Har du hørt om one pot middager (her på bloggen kaller jeg de også for alt i en gryte middager)?
Det er i grunnen litt selvforklarende – hele retten lages i en gryte. Fordelen er selvsagt mindre oppvask og så er disse one pot middagene stort sett ganske raske å lage.
I dette tilfellet stekes grønnsaker og kyllingen i pannen før ris og kraft tilsettes. Så får det hele lov til å koke sammen til en herlig middag.
Akkurat denne retten er det også mye å leke med. Jeg har brukt sopp og grønnkål i retten, men dette kan byttes ut eller sløyfes om du ikke har/ikke liker. Squash, spinat eller paprika (gjerne grønn) er for eksempel gode alternativer.
Risen kan også byttes ut. Jeg har brukt hvit ris – bruk gjerne brun for en mer næringsrik middag. Husk å sjekke koketiden på risen du bruker – trenger den mer enn 10 minutter er ikke dette lengre en 20 minutters middag….
Et lite tips! Om du vil gjøre denne oppskriften enda bedre tilsetter du vin etter at du har tilsatt ris. La det fordampe og tilsett så buljongen/kraften. Vinen bringer litt magi til retten, bruk det om du har.
Er du glad i enkle kyllingretter, anbefaler jeg at du tar en titt på disse også:
- sesamkylling
- kylling med cashewnøtter
- thai (larb) salat med kylling
- kremet pasta med kylling og erter
- teriyaki kylling med grønnkål og ris
- lun byggrynsalat med kylling
One pot kylling med ris – middag på 20 minutter – 4 porsjoner
Sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.
Hei! Bruker du alltid hjemmelaget kraft? Har du noen tips til ferdige varianter du kan anbefale?
Hei Ida
Nei, det gjør jeg ikke.
Jeg bruker gjerne kraft fra Stange eller Jacobs.
Fond og buljong fra Maggi eller Knorr er også gode alternativer.
hilsen
ina
Hadde litt tørket sopp i stedet for fersk, erter i stedet for grønnkål fordi det var det jeg hadde. Kyllinglår hadde jeg i fryseren. Aldeles nydelig. Nok en av dine kyllingretter jeg har benyttet. Og så er de så fine som «utgangspunkt». Selv en som meg skjønner fort hvordan man kan ta en egen vri på maten.
Dette var kjempegodt! Men en klunk hvitvin og litt bacon oppi også. Ble som en kjapp risotto 🙂
Yes – akkurat!
Hvitvin og bacon er perfekt i!!