En enkel gulrotkake er i likhet med en enkel sjokoladekake akkurat passe stor for et lite selskap.
Her blir det altså ikke mange rester og kaken kan lett spises opp på et par dager om dere ikke er så mange. Den er i tillegg veldig saftig og holder seg godt om man pakker den inn (bruk gjerne kakeformen den ble stekt i) og setter den kjølig.
Kaken i seg selv er krydret med kanel og nellik – man får rett og slett litt julesteming når man rører sammen deigen. Gulrøttene liker jeg å finrive men om du liker biter av gulrot i kaken, bruk et grovt rivjern.
Et hint av appelsin i kaken er nydelig, og sammen med appelsinskallet i glasuren får du litt ekstra friskhet. En aldeles nydelig kake altså, som er utrolig lett å lage og akkurat passe stor. Er det en spesiell anledning som skal feires eller er dere mange som skal spise kake, kan du gjerne doble oppskriften. Fordel røren i 2 kakeformer og sett kakene opp på hverandre med godt med glasur imellom. Bruk resten av glasuren til toppen og siden av kaken.
Kaken kan også stekes i en liten langpanne ca. 20×20 cm stor. Ønsker du å bruke en stor langpanne, kan du gjerne doble oppskriften. Perfekt til dugnader, bursdager og andre større anledninger.
Er du glad i enkle kaker anbefaler jeg at du tar en titt på disse oppskriftene også:
- en enkel sjokoladekake
- enkel rabarbrakake
- enkel marmorkake
- enkel kanelkake
- saftig sjokoladekake i langpanne
I de gulrotkakeoppskriftene jeg har sett brukes det rapsolje og presiserer det pga smaken sammen med med gulrøttene. Her er det solsikkeolje, hva blir forskjellen?
Hei Dagrun
I de fleste bakeoppskriftene der det brukes olje presiseres det å bruke en nøytral olje – en som ikke smaker mye altså .
Både rapsolje og solsikkeolje passer fint til dette formålet.
hilsen
ina