Vannmelonsalat med blåbær

Vannmelonsalat med blåbær

Vannmelonsalat med blåbær serveres kaldt på varme dager. Gjerne med litt yoghurt (fungerer fint som frokost eller dessert) eller is (da tenker jeg mest på dessert, men om du spiser is til frokost så er det helt i orden).

En fruktsalat, kan du si, men samtidig litt mer enn det. Lime og honning gir en herlig ‘dressing’ til denne fruktsalaten og mynte gir den et litt eksotisk men samtidig frisk preg. Granateple hadde jeg liggende, så den ble også med her.

Pistasjnøtter og chiafra har jeg med som et lite ‘crunchy’ innslag. Disse strør jeg over salaten like før servering slik at de beholder sin krønsj.

Jeg vurderte å tilsette små terninger av feta. Da blir det litt mindre dessert, men mer en salat som man kan servere til for eksempel grillmat. Litt salt i en fruktblanding er sjeldent feil vet du.

Vil man leke litt videre med oppskriften som en dessert er det ingen problem å tilsette både jordbær og/eller bringebær til salaten. Her er det bare å leke videre med oppskriften.

Vannmelonsalat med blåbær

Er du glad i litt avkjølende salater, vil du kanskje også like disse:


SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Vannmelonsalat med blåbær – 4 -6 porsjoner

ingredienser
  • 1/2 kald vannmelon (ca. 1.5kg) i terninger
  • ca. 250g kalde blåbær
  • 1 lime
  • fersk mynte
  • 1 ss akasiehonning
  • 1 ss chiafrø
  • en liten håndfull pistasjnøtter, grovhakket
fremgangsmåte

Vannmelonsalat med blåbær

Bland vannmelon og blåbær i en bolle.

Finrev skallet av limen. Press saften over frukten.

Hell over honning, limeskall og mynte og bland forsiktig sammen. Om ikke salaten skal spises med det samme, kan den gjerne settes kjølig.

Strø chiafrø og pistasjnøtter over salaten før servering.

Pynt med granateplekjerner om du har.

Vannmelonsalat med blåbær

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »