Sesamkylling

Sesamkylling

Smakt sesamkylling? Ikke? Vel, nå får du oppskriften her og forhåpentligvis frister det nok til at du vil prøve.

Oppskriften og fremgangsmåten er enkel. Kyllingen skjæres i terninger og vendes i en lett krydret melblanding. Kyllingen stekes lett, får saus (som du har blandet sammen imens) over seg og koker så videre i sausen. Sausen tykner, kyllingen blir gjennomstekt og så er det hele klar for servering.

Hva du vil servere kyllingen til kan du velge selv. Som du ser har jeg valgt ris og dampede grønnsaker, men det kunne like gjerne ha vært nudler og stekte grønnsaker for eksempel.

Jeg har tenkt i etterkant at man også kunne lage sesamkylling på forhånd og servere med salatblader og oppskåret grønnsaker (gulrøtter, agurk, reddik, og så videre) og spise som del av en wrap. Perfekt mat å ta med på tur i finværet eller ha med i matpakka.

Mulighetene er mange som du skjønner.

Sesamkylling

Du finner mange gode kyllingretter her på bloggen – ta gjerne en titt på disse for eksempel:

Sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.

Sesamkylling – 2-3 porsjoner

ingredienser
kyllingen
  • ca. 400g kyllingfilet av bryst eller lår
  • 3 ss hvetemel
  • 1/4 ts pepper
  • en klype cayennepepper
  • 1/2 ts paprika
sausen
  • 4 ss honning
  • 1 ts riseddik
  • 1 ts sesamolje
  • 4 ss soyasaus
  • 2 hvitløksfedd, finrevet
  • en klype cayennepepper*
  • 1 ts sesamfrø + mer til pynt
  • 1 vårløk i skiver + mer til pynt
fremgangsmåte

*i  stedet for cayennepepper kan du også bruke chilisaus – smak deg til. Men husk, at i utgangspunktet skal denne retten smake av sesamfrø, ikke chili 😉

Lag sausen. Bland honning, riseddik, soyasaus, sesamolje, hvitløk og cayennepepper.

Skjær kyllingen i terninger.

Bland hvetemel med pepper, paprika og cayennepepper. Vend kyllingen i melblandingen.

Sesamkylling

Stek kyllingen  i litt stekeolje. Den skal bare få litt skorpe, ikke gjennomstekes.

Sesamkylling

Hell over sausen

Sesamkylling

og la det småkoke til sausen har tyknet og kyllingen er gjennomstekt (ca. 10 minutter).

Om sausen skulle bli for tykk kan du tynne ut med litt vann.

Sesamkylling

Rør inn sesamfrø og vårløk,

Sesamkylling

og server med ris og grønnsaker (eller nudler og grønnsaker).

Pynt med mer sesamfrø og vårløk før servering.

sesamkylling

Spis gjerne med pinner – det er alltid litt gøy!

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »