kokosmasse
  • 1 boks (400g) søtet kondensert melk
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
  • ca. 500g mørk eller melkesjokolade
fremgangsmåte

Rør sammen kokosmasse og søtet kondensert melk.

Form massen til bars eller kuler, alt ettersom hva du ønsker deg. Størrelse og form bestemmer du selv.

Ikke press massen for hardt sammen, bare nok til at det holder formen. Sett på et brett og sett brettet kjølig en times tid når du er ferdig.

Bounty bars

Finhakk sjokoladen og smelt 3/4 over vannbad. Rør gjerne litt når du ser at sjokoladen begynner å smelte.

Ta sjokoladen ut av vannbadet når den er smeltet og glatt. Rør inn resterende sjokoladen til den også har smeltet.

Dypp den kalde, formede kokosmassen i sjokoladen, la det renne godt av og sett på et brett dekket med bakepapir.

Lag mønster i sjokoladen og dryss med kokos om ønsket før sjokoladen stivner.

Bounty bars

Det er vanskelig å se forskjell på melkesjokolade og mørk sjokolade ikke sant?

Bounty bars

Det var også vanskelig å velge en favoritt…

Håper du koser deg med dette – både med å lage de og å spise de ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »