Kylling med cashewnøtter

Kylling med cashewnøtter

Å du verden, kylling med cashewnøtter må jeg nesten insistere på at du prøver!

Som med så mange klassiske retter finnes det utallige variasjoner. Jeg har valgt å holde det relativt enkelt. Jeg har for eksempel ikke hatt grønnsaker i retten, men velger heller å servere noe grønt ved siden av. Noe grønt er både godt og fint til. Valget falt på brokkoli, men om du vil fortsette i den asiatiske ånden kan du servere pak choi ved siden av, det hadde også vært nydelig.

Litt vårløk har jeg tatt med, litt grønt i selve retten er godt og pent. Vil du likevel ha med grønnsaker i retten er løk og paprika gode alternativer. Skjær de i firkanter og stek de enten før eller etter kyllingen før de også blandes med sausen.

Når det gjelder sausen, så må du nesten smake den til med chilisaus. Folk er forskjellig, hva som er spicy oppfattes ulikt. Jeg tenderer til å ikke lage retten for hot, men serverer gjerne mer hot sauce ved siden av for de som trenger litt mer ‘kick’ i maten.

Kylling med cashewnøtter

Er du glad i asiatisk retter foreslår jeg at du også tar en titt på disse oppskriftene:

Sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.

Kylling med cashewnøtter – 4 porsjoner

ingredienser
  • 3 ss hvetemel
  • 3 ss Maissena
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts paprika
  • 600g kyllingfilet av lår
  • 100g cashewnøtter
  • 100ml hoisin saus
  • 50 ml soyasaus
  • 2 ss riseddik*
  • 1 ss Sriracha (chilisaus)**
  • 1 ss honning
  • 2 ts revet hvitløk
  • 1 ts revet ingefær
  • 4 vårløk i tykke skiver
fremgangsmåte

*bruk hvitvinseddik om du ikke har riseddik

**bruk hvilken som helst chilisaus, men smak til.

Sett over ris om du skal servere det som tilbehør. Damp gjerne brokkolien med risen de siste minuttene av koketiden.

Bland hvetemel, Maissena, salt og paprika i en skål.

Skjær  kyllingen i terninger og legg du oppi melblandingen.

Lag sausen. Bland hoisin saus, soyasaus med riseddik, Sriracha, honning, hvitløk og ingefær.

Kylling med cashewnøtter

Vend kyllingen i melblandingen.

Kylling med cashewnøtter

Rist cashewnøttene i tørr panne. Sett til side.

Kylling med cashewnøtter

Ha litt olje i stekepannen og stek kyllingen i omganger. Legg kyllingen over på en tallerken etterhvert som den blir ferdig.

Kylling med cashewnøtter

Ha kyllingen tilbake i stekepannen og hell sausen over.

Kylling med cashewnøtter

Stek videre til sausen tykner.

Kylling med cashewnøtter

Rør inn cashewnøttene

Kylling med cashewnøtter

og vårløken.

Kylling med cashewnøtter

Retten er klar for servering med ris og brokkoli (eller annet grønt).

Kylling med cashewnøtter

Fordel i skåler og strø gjerne med sesamfrø.

Kylling med cashewnøtter

Rask, enkel og smakfull middag!

Kylling med cashewnøtter

Kommentarer

  • Reply Cathrin 4. april 2023

    Utrolig god middag, enkel og kjapp å lage. Blir en gjenganger.

  • Reply Tone Fjellheim Lorenzini 8. september 2021

    Tusen ❤️ takk for oppskriften.

    ENDELIG fant jeg en oppskrift som er slik som på restauranten Min mann var i ekstase over at jeg fikk til heeeelt perfekt glasert saus som både så ut og smake slik som på restaurant. Dette kommer til å bli et fast innslag hos oss ja.

    • Reply Mat På Bordet 9. september 2021

      Hallelujah! 🙂

  • Reply Marte Aasen Hansen 30. august 2021

    Hei! Dette er min nye middags-favoritt er det mulig å erstatte honningen med kunstig søtning, for eksempel Sukrin?
    Mvh. Marte

    • Reply Mat På Bordet 9. september 2021

      Hei Marte
      Hyggelig å høre at det smakte!
      Det er bare å prøve deg frem med tanke på å erstatte honning med sukrin.
      hilsen
      ina

  • Reply KK 20. mars 2021

    Superenkelt og knallgodt

  • Reply Janniche 23. februar 2021

    Hva kan jeg erstatte hoisin sausen med? Den er ikje glutenfri

  • Reply Målfrid Høgstavoll 2. januar 2021

    Kan det brukes bare maizena – kutte ut hvetemelet? Alltid på leting etter glutenfri retter

    • Reply Mat På Bordet 2. januar 2021

      Hei Målfrid
      Ja, det kan du. Sløyf hvetemelet og bruk maizena i angitt mengde (3ss).
      hilsen
      ina

    • Reply Kristin 14. februar 2021

      Sååå godt!! Skal definitivt lages igjen!

  • Reply Marianne 1. oktober 2020

    Kan man bruke sweet chili saus?? Hvis ikke, fins det noe annet i vanlig matbutikk man kan bruke i stedet?

    • Reply Mat På Bordet 1. oktober 2020

      Hei Marianne
      Har du problemer med å finne Sriracha saus?
      Da kan du bruke hva som helst av chili saus. Søt chilisaus funker dog ikke om du ikke da også tilpasser resten av ingrediensene.
      Bruk chilipulver – men smak deg litt frem.
      hilsen
      ina

      • Reply Anne Beate Mellem 6. mars 2021

        Nye favoritten her. Veldig godt

    • Reply L 15. januar 2021

      Lagde dette i dag og det ble nydelig Skal definitivt lage det igjen!!
      Også veldig grei og vellagd oppskrift. Lett å følge og bra forklart.

      • Reply Mat På Bordet 19. januar 2021

        Hei L
        Takk for tilbakemelding!
        Alltid hyggelig å høre at oppskrifter funker som de skal 🙂
        hilsen
        ina

  • Reply Guro Vadheim 14. mai 2020

    Jeg har lett så lenge etter oppskrift på dette! Denne smakte fantastisk godt, og så enkel å lage! Vi kommer til å lage den masse

    • Reply Mat På Bordet 14. mai 2020

      Så hyggelig å høre Guro!
      At du fant frem til oppskriften og at den smakte 🙂
      ina

  • Reply Tone Torjussen 10. mai 2020

    Tusen takk for knall oppskrift! Kjempegod. Jeg savnet noe litt lett eller søtt ved siden av, siden den er litt tung. Jeg hadde brokkoli til. Har du noen forslag?

  • Reply Maja 29. april 2020

    Hvor blei det av hoisinsausen i oppskriften? Regner med den skal med soyasausen og resten an krydderene, men lurte litt da det ikke står i oppskriften. 🙂

    • Reply Maja 29. april 2020

      Så nå at det er kommet på plass

  • Reply Siw anette støle 27. april 2020

    Nyyydeligtsamboer spiste 3 porsjoner , hadde lyst på mere vist det hadde vært plass i magen.. Takk for nok en nydelig oppskrift

    • Reply Mat På Bordet 28. april 2020

      Så hyggelig å høre at det smakte så godt Siw Anette – takk for tilbakemelding!
      ina 🙂

  • Reply Pernille 23. april 2020

    Denne skal prøves imorgen!
    1/2ts paprika – mener du da paprikakrydder?

    • Reply Mat På Bordet 28. april 2020

      Hei Pernille
      Ja, 1/2 ts paprika er 1/2 ts paprikapulver 🙂
      Lykke til – håper det smaker!
      ina

    • Reply Inge 7. mai 2020

      Dette var en umiddelbar hit! Blir en gjenganger i vårt hus dette. Nydelig!

      • Reply Mat På Bordet 9. mai 2020

        Herlig å høre Inge 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »