Å du verden, kylling med cashewnøtter må jeg nesten insistere på at du prøver!
Som med så mange klassiske retter finnes det utallige variasjoner. Jeg har valgt å holde det relativt enkelt. Jeg har for eksempel ikke hatt grønnsaker i retten, men velger heller å servere noe grønt ved siden av. Noe grønt er både godt og fint til. Valget falt på brokkoli, men om du vil fortsette i den asiatiske ånden kan du servere pak choi ved siden av, det hadde også vært nydelig.
Litt vårløk har jeg tatt med, litt grønt i selve retten er godt og pent. Vil du likevel ha med grønnsaker i retten er løk og paprika gode alternativer. Skjær de i firkanter og stek de enten før eller etter kyllingen før de også blandes med sausen.
Når det gjelder sausen, så må du nesten smake den til med chilisaus. Folk er forskjellig, hva som er spicy oppfattes ulikt. Jeg tenderer til å ikke lage retten for hot, men serverer gjerne mer hot sauce ved siden av for de som trenger litt mer ‘kick’ i maten.
Er du glad i asiatisk retter foreslår jeg at du også tar en titt på disse oppskriftene:
- thai (larb) salat med kylling
- gyoza med svinekjøtt og scampi
- asiatisk biffsalat
- asiatisk salat med sprøstekt and
Sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.
Utrolig god middag, enkel og kjapp å lage. Blir en gjenganger.
Tusen ❤️ takk for oppskriften.
ENDELIG fant jeg en oppskrift som er slik som på restauranten Min mann var i ekstase over at jeg fikk til heeeelt perfekt glasert saus som både så ut og smake slik som på restaurant. Dette kommer til å bli et fast innslag hos oss ja.
Hallelujah! 🙂
Hei! Dette er min nye middags-favoritt er det mulig å erstatte honningen med kunstig søtning, for eksempel Sukrin?
Mvh. Marte
Hei Marte
Hyggelig å høre at det smakte!
Det er bare å prøve deg frem med tanke på å erstatte honning med sukrin.
hilsen
ina
Superenkelt og knallgodt
Hva kan jeg erstatte hoisin sausen med? Den er ikje glutenfri
Hei Janniche
Du kan kjøpe glutenfri hoisin saus – https://www.wildfirefoods.no/shop/hoisin-wok-sauce
Eller bruke en søt soya saus (kecap manis). Her må du smake deg litt frem.
hilsen
ina
Kan det brukes bare maizena – kutte ut hvetemelet? Alltid på leting etter glutenfri retter
Hei Målfrid
Ja, det kan du. Sløyf hvetemelet og bruk maizena i angitt mengde (3ss).
hilsen
ina
Sååå godt!! Skal definitivt lages igjen!
Kan man bruke sweet chili saus?? Hvis ikke, fins det noe annet i vanlig matbutikk man kan bruke i stedet?
Hei Marianne
Har du problemer med å finne Sriracha saus?
Da kan du bruke hva som helst av chili saus. Søt chilisaus funker dog ikke om du ikke da også tilpasser resten av ingrediensene.
Bruk chilipulver – men smak deg litt frem.
hilsen
ina
Nye favoritten her. Veldig godt
Lagde dette i dag og det ble nydelig Skal definitivt lage det igjen!!
Også veldig grei og vellagd oppskrift. Lett å følge og bra forklart.
Hei L
Takk for tilbakemelding!
Alltid hyggelig å høre at oppskrifter funker som de skal 🙂
hilsen
ina
Jeg har lett så lenge etter oppskrift på dette! Denne smakte fantastisk godt, og så enkel å lage! Vi kommer til å lage den masse
Så hyggelig å høre Guro!
At du fant frem til oppskriften og at den smakte 🙂
ina
Tusen takk for knall oppskrift! Kjempegod. Jeg savnet noe litt lett eller søtt ved siden av, siden den er litt tung. Jeg hadde brokkoli til. Har du noen forslag?
Hei Tone
Brokkoli er alltid godt 🙂
Du kunne også servere pak choy til 🙂 https://www.frukt.no/ravarer/gronnsaker/pak-choy/
ina
Hvor blei det av hoisinsausen i oppskriften? Regner med den skal med soyasausen og resten an krydderene, men lurte litt da det ikke står i oppskriften. 🙂
Så nå at det er kommet på plass
Nyyydeligtsamboer spiste 3 porsjoner , hadde lyst på mere vist det hadde vært plass i magen.. Takk for nok en nydelig oppskrift
Så hyggelig å høre at det smakte så godt Siw Anette – takk for tilbakemelding!
ina 🙂
Denne skal prøves imorgen!
1/2ts paprika – mener du da paprikakrydder?
Hei Pernille
Ja, 1/2 ts paprika er 1/2 ts paprikapulver 🙂
Lykke til – håper det smaker!
ina
Dette var en umiddelbar hit! Blir en gjenganger i vårt hus dette. Nydelig!
Herlig å høre Inge 🙂