Vi kan vel aldri få nok av gode salater vel?
Hils på tomat- og agurksalat som består egentlig av mer enn bare tomater og agurker. En frisk, deilig salat som jeg serverer gjerne med grillet kylling for eksempel.
Her skal du gjøre deg litt flid med skjæring av grønnsakene, men ser du bort i fra det så er salaten superenkel å lage. Har du gode knivferdigheter allerede tar det deg ikke lang tid å forberede alle grønnsakene. Er du ikke kommet så langt kan du se på dette som en anledning til å øve deg litt på ‘knife skills’. Det vil du ikke angre på.
Og for deg som sitter og tenker at du kan bare hoppe over å skjære alt som små fine terninger så kan jeg fortelle deg at da får du ikke helt den samme salaten. Poenget med å skjære smått er at salaten nærmest oppleves som en salsa. Du får mange forskjellige elementer i en og samme bit, og det er viktig for smaken.
Så lurer du kanskje på hva slags blomster som har smøget seg inn på salaten. Vel, jeg har anlagt en aldri så liten urtehage her på hytta og blomstene er oregano blomster. Oregano har omtrent tatt over hele beddet ( jeg plantet de i fjor) og blomstene er elsket av både humler og sommerfugler. De får derfor lov å herje som de vil og så plukker jeg av og til noen av blomstene for å pynte på salater og pizzaene. Vinn vinn altså .
Om ikke denne salaten var akkurat det du var på utkikk etter nå, kan du gjerne ta en titt på disse:
- rissalat med linser og urter
- enkel salat som passer til det meste
- salat med agurk, vannmelon, feta og avokado
- marokkansk inspirert couscoussalat