Enkle, men å så gode brownies

Enkle, men å så gode brownies

Jeg er alltid på utkikk etter gode oppskrifter på enkle brownies. Du trenger ikke be meg to ganger om å prøve ut en ny brownies oppskrift altså. Når oppskriften attpåtil er fra Katherine Hepburn, er det ikke noe mer å lure på.

Brownies er i utgangspunktet ikke vanskelig å lage, disse er ingen unntak. Smør eller margarin (alt ettersom hva du foretrekker) smeltes i en kjele. Pass på at du bruker en mellomstor gryte, for du skal lage hele røren i den. Kakao røres inn og etterfølges av egg, ett om gangen. Nå skal du passe på at smøret ikke er glovarmt før du rører inn eggene. Sett kjelen kjapt i kaldt vann, så avkjøles det raskere.

Det tørre måles og blandes i en annen bolle og røres så inn i sjokoladeblandingen i kjelen. Det var det hele!!

Ikke sant at det var enkelt!

Røren fordeles i en form – rund eller firkantet alt ettersom hva du har for hånden og settes i ovnen der den skal steke i ca. 30 minutter.

Pass på at du ikke oversteker de, de skal være seige og saftige. Litt understeket er helt i orden i min bok.

Resultatet er brownies med en dyp sjokoladesmak som krever en kaffe eller et glass melk som tilbehør.

Å ja, en ting til jeg likte godt med oppskriften – den lager ‘bare’ 12 brownies. En overkommelig mengde kake som er lett å dele blant familiemedlemmer eller venner uten at du ender opp med en hel del ‘rester’ som du må spise selv…. Hater når det skjer…. 😉

Enkle, men å så gode brownies

Er du glad i alt med sjokolade, vil du kanskje også like disse oppskriftene:

Enkle, men å så gode brownies – 12 porsjoner

ingredienser
  • 110g smør eller margarin
  • 50g kakao
  • 2 egg
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
  • 1/4 ts salt
  • 200g sukker
  • 70g hvetemel
  • 100g hakkede valnøtter
fremgangsmåte

Ovn temp. 160° C

En smurt firkantet eller rund form ca. 20x20cm

Smelt smør eller margarin i en mellomstor kjele. Ta av varmen og rør inn kakao.

Mål opp de tørre ingrediensene og hakk nøttene mens du lar sjokoladeblandingen avkjøle.

Pisk inn to egg, ett om gangen, i sjokoladeblandingen når den er lunken.

Rør inn det tørre.

Forel røren i den smurte formen og sett i varm ovn.

Enkle, men å så gode brownies

Stek i ca. 30 minutter.

Tar du på kaken skal toppen være stekt, og kaken myk.

Enkle, men å så gode brownies

La kaken avkjøle noe i formen før du løfter den ut og lar den avkjøle på rist.

Skjær brownies i ruter og server.

Enkle, men å så gode brownies

Jeg liker best å oppbevare brownies i kjøleskapet, jeg liker de nemlig kalde.

Enkle, men å så gode brownies

Spis bare brownies eller server med is og bær som dessert ♥

Kommentarer

  • Reply Hildegunn 21. april 2021

    NamNamNam!! Denne oppskrifta gikk rett inn på favorittlista. På hytta har jeg pleid å ty til Toro, men de dagene er forbi! Dette var like enkelt og åh så mye bedre! Både størrelsen og smaken var perfekt. Tusen takk for fantastisk oppskrift 🙂

    • Reply Mat På Bordet 26. april 2021

      Åååå, elsker det når jeg vinner over Toro!

  • Reply Britt R 7. februar 2021

    Så deilig med en «liten» brownie! Akkurat passe når man har prøvd å leve litt sunnere på nyåret, og det begynte å bli lenge siden sist vi hadde kake. Jeg knekte opp de tiloversblevne julenøttene og fikk anvendt dem også. God, rask og enkel oppskrift. Fint med 160 grader – lettere å få den riktig stekt da, enn når ovnen er varmere.

    • Reply Mat På Bordet 8. februar 2021

      Helt enig Britt – det er så kjekt å kunne bake en liten kake innimellom!
      Og lurt å knekke resten av julenøttene!
      Takk for kommentar, alltid hyggelig å høre at oppskriftene brukes og smaker 🙂
      ina

  • Reply Ellen 24. april 2020

    Hei Ina! Jeg lagde denne i går, og den var sååå god. Like lett som Toro, men så mye bedre! Takk for en herlig oppskrift med veldig lite oppvask! 🙂

    • Reply Mat På Bordet 28. april 2020

      Hei Ellen
      Takk for nydelig kommentar!
      Jeg opplevde også at dette var svingende lett å lage – godt å få det bekreftet!
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »