One pot kylling med ris – middag på 20 minutter

One pot kylling med ris - middag på 20 minutter

Har du hørt om one pot middager (her på bloggen kaller jeg de også for alt i en gryte middager)?

Det er i grunnen litt selvforklarende – hele retten lages i en gryte. Fordelen er selvsagt mindre oppvask og så er disse one pot middagene stort sett ganske raske å lage.

I dette tilfellet stekes grønnsaker og kyllingen i pannen før ris og kraft tilsettes. Så får det hele lov til å koke sammen til en herlig middag.

Akkurat denne retten er det også mye å leke med. Jeg har brukt sopp og grønnkål i retten, men dette kan byttes ut eller sløyfes om du ikke har/ikke liker. Squash, spinat eller paprika (gjerne grønn) er for eksempel gode alternativer.

Risen kan også byttes ut. Jeg har brukt hvit ris – bruk gjerne brun for en mer næringsrik middag. Husk å sjekke koketiden på risen du bruker – trenger den mer enn 10 minutter er ikke dette lengre en 20 minutters middag….

Et lite tips! Om du vil gjøre denne oppskriften enda bedre tilsetter du vin etter at du har tilsatt ris. La det fordampe og tilsett så buljongen/kraften. Vinen bringer litt magi til retten, bruk det om du har.

One pot kylling med ris - middag på 20 minutter

Er du glad i enkle kyllingretter, anbefaler jeg at du tar en titt på disse også:

One pot kylling med ris – middag på 20 minutter – 4 porsjoner

Sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.

ingredienser
  • 1 løk, finhakket
  • 400g kyllingbryst eller -lår, uten skinn og ben
  • 1 ts paprika
  • salt, pepper
  • 3 hvitløksfedd, finrevet
  • 1/2 ts tørket oregano
  • ca. 1 ss finhakket frisk persille
  • 150g aroma- eller annen sopp i skiver
  • 250g ris
  • 500 ml kyllingkraft
  • ca. 150g grønnkål, i strimler
  • ca. 30 g parmesanost, revet
fremgangsmåte

One pot kylling med ris - middag på 20 minutter

Bruk en stor panne eller gryte med lokk.

Ha oppi litt olivenolje og fres løken til myk. Ha oppi kyllingen.

Strø krydder over kyllingen og stek.

Tilsett hvitløk og persille og stek noen minutter til. Ha oppi soppen og la det steke videre.

Ha oppi risen og la det bli varmt.

Tilsett buljongen. La det koke opp og skru så ned varmen. Sett på lokk.

La det småkoke til risen er nesten ferdigkokt.

Tilsett kålen, rør det inn, sett på lokk og la det koke videre til risen er kokt.

Rør inn parmesanen og smak til med salt og pepper.

One pot kylling med ris - middag på 20 minutter

Pynt gjerne med litt mer finhakket frisk persille.

Risen skal ikke være helt tørr, men det skal heller ikke ligge kraft i bunnen når du serverer (se bilde under).

One pot kylling med ris - middag på 20 minutter

Server gjerne i noen flate skåler og med ekstra parmesanost for de som vil ha mer.

One pot kylling med ris - middag på 20 minutter

Håper det smaker!!

Kommentarer

  • Reply Ida 5. mai 2021

    Hei! Bruker du alltid hjemmelaget kraft? Har du noen tips til ferdige varianter du kan anbefale?

    • Reply Mat På Bordet 16. mai 2021

      Hei Ida
      Nei, det gjør jeg ikke.
      Jeg bruker gjerne kraft fra Stange eller Jacobs.
      Fond og buljong fra Maggi eller Knorr er også gode alternativer.
      hilsen
      ina

  • Reply Lisbeth Bula 1. mars 2021

    Hadde litt tørket sopp i stedet for fersk, erter i stedet for grønnkål fordi det var det jeg hadde. Kyllinglår hadde jeg i fryseren. Aldeles nydelig. Nok en av dine kyllingretter jeg har benyttet. Og så er de så fine som «utgangspunkt». Selv en som meg skjønner fort hvordan man kan ta en egen vri på maten.

  • Reply Christin-Helen 29. september 2020

    Dette var kjempegodt! Men en klunk hvitvin og litt bacon oppi også. Ble som en kjapp risotto 🙂

    • Reply Mat På Bordet 30. september 2020

      Yes – akkurat!
      Hvitvin og bacon er perfekt i!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »