
Lettvint kylling i langpanne anbefaler jeg for alle! Lettvint, godt, sunt, smakfullt og krever lite oppvask etterpå. Alt er positivt med denne retten.
Sånn er det med middager som kan tilberedes i en langpanne. Alt legges i langpannen, langpannen settes i ovnen, middag er ferdig. I prinsipp.
For å passe på at ikke alt smaker det samme, og at de forskjellige elementene smaker er det viktig at du gjør deg litt flid når du krydrer. Her kan det være at du må prøve deg frem et par ganger før krydderet sitter, men tenk variasjon og lag på lag med smak. Det jeg har valgt av krydder er det jeg liker og det jeg har for hånd. Liker du andre krydder, bruk de i stedet. Som sagt, prøv deg litt frem.
For å krydre liker jeg å bruke en stor bolle. Jeg krydrer potetene i den først, og legger de i langpannen når de er ferdig krydra. Så tar jeg for meg kyllingen. Det gjør ingenting at det henger litt krydder igjen fra potetene, jeg legger bare til mer. Blander godt med hendene, passer på at hele alle kyllingbitene får krydder, så legges også disse i langpannen.
Mens retten steker, lager jeg pesto om jeg ikke har laget den allerede. Jeg lager en full porsjon med pesto (du vil ikke trenge alt til denne retten) og oppbevarer resten kjølig. Den brukes opp i løpet av uken enten til middag (pizza, pasta, saus til fisk eller kylling, og så videre) eller smurt på brødskiva.
For denne retten tynnes pestoen litt ut med sitronsaft og vann eller olje om du vil ha den litt tynnere eller litt dressing-aktig. Server den ved siden av eller fordel litt i langpannen for litt ekstra farge.
Tomater er valgfrie, men jeg synes det er godt med noe saftig i tillegg til at du tilfører enda mer farge.

Lyst på flere oppskrifter med kylling ? Sjekk ut disse
- kylling med cashewnøtter
- thai (larb) salat med kylling
- kremet pasta med kylling og erter
- gryterett med kylling og chorizo
- alt i ett kyllinggryte
Sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.
Prøvde kylling i langpanne i går med hjemmelaget Pesto. Enkelt å lage og utrolig godt Denne blir en fast middagsrett fremover