Jeg er alltid på utkikk etter gode oppskrifter på enkle brownies. Du trenger ikke be meg to ganger om å prøve ut en ny brownies oppskrift altså. Når oppskriften attpåtil er fra Katherine Hepburn, er det ikke noe mer å lure på.
Brownies er i utgangspunktet ikke vanskelig å lage, disse er ingen unntak. Smør eller margarin (alt ettersom hva du foretrekker) smeltes i en kjele. Pass på at du bruker en mellomstor gryte, for du skal lage hele røren i den. Kakao røres inn og etterfølges av egg, ett om gangen. Nå skal du passe på at smøret ikke er glovarmt før du rører inn eggene. Sett kjelen kjapt i kaldt vann, så avkjøles det raskere.
Det tørre måles og blandes i en annen bolle og røres så inn i sjokoladeblandingen i kjelen. Det var det hele!!
Ikke sant at det var enkelt!
Røren fordeles i en form – rund eller firkantet alt ettersom hva du har for hånden og settes i ovnen der den skal steke i ca. 30 minutter.
Pass på at du ikke oversteker de, de skal være seige og saftige. Litt understeket er helt i orden i min bok.
Resultatet er brownies med en dyp sjokoladesmak som krever en kaffe eller et glass melk som tilbehør.
Å ja, en ting til jeg likte godt med oppskriften – den lager ‘bare’ 12 brownies. En overkommelig mengde kake som er lett å dele blant familiemedlemmer eller venner uten at du ender opp med en hel del ‘rester’ som du må spise selv…. Hater når det skjer…. 😉
Er du glad i alt med sjokolade, vil du kanskje også like disse oppskriftene:
- bounty bars
- digg sjokoladekake i langpanne
- den saftigste sjokoladekaken i langpanne
- klassisk kladdkake
- fantastisk gode cookies med sjokolade og peanøtter
NamNamNam!! Denne oppskrifta gikk rett inn på favorittlista. På hytta har jeg pleid å ty til Toro, men de dagene er forbi! Dette var like enkelt og åh så mye bedre! Både størrelsen og smaken var perfekt. Tusen takk for fantastisk oppskrift 🙂
Åååå, elsker det når jeg vinner over Toro!
Så deilig med en «liten» brownie! Akkurat passe når man har prøvd å leve litt sunnere på nyåret, og det begynte å bli lenge siden sist vi hadde kake. Jeg knekte opp de tiloversblevne julenøttene og fikk anvendt dem også. God, rask og enkel oppskrift. Fint med 160 grader – lettere å få den riktig stekt da, enn når ovnen er varmere.
Helt enig Britt – det er så kjekt å kunne bake en liten kake innimellom!
Og lurt å knekke resten av julenøttene!
Takk for kommentar, alltid hyggelig å høre at oppskriftene brukes og smaker 🙂
ina
Hei Ina! Jeg lagde denne i går, og den var sååå god. Like lett som Toro, men så mye bedre! Takk for en herlig oppskrift med veldig lite oppvask! 🙂
Hei Ellen
Takk for nydelig kommentar!
Jeg opplevde også at dette var svingende lett å lage – godt å få det bekreftet!
hilsen
ina