Smakt sesamkylling? Ikke? Vel, nå får du oppskriften her og forhåpentligvis frister det nok til at du vil prøve.
Oppskriften og fremgangsmåten er enkel. Kyllingen skjæres i terninger og vendes i en lett krydret melblanding. Kyllingen stekes lett, får saus (som du har blandet sammen imens) over seg og koker så videre i sausen. Sausen tykner, kyllingen blir gjennomstekt og så er det hele klar for servering.
Hva du vil servere kyllingen til kan du velge selv. Som du ser har jeg valgt ris og dampede grønnsaker, men det kunne like gjerne ha vært nudler og stekte grønnsaker for eksempel.
Jeg har tenkt i etterkant at man også kunne lage sesamkylling på forhånd og servere med salatblader og oppskåret grønnsaker (gulrøtter, agurk, reddik, og så videre) og spise som del av en wrap. Perfekt mat å ta med på tur i finværet eller ha med i matpakka.
Mulighetene er mange som du skjønner.
Du finner mange gode kyllingretter her på bloggen – ta gjerne en titt på disse for eksempel:
- Kylling med cashewnøtter
- thai (larb) salat med kylling
- kremet pasta med kylling og erter
- teriyaki kylling med grønnkål og ris
- lun byggrynsalat med kylling
- tacosalat med kylling
- spicy kyllingsalat med ris og hummus
Sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.
Enkelt og såå godt!
Veldig god rett, har laget den flere ganger. Det lønner seg å skru ned varmen og ta kyllingen av stekeplata når du har oppi sausen. Ellers kan sukkeret fra honningen gjøre at det svir seg eller blir bitter smak på sausen.
Denne var både enkel og veldig smakfull og god. Den skal garantert lages igjen. 🙂