Tomat- og agurksalat med mye annet godt

Tomat- og agurksalat med mye annet godt Vi kan vel aldri få nok av gode salater vel? Hils på tomat- og agurksalat som består egentlig av mer enn bare tomater og agurker. En frisk, deilig salat som jeg serverer gjerne med grillet kylling for eksempel. Her skal du gjøre deg litt flid med skjæring av grønnsakene, men ser du bort i fra det så er salaten superenkel å lage. Har du gode knivferdigheter allerede tar det deg ikke lang tid å forberede alle grønnsakene. Er du ikke kommet så langt kan du se på dette som en anledning til å øve deg litt på ‘knife skills’. Det vil du ikke angre på. Og for deg som sitter og tenker at du kan bare hoppe over å skjære alt som små fine terninger så kan jeg fortelle deg at da får du ikke helt den samme salaten. Poenget med å skjære smått er at salaten nærmest oppleves som en salsa. Du får mange forskjellige elementer i en og samme bit, og det er viktig for smaken. Så lurer du kanskje på hva slags blomster som har smøget seg inn på salaten. Vel, jeg har anlagt en aldri så liten urtehage her på hytta og blomstene er oregano blomster. Oregano har omtrent tatt over hele beddet ( jeg plantet de i fjor) og blomstene er elsket av både humler og sommerfugler. De får derfor lov å herje som de vil og så plukker jeg av og til noen av blomstene for å pynte på salater og pizzaene. Vinn vinn altså . Tomat- og agurksalat med mye annet godt Om ikke denne salaten var akkurat det du var på utkikk etter nå, kan du gjerne ta en titt på disse:
SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Tomat- og agurksalat med mye annet godt – 4-6 porsjoner

ingredienser
 • 2 tomater, i små terninger
 • 1 agruk, i smår terninger
 • 1 paprika, gjerne gul eller oransj, i små terninger
 • 1/2 rød løk, i små terninger
 • 2 vårløk, finhakket
 • 1 ss finhakket frisk persille
 • 1 ss finhakket frisk koriander
 • 1/2 ss finhakket frisk mynte, oregano eller en blanding
 • finrevet skall av 1 sitron
 • saften av 1/2 sitron
 • ca. 4 ss olivenolje
 • salt, pepper
fremgangsmåte

Tomat- og agurksalat med mye annet godt

Skjær tomatene i terninger. Skjær de først i fire og skrap eller skjær bort innmaten. Du sitter da igjen med skallet og det faste tomatkjøttet som sitter fast i den. Legg den flat og skjær i terninger.

Skjær agurken i 2 på langs og skrap ut frøene og den litt løse innmaten med en skje. Skjær agurken i terninger.

Bland alle ingrediensene i en skål og smak til med salt og pepper og ev. mer urter om du synes det trengs.

Salaten kan gjerne stå litt og godgjøre seg før servering.

Server gjerne med grillmat.

Tomat- og agurksalat med mye annet godt

Kommentarer

 • Reply S 27. august 2022

  Hvorfor har ikke denne salaten et festligere navn?
  s

  • Reply Mat På Bordet 19. september 2022

   Kom gjerne med forslag 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »