En enkel gulrotkake

En enkel gulrotkake

En enkel gulrotkake er i likhet med en enkel sjokoladekake akkurat passe stor for et lite selskap.

Her blir det altså ikke mange rester og kaken kan lett spises opp på et par dager om dere ikke er så mange. Den er i tillegg veldig saftig og holder seg godt om man pakker den inn (bruk gjerne kakeformen den ble stekt i) og setter den kjølig.

Kaken i seg selv er krydret med kanel og nellik – man får rett og slett litt julesteming når man rører sammen deigen. Gulrøttene liker jeg å finrive men om du liker biter av gulrot i kaken, bruk et grovt rivjern.

Et hint av appelsin i kaken er nydelig, og sammen med appelsinskallet i glasuren får du litt ekstra friskhet. En aldeles nydelig kake altså, som er utrolig lett å lage og akkurat passe stor. Er det en spesiell anledning som skal feires eller er dere mange som skal spise kake, kan du gjerne doble oppskriften. Fordel røren i 2 kakeformer og sett kakene opp på hverandre med godt med glasur imellom. Bruk resten av glasuren til toppen og siden av kaken.

Kaken kan også stekes i en liten langpanne ca. 20×20 cm stor. Ønsker du å bruke en stor langpanne, kan du gjerne doble oppskriften. Perfekt til dugnader, bursdager og andre større anledninger.

En enkel gulrotkake

Er du glad i enkle kaker anbefaler jeg at du tar en titt på disse oppskriftene også:

En enkel gulrotkake

ingredienser
gulrotkake
  • 200ml solsikkeolje
  • 200g brun sukker (brunfarin)
  • 3 egg
  • 200g hvetemel
  • 1 ss bakepuler
  • 1 ss kanel
  • 1/2 ts malt nellik
  • 200g gulrøtter, revet
  • finrevet skall av 1/2 appelsin
ostekremglasur
  • 100g smør eller margarin, romtemperert
  • 250g melis
  • 125g kremost
  • finrevet skall av 1/2 appelsin
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C

en kakeform, diameter ca. 20cm

Pisk solsikkeolje og sukker sammen til en glatt røre.

Pisk inn eggene.

Sikt hvetemel, bakepulver og krydder inn i røren og pisk sammen.

Rør inn gulrøtter og appelsinskall.

Hell røren i en smurt kakeform og sett i varm ovn. Stek i ca. 40 minutter. Test med en kakepinne før du tar kaken ut av ovnen. Stikk pinnen i midten av kaken. Dra den forsiktig ut. Henger det ikke noe deig igjen på pinnen er kaken ferdigstekt.

La kaken avkjøle 10 minutter i formen, løft den ut og la den avkjøle helt på rist.

Lag glasuren.

Bruk en håndmikser til å blande smør/margarin med melis. Du vil ha noe som ser ut som brødsmuler.

Tilsett den kalde ostekremen og rør sammen til en glatt glasur. Rør inn halvparten av appelsinskallet.

Fordel glasuren over kaken og pynt med resten av appelsinskallet.

Kaken er klar ti servering.

Oppbevar kaken kjølig. Ta den gjerne ut en halvtime før servering.

En enkel gulrotkake

 

Kommentarer

  • Reply Dagrun Rapp 15. mai 2020

    I de gulrotkakeoppskriftene jeg har sett brukes det rapsolje og presiserer det pga smaken sammen med med gulrøttene. Her er det solsikkeolje, hva blir forskjellen?

    • Reply Mat På Bordet 21. juni 2020

      Hei Dagrun
      I de fleste bakeoppskriftene der det brukes olje presiseres det å bruke en nøytral olje – en som ikke smaker mye altså .
      Både rapsolje og solsikkeolje passer fint til dette formålet.
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »